عتیقه

/~atiqe/

    antique
    relic
    old or antiquated
    old or antique

فارسی به انگلیسی

عتیقه شناس
antiquarian, antiquary

عتیقه نما کردن
antique

مترادف ها

relic (اسم)
اثر، عتیقه، یادگار، ماترک، اثار مقدس

antique (اسم)
عتیقه

curio (اسم)
عتیقه، چیز غریب، تحفه

پیشنهاد کاربران

آنتیک، سالی، سالینه، بنسال، پِته
دیگه کاملا آشکار و واضحه که معرب آنتیک فرانسه هست که اتفاقاً تلفظ فرانسوی هم نزدیک به عتیق هست . مانند هزاران واژه پارسی و کردی و سانسکریت و یونانی و . . . . که عربها معربش کردن و زدن بنام خودشون. البته ریشه را باید بین زبانهای نژاده ای مانند کوردی و پارسی کهن جستجو کرد
عنتیکه، انتیکه
زبان کوردی
کلمه عتیقه ( عتیقة ) مشتق شده از کلمه "عتیق" از فعل ترکی atmak به معنی انداختن ، دور انداختن ( وسایل و اشیا کهنه و. . . ) ، ول کردن ، رها کردن ، ترک کردن ( فرد یا شخصی و یا مکان و. . ) ، آزاد و بی صاحب رها کردن ( حیوان و مکان. . . ) ، متروک و بی سکنه گذاشتن ( بنا و. . . ) و. . . گرفته شده است .
...
[مشاهده متن کامل]

از آن مشتق "atık" به دست می آید که به معنی انداخته شده ، دور انداخته شده ، ول شده ، رها شده ، آزاد به حال خود رها شده ، بی صاحب ول شده ، آزاد ، متروک و خالی گذاشته شده ، ، بی سکنه ، کهنه ، قدیمی ( و به درد نخور ) و. . . می باشد که به شکل "عتیق" و با کمی تغییر در معنا بامعانی چون قدیمی ( ولی با ارزش ) ، کهنه ( و با ارزش ) ، بی صاحب ، بی مالک ، آزاد ، آزاد شده، رها ، قدیمی و مقدس ، برگزیده و. . . ، وارد عربی شده است و از آن کلمه "عتیقة" شکل رفته است و به صورت" عتیقه" وارد فارسی شده است .

آنتیک
عَتیقه
این واژه اَرَبیده ی antic لاتینی و هم ریشه با پارسی است : antic : ant - ic
ant = در پارسی : اَند است به معنی شماره و رقم است که با دست نشان می دادند که در انگلیسی hand = هَند به معنی / مینه دست است که با آن رقمی را نشان میدهند. در پارسی نو در گپ و گفت ها : پنجاه و اَندی سال پیش . این واژه در مینه ی دوم به مینی شمار و تعداد سال هاست . و در مینه ی سوم به سال های گذشته و اشاره / نماره به کهن و قدیمی بودن می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

ic - : پس وند نام ساز است ( - ای در پارسی نو )
رَوند دگرش گویش از لاتین به اربی:
آنتیک< آتیک< اَتیک< اَتیق<عَتیق<>

شاید در گفتار لری اَنتیکه می گویند.
اَنتیکه نامی قدیمی که بر روی دختران می گذاشته اند به مَنای جواهر یا باارزش.
که شاید همان آنتیک و عتیقه باشد.

بپرس