اینورتر

دانشنامه عمومی

اینوِرتِر یا وارون گر یا مبدل جریان مستقیم به متناوب ( به انگلیسی: Inverter ) یک دستگاه الکترونیک قدرت است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کند. [ ۱] فرکانس و ولتاژ خروجی اینورتر معمولاً قابل تغییر است.
به برخی کنترل کننده های دور ( سرعت ) و راه انداز موتورهای الکتریکی جریان متناوب که فرکانس و ولتاژ خروجی شان، هم زمان تغییر می کند هم اینورتر یا راه انداز فرکانس متغیر ( به انگلیسی: Variable Frequency Drive, VFD ) گفته می شود. [ ۲] در خروجی آن ها، نسبت ولتاژ به فرکانس ثابت است؛ اگر نه، کار موتور دچار اختلال می شود.
امروزه خروجی اینورترها به شکل PWM است، که با فیلتر، به موج سینوسی تبدیل می شود. اینورترها، تک فاز یا سه فاز هستند. در واقع، کار اینورتر، برعکس کار یکسوکننده است.
اینورترها قطعه متحرک ندارند و کاربرد فراوان دارند؛ مثلاً از آن ها در تولید جریان AC از منابع DC مانند صفحه های خورشیدی یا باتری و دستگاه جوش اینورتری استفاده می شود. بدون اینورترها، پیاده سازی خودروهای برقی گستردگی امروزی را نمی داشت.
کاربرد دیگر اینورترها، کنترل سرعت موتورهای جریان متناوب است، بی آن که توان و گشتاور موتور کاهش یابد. اینورترها در ظرفیت های مختلف ساخته می شوند؛ مثلاً برای یک موتور با توان ۲۰ اسب بخار باید از اینورتر ۲۰ اسب بخار استفاده کرد. اینورترها در توان بیش از ۳ اسب بخار، سه فاز هستند.
برخی از اینورترها در توان کم دارای هشداری بر استفاده نشدن برای لامپ های فلورسنت هستند، زیرا این لامپ ها خازن تصحیح توان دارند.
کاهش مصرف انرژی و هزینه برق، کاهش جریان راه اندازی ( به انگلیسی: Inrush Current ) و افزایش عمر موتور، کنترل دور ( سرعت ) و جهت چرخش موتور، حفاظت در برابر اضافه بار، راه اندازی موتور با ولتاژ متغیر از برتری های استفاده از اینورتر هستند. اینورتر می تواند بار موتور را تشخیص داده و متناسب با آن، به موتور جریان بدهد که این جریان، اغلب، از جریان نامی موتور کمتر است.
تغییر هم زمان ولتاژ و فرکانس خروجی اینورتر، به گونه ای که نسبت آن ها ثابت بماند، مهم است؛ زیرا از اشباع مغناطیسی هسته موتور که باعث اتلاف توان و داغ شدن موتور می شود، جلو می گیرد.
• تنظیم سرعت موتور ( کنترل دور )
• تغییر جهت چرخش موتور، بی نیاز از کنتاکتور
• روشن و خاموش کردن موتور بدون نیاز به قطع و وصل منبع اصلی
• کاهش ضربه های مکانیکی و در نتیجه افزایش عمر موتور
• جلوگیری از آسیب دیدن موتور در اثر افزایش ولتاژ
• حذف اضافه جریانِ راه اندازی موتور ( در اکثر کاربردها )
• باعث کاهش مصرف انرژی می شود.
عکس اینورترعکس اینورتر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

اینورتر یا درایو، یکی از مهم ترین و پر استفاده ترین ابزار در انواع وسایل برقی است. به عنوان مثال در دستگاه های تولید برق در کارخانجات صنعتی، ماشین لباسشویی، آسانسور و… از اینورتر استفاده می شود.
به لحاظ بررسی لغت معنایی، یعنی معکوس کننده و دستگاهی است که جریان DC را به جریان AC تبدیل می کند. تمامی دستگاههای الکترونیکی از تبدیل جریان AC به جریان DC کار می کنند اما با پیشرفت های چشم گیر در دهه های اخیر تبدیل جریان DC به AC میسر گردیده و تأثیرات شگرفی در صنایع و حتی زندگی انسان گذاشته است.
...
[مشاهده متن کامل]

امروزه استفاده فراوانی از درایو برق صنعتی یا اینورتر در ابزار و وسایل دیده می شود از جمله کولرهای گازی، دستگاههای جوشکاری و ….
در صنایع همان طور که قبلأ ذکر شد راه اندازی الکتروموتورهای بزرگ و دارای توان بالا به سادگی میسر نمی باشد و حتی روش هایی ذکر گردید که هر کدام نیز محدودیت هایی داشته و از لحاظ اجرایی برای توان های بالا قابلیت ندارند. با ورود اینورترها به صنایع، مهندسین و دارندگان مشاغل صنعتی توانستند از مزایای فوق العاده آن بهره مند شوند.
اینورترها توانستند هزینه های اضافی را به حداقل و در بعضی موارد به صفر برسانند مثل کم شدن میزان کابل کشی و سیم کشی در مدارها. اینورترها کمک شایانی به بالابردن طول عمر الکتروموتورها و ادوات صنعتی در صنایع نموده و میزان تعمیرات و نگهداری را به چندین برابر کاهش دادند.

منابع• https://shahbazmotor.com/pcat/اینورتر/
مولد

بپرس