اسلاوها

دانشنامه عمومی

مردمان اسلاو یک گروه قومی و گویشوران یکی از شاخه های زبان های هندواروپایی هستند. به احتمال زیاد اروپای شرقی مسکن اولیه این مردمان بوده است، اما امروزه علاوه بر این منطقه، اسلاوها در بخش های مهمی از بالکان، [ ۱] اروپای مرکزی، آسیای میانه[ ۲] و سراسر سیبری[ ۳] نیز سکونت دارند و بسیاری از آن ها به نواحی دیگر دنیا کوچ کرده اند. [ ۴]
اسلاوها معمولاً به سه شاخه اسلاوهای غربی ( شامل چک ها، اسلواک ها و لهستانی ها ) ، اسلاوهای شرقی ( شامل روس ها، اوکراینی ها، و بلاروس ها ) و اسلاوهای جنوبی ( بوسنیایی ها، صرب ها، کروات ها، مقدونی ها، بلغارها و اسلوون ها ) تقسیم می شوند.
اسلاوها قومی از نژاد هندواروپایی اند که در شرق اروپا و بعضی از مناطق آسیا می زیستند. مردمان روسیه، بلاروس، لهستان، جمهوری چک، اسلواکی، اسلوونی، یوگسلاوی، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان و بسیاری از کشورهای اروپای شرقی یا از این تبارند یا با اینان آمیخته شده اند. اسلاو را در نوشته های کهن به شکل سقلاب یا با حرف ص و در جمع عربی به شکل صقالبه نوشته اند.
بر اساس پژوهش های ژنتیکی، اکثریت هاپلوگروپ پدری اسلاوها، اجداد مردم اروپای شرقی متعلق به هاپلوگروپ R1a می باشد که بیانگر جد مشترک با آریایی ها می باشد، احتمال می رود اسلاوها و آریایی ها دارای اجداد مشترکی که حدود ۸۰۰۰ سال قبل در حوالی اکراین زندگی می کردند، باشند. [ ۵] [ ۶]
از سده های نخستین پس از اسلام نزد جغرافی دانان ایرانی اسلاو را «سقلاب» و در جمع «سقالبه» یا «صقالبه» می گفتند. نویسنده حدود العالم در نیمه دوم سده چهارم هجری ایشان را متمایز کرده است.
صقلاب ناحیتی است مشرق وی بلغار اندرونی است و بعضی از روس و جنوب وی بعضی از دریای کرز است و بعضی از روم و مغرب وی و شمال وی همه بیابان های ویرانی شمال است… و بعضی به روسیان مانند.
عکس اسلاوهاعکس اسلاوهاعکس اسلاوها
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس