ارماگدون


معنی انگلیسی:
armageddon

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] آرماگدون. کلمه «Armageddon» «هَرمَجِدُّون» واژه ای است اصلاً یونانی که بنا به تعریف واژه نامه های آمریکایی همچون فرهنگ «وبستر» به معنی نبرد نهایی حق و باطل در آخرالزمان است. همچنین این واژه نام شهری است در منطقه عمومی شام که بنا به آنچه در باب شانزدهم مکاشفات یوحنا در عهد جدید آمده است، جنگی عظیم در آنجا رخ می دهد و مرحله حاضر از زندگی بشر در آن زمان پایان می یابد. به عبارتی نبرد مذکور، مقدمه تحولی بزرگ است که سرنوشت نهایی آدمی بر روی کره زمین به آن بستگی دارد.
حادثه شریف ظهور، حادثه ای بزرگ است و قدرت های بزرگ جهان، سیاست خارجی خود را بر مبنای حوادثی که پیش از آن رخ می دهد جهت داده و نقشه های نظامی خود را به شکلی سامان داده اند که آمادگی های لازم برای این حادثه در آن ملحوظ باشند. این در حالی است که مؤسسات دینی و رسانه های این دولت ها نیز، مردم خود را برای پیشباز این حادثه آماده می سازند.
این مؤسسات دینی به همراه رسانه های دیداری و شنیداری این دولت ها از سالهای دهه هشتاد میلادی مردم خود را به ایمان جمعی به وقوع حادثه ای بزرگ در سرزمین شام که به نبردی هسته ای خواهد انجامید توجه داده اند. این مؤسسات پیوسته مردم خود را به ایمان به این نکته فرامی خوانند که بزودی لشکری از دشمنان مسیح که بدنه اصلی آن از میلیون ها نظامی تشیکل یافته، از عراق حرکت می کند و پس از گذشتن از رود فرات که در آن زمان به خشکی گراییده است به سوی قدس رهسپار می شود. اما نیروهای مؤمن به مسیح، راه این لشکر را سد کرده و همگی در «آرماگدون» با یکدیگر برخورد خواهند کرد و در این مکان است که درگیری اتفاق خواهد افتاد. صخره ها ذوب می شوند... دیوارها بر زمین فرو می غلتند... پوست تن انسان ها در حالی که ایستاده اند ذوب شده و میلیون ها نفر از بین می روند... و این نبردی نهایی و هسته ای است. سپس مسیح برای بار دوم از جایگاه بلند خود بر زمین فرود می آید و پس از چندی زمام رهبری جهان را در دست گرفته و صلح جهانی را برقرار می کند. او دولات صلح را بر زمین نو و زیر آسمانی تازه بنا می کند و این مهم را از مرکز فرماندهی خود در قدس عملی می سازد.
یک بررسی انجام گرفته از سوی مؤسسه «تلسن» که در اکتبر سال 1985 م. به نشر رسیده است؛ نشان می دهد که در حال حاضر 61 میلیون آمریکایی در انتظار واقعه آرماگدون گوش خوابانده اند و این در حالی است که ذکر مؤسسات دینی و ایستگاه های رادیو تلویزیونی که به این مهم پرداخته اند؛ در این مجال میسر نیست.
مؤسسات دینی آمریکایی این نکته را روشن ساخته اند که سپاهی که از عراق به سوی قدس رهسپار خواهد شد، بنا به پیشگویی حرقیال (فصل 38 و 39) از نظامیانی از عراق، ایران، لیبی، سودان و قفقاز در جنوب روسیه تشکیل می شوند. مدارس انجیلی در آمریکا بر پایه این تحلیل که واقعه آرماگدون تنها حادثه ای است که بازگشت دوباره مسیح را به زمین ممکن می سازد... و این واقعه ای بسیار نزدیک است، به تبلیغ این دیدگاه پرداخته اند.
آرماگدونی که این عده از آن سخن می گویند، همان حادثه عظیمی است که پیش از ظهور مهدی علیه السلام رخ خواهد داد، همان حادثه بزرگی که ائمه ما علیهم السلام نام «قرقیسیا» را بر آن اطلاق کرده اند. ائمه ما، از این نکته خبر داده اند که میلیون ها نظامی از آمریکا، اروپا، روسیه، ترکیه، لبنان، فلسطین و اسراییل همگی در ناحیه ای در این محدوده تحت عنوان «قرقیسیا» با یکدیگر برخورد کرده و پس از حصول درگیری، این سفیانی است که همگی را چونان کشتزاری درو شده در هم می کوبد و از صحنه نبرد پیروز بیرون می آید.
در صحیحه میسر از امام باقر علیه السلام نقل است که فرمود: «ای میسر! از اینجا تا قرقیسیا چقدر راه است؟» عرض کردم: «همین نزدیکی ها در ساحل فرات قرار دارد» سپس فرمودند: «اما در این ناحیه واقعه ای اتفاق خواهد افتاد که از زمانی که خداوند متعال آسمان ها و زمین را آفریده بی سابقه بوده، چنانکه تا وقتی آسمان ها و زمین برپا هستند هم، واقعه ای همچون آن اتفاق نخواهد افتاد... سفره ای است که درندگان و زمین پرندگان آسمان از آن سیر می شوند.» امثال این روایات از امام صادق علیه السلام و سایر ائمه نقل شده است.
به هر حال مؤسسات دینی انجیلی و اروپا آنچه را روانشناسان گفته اند در قضیه بازگشت دوباره مسیح به زمین پس از حادثه آرماگدون، بکار بسته و به این گفته نائل اند که بی گمان امکان تحقق هر نوع پیشگویی در وهله نخست به ایمان مردم به آن و به پافشاری شان بر ضرورت به کرسی نشستن آن و همچنین به شمار نفرات آنها و شمار نفرات کسانی بستگی دارد که رهبری کاروان تبلیغاتی به راه افتاد برای تحقق بخشیدن به آن پیشگویی را بر عهده دارند.

