مسئله هویت

دانشنامه عمومی

مسئله هویت ( به انگلیسی: A Case of Identity ) یکی از ۵۶ داستان کوتاه شرلوک هلمز، نوشتهٔ سِر آرتور کانن دویل است. است که نخستین بار در ۱۸۹۱ منتشر شد.
«مسئله هویت»، برای اولین بار در سپتامبر ۱۸۹۱ در بریتانیا در مجله Strand منتشر شد و در ایالات متحده در نسخه ایالات متحده ٔ مجله Strand در اکتبر ۱۸۹۱ منتشر شد. این داستان با هفت تصویر توسط سیدنی پجت به انتشار رسید. یکسال بعد در اکتبر ۱۸۹۲ این داستان به عنوان سومین داستان در مجموعه داستان کوتاه ماجراهای شرلوک هلمز گنجانده شد.
مسئله هویت داستان دختری است که عمویش اوراق بهاداری به ارزش دو هزار و پانصد پوند انگلیس برایش به ارث گذاشته است و او فعلاً تنها می تواند ۴/۵ درصد سود آن ( ۱۰۰ پوند در سال ) را بردارد که آن را هم پدرخوانده و مادرش می گیرند. پدرخوانده، از آن جایی که می داند با ازدواج دختر این مبلغ را از دست خواهد داد، جلوی معاشرت دختر را با افراد هم سن و سال خود می گیرد ولی پس از مدتی می فهمد که این روش دیگر کارساز نیست. بنابراین با تغییر قیافه در یک مهمانی با دختر دوست می شود و قرار نامزدی می گذارد و پس از سوگند خوردن دختر و همهٔ قرارها، در روز مراسم با حقهٔ سوار شدن از یک در کالسکه و پیاده شدن از در دیگر ناپدید می شود به امید این که شوق حاصل از این واقعه حداقل تا ده سال جلوی ازدواج دختر را بگیرد. شرلوک هلمز در پی مشاوره خواستن دختر از او در نهایت همه چیز را درمی یابد ولی از آن جا که می داند دختر باور نخواهد کرد به او چیزی نمی گویند. در آخر این داستان اشاره ای به اشعار حافظ نیز شده است. [ نیازمند منبع]
در آخر این داستان، شرلوک هلمز مثلی فارسی را نقل می کند و حکمت موجود در اشعار حافظ و هوراس را می ستاید.
You may remember the old Persian saying, 'There is danger for him who taketh the tiger cub, and danger also for whosoever snatches a delusion from a woman. ' There is as much sense in Hafiz as in Horace, and as much knowledge of the world.
این داستان در مجموعه «جعبه مقوایی» توسط انتشارات کارآگاه ( وابسته به نشر هرمس ) در ایران چاپ شده است.
عکس مسئله هویتعکس مسئله هویت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس