علامه مهدی بارانی آبگوشت:از غذاهای لذیذ و نافع واصیل ایرانی است و اصل آن از گوشت گوسفند جوان و اندکی چربی و سیب زمینی و مقداری نخود و پیاز و لیموی عمانی ( عمان از شهرهای قدیم ایران است ) و یک قاشق رب گوجه فرنگی ساخته میشود و اضافه کردن اقلام دیگر در اصل ساخت آبگوشت اعتبار ندارد و حتی در قدیم از رب نیز در آن استفاده نمیشده، آبگوشت موجب قوت استخوان و بدن و تنظیم دماغ و مغز و بالاتر بردن روحیه و قوه استقامت جسم و روح است و حس چشایی را تقویت میکند و منافع فراوانی دارد و هیچ مضرت در آن نیست. ... [مشاهده متن کامل]
gravy
اب گوشت =broth
گوشت گوسفندی را به همراه پیاز خرد شده در چربی گوشت در قابلمه حرارت داده تا زمانی که پیاز و لایه بیرونی گوشت سرخ گردد سپس آب، نخود یا لپه ریخته و نمک و ادویه اضافه نمایند و در حرارت ملایم بپزند، پس از آنکه گوشت و نخود مقداری پختند، سیب زمینی و گوجه فرنگی یا رب آن را اضافه کنند تا خوب بپزد. گاهاً در آخر تخم مرغ آبپز را که پوستش را کنده اند و نیز سبزی خرد شده به آن اضافه نمایند. آب آن را ترجیحاً با نان سنگک ترید و ترید را ترجیحاً با پیاز یا ترشی یا تربچه و بقیه را باز ترجیحاً با نان سنگک میل نمایند. غذایی است سرشار از پروتئین و تأمین کننده نیروی بدن، خوردن آن برای وعده ناهار و حتی صبحانه بهتر است ولی برای شام توصیه نمی شود. خوردن دو الی سه مرتبه در هفته در سلامتی بدن تأثیر نیکویی دارد. ... [مشاهده متن کامل]
دیزی هم نامیده می شود. به ترکی شوربا یا همان آبگوشت گفته می شود.