دانشنامه عمومی

آرماگدون. آرماگدون ( یونانی باستان: Ἁρμαγεδών، [ ۱] [ ۲] لاتین: Armagedōn ) [ ۳] که ریشه در هَرْ مَگیدو در عبری ( הַר מְגִדּוֹ، در برخی ترجمه های فارسی عهدین: حارمجدون ) دارد، نام محلی است که مطابق پیشگویی مکاشفه یوحنا در عهد جدید، سپاهیان برای حضور در نبردی در آخرالزمان آنجا گرد خواهند آمد. از این عبارت، برداشت های تحت اللفظی یا استعاری مختلفی شده است. آرماگدون همچنین به صورت عام به پایان جهان و اتفاقات آن نیز گفته می شود. مگیدو نام تلی در شمال اسرائیل است[ ۴] که در عهد باستان قلعه هایی بر روی آن ساخته شده بود تا از راه تجاری ویا ماریس که مصر را به شام، بین النهرین و آناتولی متصل می کرد، محافظت کنند. مگیدو محل وقوع نبردهای متعددی، از جمله نبرد بزرگی در قرن ۱۵ قبل از میلاد میان مصر و شورشیان کنعانی و نبرد دیگری در سال ۶۰۹ قبل از میلاد میان مصر و بابل بوده است. [ ۵] یکی از نبردهای جنگ جهانی اول نیز به این نام خوانده می شود.
لغت مشابهی به نام الملحمة الکبری ( نبرد بزرگ ) در حدیثی منسوب به محمد بن عبدالله وجود دارد. [ ۶] در اعتقادات بهائیان نیز اشارتی به آرماگدون دیده می شود که با پیشگویی های بهاءالله مرتبط است. [ ۷]
عکس آرماگدون

آرماگدون (فیلم ۱۹۷۷). آرماگدون ( ایتالیایی: Quel giorno il mondo tremerà ) فیلمی در ژانر جنایی به کارگردانی آلن ژوسوا است که در سال ۱۹۷۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به آلن دلون، ژان یان، میشل دوشوسوآ و رناتو سالواتوری اشاره کرد.
عکس آرماگدون (فیلم ۱۹۷۷)

آرماگدون (فیلم ۱۹۹۷). «آرماگدون» ( انگلیسی: Armageddon ( 1997 film ) ) فیلمی در ژانر علمی–تخیلی، فانتزی، و اکشن است که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به اندی لاو و آنتونی وانگ اشاره کرد.
عکس آرماگدون (فیلم ۱۹۹۷)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

محل جنگ خوبی و بدی در آخر زمان
به اصطلاح نبرد نهایی حق و باطل در آخرالزمان
آرماگدون واژه ای عبری ( هرمجدون ) و به معنای تپه شریفان است و آن تپه بزرگی می باشد که در شمال فلسطین و در 20 مایلی حیفا واقع شده است . این منطقه از قدیم و از زمان جنگهای صلیبی منطقه ای استراتژیک بوده و محل نبردهای بسیاری بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین در چند دهه اخیر بخشی از مسیحیان پروتستان و صهیونیستها به استناد بخش مکاشفات یوحنا در انجیل منطقه آرماگدون را محل نبرد آخرالزمان می دانند و اعتقادات آخرالزمانی خود را بر همین اساس تبلیغ می کنند.
عده ای دیگر نیز سعی دارند این باور را با اعتقادات اسلامی برابر بدانند و اینگونه تبلیغ می نمایند که این رویداد همان اتفاقی است که مسلمین درظهور انقلابی حضرت مهدی ( ع ) به آن معتقدند .
بر اساس باور آخرالزمانی مسیحیان پروتستان و صهیونیستها نبرد آرماگدون بین سپاهیان مسیح و ضد مسیح روی خواهد داد و با استناد به این باور غلط در بین مسلمانان ، سپاهیان اسلام در آخرالزمان را به عنوان سپاهیان ضد مسیح معرفی می نمایند و این امر دست آویزی برای ستیز با اسلام توسط دولتهای غربی و استعمار گر شده است.
و این درحالی است که در هیچ یک از روایات و احادیث اسلامی نامی از این محل و نبردی با این عنوان موجود نمی باشد.

بپرس