جبهه قطبی

دانشنامه عمومی

در هواشناسی، جبهه قطبی ( به انگلیسی: Polar front ) ، مرز هواشناختی بین سلول قطبی و سلول فرل در پیرامون عرض جغرافیایی ۶۰ درجه، نزدیک مناطق قطبی زمین، در هر دو نیم کره است. در این مرز یک شیب تند دمایی بین این دو توده هوا رخ می دهد که هر کدام در دماهای بسیار متفاوتی هستند. [ ۱]
جبهه قطبی در نتیجه برخورد هوای سرد قطبی با هوای گرم گرمسیری به وجود می آید. این یک جبهه ایستگاهی است زیرا توده های هوا در برابر یکدیگر حرکت نمی کنند و ثابت می ماند. [ ۲] در سواحل شرق آمریکای شمالی، به ویژه در زمستان، یک شیب تند دمایی بین زمین های پوشیده از برف و جریان های گرم فراکرانه ای وجود دارد.
نظریه جبهه قطبی می گوید که توفان های فراگرمسیری در عرض جغرافیایی میانی در مرزهای بین هوای گرم و سرد تشکیل می شوند. [ ۳] در زمستان، جبهه قطبی به سوی استوا جابجا می شود، در حالی که سیستم های پرفشار در تابستان بیشتر چیره هستند.
عکس جبهه قطبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

جبهۀ قُطبی (polar front)
منطقۀ گذار بین توده های هوای قطبی و استوایی. مکان میانگین آن در فصل زمستان در حدود عرض ۳۰ درجه و در طول تابستان در حدود عرض ۶۰ درجه است. مثلاً، در اقیانوس اطلس شمالی، جبهۀ قطبی را غالباً می توان به صورت خطی پیوسته دنبال کرد که هزاران کیلومتر طول دارد و معمولاً از نقطه ای در ساحل ایالات متحده امریکا، با موقعیت تقریبی ۳۰ درجۀ شمالی، به طرف جنوب شرقی امتداد یافته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس