روزنامه اساهی

دانشنامه عمومی

روزنامه آساهی. روزنامه آساهی ( به ژاپنی: 朝日新聞 Asahi Shimbun ) یکی از ۵ روزنامه ملی ژاپن است.
«آساهی شیمبون» روزنامه صبح ژاپن یکی از پنج روزنامه اصلی این کشور محسوب می شود و بعد از «یومیوری شیمبون» دومین روزنامه پرتیراژ جهان است. در ژوئن ۲۰۱۰ این روزنامه در نوبت صبحگاهی با تیراژ ۷, ۹۶ میلیون نسخه و در نوبت عصرگاهی با تیراژ ۳. ۱ میلیون نسخه به چاپ رسید تا رکورد جهانی را برجا بگذارد و به عنوان دومین روزنامه پرتیراژ جهان معرفی شود. کمپانی اصلی که مدیریت این روزنامه را در اختیار دارد با همین نام فعالیت می کند و دفتر مرکزی آن در شهر توکیوی ژاپن واقع شده است. با وجود این «آساهی شیمبون» در شهرهای مختلف ژاپن و حتی برخی کشورهای دیگر هم شعبه دارد تا هر صبح به دست مخاطبان برسد.
«آساهی شیمبون» که یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین روزنامه های ملی ژاپن محسوب می شود نخستین بار در تاریخ ۲۵ ژانویه ۱۸۷۹ در شهر اوزاکا منتشر شد و آن زمان یک کاغذ چاپ شده در قطع کوچک بود که تنها چهار صفحه داشت و هر کپی از آن به قیمت یک صدم ین به فروش می رسید. تیراژ این روزنامه در بدو ورود سه هزار نسخه بود و سه خبرنگار به تنهایی همه مطالب آن را جمع آوری می کردند. در سال ۱۸۸۱ میلدی آساهی توانست به دنبال کسب محبوبیت نزد مخاطبان، چند سرمایه گذار را جذب کند و سپس دولت ژاپن نیز به این مجموعه کمک مالی کرد و «اوئنو ریچی» یکی از بنیانگذاران روزنامه مدیریت آن را در دست گرفت. موفقیت های این روزنامه همچنان ادامه یافت تا سرانجام توانست در دیگر شهرهای ژاپن هم به چاپ برسد و سرانجام به دومین روزنامه پرتیراژ جهان تبدیل شود. «آساهی شیمبون» در زمینه رسوایی های سیاسی بزرگ سابقه بسیار طولانی دارد و نسبت به همتایان محافظه کار خود بسیار جلوتر حرکت می کند. این روزنامه که به حزب چپ ژاپن وابسته است، قانون اساسی پس از جنگ این کشور را بشدت مورد پشتیبانی قرار می دهد و مخالف سیاست تدافعی شخصی در کشور ژاپن است. روزنامه «آساهی شیمبون» که هم اکنون ده ها نشریه، شبکه تلویزیونی و ایستگاه رادیویی را در زیرمجموعه خود قرار داده است تفکرات لیبرالیسم را در کشور ژاپن پیش می برد و همچنان توانسته است با تیراژ بالا حضور خود را در این کشور حفظ کند.
سال 1976 دفتر آساهی در تهران گشایش یافت و طی مدت 42 سال، 17 رئیس دفتر در تهران داشته است.
چندی پیش سفیرایران در ژاپن به دفتر این روزنامه رفت و در دیدار با “ماساتاکا واتاتابه ” رئیس روزنامه آساهی پیشاپیش 140 امین سالگرد تاسیس روزنامه آساهی را تبریک گفت.
عکس روزنامه آساهیعکس روزنامه آساهی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس