اترک

/~atrak/

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

اترک. [ اَ رَ ] ( اِخ ) نام رودی در مشرق خزر بطول 500 هزار گزبه ایران که از هزارمسجد سرچشمه گیرد و بسوی مغرب روان گردد و رود سومبار یا سیمبار در قلعه چات بدو پیوندد و از دریاچه هائی که همین رود پدید آورده بگذردو پس از عبور از قوچان و شیروان و شمال بجنورد بجنوب غربی توجه کند و از چلتی اولون گذشته دلتائی تشکیل کند و در خلیج حسینقلی افتد. آب این رود سخت تیره وکدر و گل آلود است. قسمتی از این رود که میان قلعه چات و خلیج حسینقلی است حد میان ایران و روس باشد.

فرهنگ فارسی

رودیست بطول ۵٠ کیلومتر که در قلعه چات مرز ایران و شوروی رود سوبار به آن پیوسته وارد بحر خزر می شود٠
نام رودی در مشرق خزر

گویش مازنی

/atrek/ از رودهای استان گلستان که سرچشمه های شمالی آن در جنوب خفی داغ قرار گرفته است و از ارتفاعات تورگوی و کولماچ و تنگه ی مرگ دره می گذردپس از پیوستن شاخه های قراکلاته، لپه دره و چندر، سه نهر دیگر در مناطق ترکمن نشین به نامهای امغیت سو، با خاطرات مرگ، بی خانمانی، غارت و به بردگی رفتن دختران و زنان همراه بوده استچرا که حملات اقوام نیمه وحشی آن سوی اترک پیوسته همچون کابوسی روح و جان ساکنان دشتها و کوهپایه های مازندران را می آزرداز همین رو در زبان تبری داستان ها، افسانه ها، متلها و نفرینهای بی شماری با واژه ی اترک مرکب است

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
ترک (۴۳ بار)

دانشنامه آزاد فارسی

اَترَک
رودخانه ای دایمی در استان خراسان شمالی، شهرستان های قوچان، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان، و در استان گلستان، شهرستان های کلاله، گنبدکاووس، و ترکمن، با طول ۵۳۵ کیلومتر. از ارتفاعات ۳۹کیلومتری شرق قوچان سرچشمه می گیرد؛ نخست به سوی شمال غربی و سپس به طرف جنوب غربی روان می شود. از شمال شهر قوچان می گذرد و پس از ورود به شهرستان شیروان از جنوب شهر شیروان عبور می کند و وارد شهرستان بجنورد می شود و پس از عبور از شرقِ شهر بجنورد، پس از طی شهرستان مانه و سملقان، از استان خراسان خارج می شود و با ورود به استان گلستان از شهر مراوه تپه عبور می کند و به سوی روستای مرزی چات، واقع در شهرستان گنبدکاووس، جریان می یابد. در این روستا، با رودخانۀ سومبار یکی می شود و بخشی از مرز ایران و جمهوری ترکمنستان به طول ۱۹۰ کیلومتر را تشکیل می دهد و سرانجام در ۳۳کیلومتری شمال غربی گمیشان به دریای خزر می ریزد.

پیشنهاد کاربران

چقدر این پانترکا حقیر و بدبختن که از هر راهی میان ریشه تراشی کنن
اترک ترکی نیست. اترنگ هم که شما فرمودید در لغتنامه ترکی وجود ندارد.
همانطور که لغتنامه کفته کلمه فارسی است، از اسمهای باستان میباشد.
ترک کن
منطقه ی شیمبار*سیمبار. سومبار*در بخش
چلو در اندیکا
مسجدسلیمان
محل سکونت ایل منجزی بهداروند.
طایفه موری. طایفه گمار
از ایل بزرگ لر بختیاری

بپرس