برانوش

فرهنگ اسم ها

اسم: برانوش (پسر) (فارسی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: barānuš) (فارسی: بَرانوش) (انگلیسی: baranush)
معنی: از شخصیتهای شاهنامه، نام سردار رومی در زمان شاپور ذوالاکتاف پادشاه ساسانی، ( = بزانوش ) ( اَعلام ) مهندس سپاه رومی در زمان شاپور اول ساسانی که به هنگام اسارت ایرانیان پل شوشتر را ساخت، [دکتر لکهارت در کتاب شهرهای مشهور ایران گفته است برانوش از نام های رومی نیست و کرزن این نام را در کتاب راه های باستانی و پایتخت های قدیمی غرب ایران «اورانوش» دانسته است، ( نقل از حاشیه برهان به اهتمام دکتر معین ) ]
برچسب ها: اسم، اسم با ب، اسم پسر، اسم فارسی، اسم تاریخی و کهن

لغت نامه دهخدا

برانوش. [ ب ِ ] ( اِخ ) مهندس سپاه رومی در زمان شاپور اول ساسانی که بهنگام اسارت امپراتور روم به امر شاپور پل شوشتر را ساخت. توضیح آنکه این نام را بزانوش هم ضبط کرده اند. بقول لکهارت برانوش نام رومی نیست و کرزن این نام را اورانوش ( اورانوس ) دانسته است. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

مهندس سپاه رومی در زمان شاپور اول ساسانی که به هنگام اسارت امپراتور روم به امر شاپور پل شوشتر را ساخت . توضیح این نام را [ برانوش ] هم ضبط کرده اند به قول لکهارت [ برانوش ] نام رومی نیست و کرزن این نام را [ اورانوش ] ( اورانوس ) دانسته است .
مهندس سپاه رومی در زمان شاپور اول ساسانی که بهنگام اسارت امپراتور روم بامر شاپور پل شوشتر را ساخت .

دانشنامه عمومی

برانوش بنابر شاهنامه فردوسی[ ۱] مهندس، سپهدار جنگی سپاه قیصر و آلتونیه که در زمان شاپور اول پسر اردشیر بابکان فرمانده جنگی سپاه قیصر بود. در جنگ پس از اسارت بوسیله سپاه ایران شاپور اول، در ازای ساخت پل شادروان در شوشتر وعده آزادی به او داد.
پس از درگذشت اردشیر بابکان شاه ایران سرزمین های گوناگون سر به شورش نهادند و سپاه قیصر به فرماندهی برانوش به ایران تاخت. سپاه ایران به فرماندهی گرزسپ با برانوش درگیر می شود. از رومیان تعداد زیادی اسیر و کشته شده که در هنگام جنگ برانوش نیز در قلب سپاه روم گرفتار سپاه ایران می شود. بعد از این واقعه قیصر روم تسلیم شده و به شاپور اول پادشاه ایرانی باج می دهد.
پس از جنگ شاپور اول ساسانی به اهواز ( منظور ایالت اهواز است ) می رود. شاپور اول همیشه برانوش را با خود همراه دارد و با او در مورد ساخت اماکن و شهرسازی مشورت می کند. در شوشتر رودی بود به گفته فردوسی از خروشانی حتی ماهی توان گذر بر آن نداشت ( منظور رود کارون است ) ، شاپور اول ساسانی به برانوش سفارش ساخت یک پل بر روی این رودخانه را می دهد و به او سفارش می کند که از دانش و فرزانگان روم در این سرزمین بهره گیرد. شاپور به برانوش دستور ساخت پل بر روی رودخانه شوشتر را می دهد. شاپور اول می خواهد در جهان این پل از او یادگار بماند و سبب راحتی مردم باشد. شاپور در ازای ساخت پل به برانوش وعده آزادی می دهد که آنگاه پل به اتمام برسد، سوی خانه خود برو و در آنجا با شادمانی زندگی کن. برانوش که چنین دید در مدت سه سال آن پل را ساخت و بعد از ساختن پل به سوی خانه خویش روی نهاد. [ ۲] [ ۳] [ ۴] این پل اکنون پل بند شادُروان یا بند قیصر نامیده می شود و به عنوان یکی از آثار سازه های آبی شوشتر در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
عکس برانوش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بِرانوش تلفظ میشه
خیلی اسم قشنگی هست و جایی نشنیدم در اینده اسم پسرم رو برانوش میزارم🌱
با ضمه به معنی خوردن میوه شیرین مثال هلو
با کسره به معنی اورووس بر گرفته از سیاره اورانوس
با فتحه به معنی دلیر
نام بسیار زیباو تکی هست
تلفظ آن بِرانوش هست
اسم پسرم رو بِرانوش گذاشتیم و الان نه سالش هست
خیلی هم راضی هستیم
خودش هم مثل اسمش تکه
در فرهنگ اسامی به معنای سپاهی و نظامی معنا شده
در شاهنامه هم اسم برانوش هست
...
[مشاهده متن کامل]

سردار رومی بوده که پل شوشتر رو طراحی کرده و در اصل بَرنوس بوده ایرانی ها بهش برانوش گفتن

مهندس پل ساز رومی که پل شوشتر را بنا کرد ( سردار رومی نیست )

بپرس