سوگند

/sowgand/

مترادف سوگند: حلف، قسم، یمین

معنی انگلیسی:
adjuration, oath, vow

فرهنگ اسم ها

اسم: سوگند (دختر) (فارسی) (تلفظ: so (w) gand) (فارسی: سوگند) (انگلیسی: sowgand)
معنی: قسم، اقرار، اعتراف، استواری بر پیوند، استواری بر گفتن و راست گفتن
برچسب ها: اسم، اسم با س، اسم دختر، اسم فارسی

لغت نامه دهخدا

سوگند. [ س َ / س ُ گ َ ] ( اِ ) در اوستا «ونت سوکنتا» ( گوگردمند )، دارای گوگرد. ( از حاشیه برهان قاطع چ معین ). اقرار و اعترافی که شخص از روی شرف و ناموس خود میکند و خدا یا بزرگی را شاهد گیرد. قسم ( به خدا، رسول ، امامان و بزرگان ). ( از فرهنگ فارسی معین ) :
کنون هرچه گویَمْش ْ جزآن کند
نه سوگند داند نه پیمان کند.
فردوسی.
بر این نیز بهرام سوگند خواست
زبان بود بر جان او بند خواست.
فردوسی.
نیکو اندیشیده است ولکن با احمد احکامها باید بسوگند. ( تاریخ بیهقی ).
جز راست مگوی گاه و بیگاه
تا حاجت نایدت بسوگند.
ناصرخسرو.
چرا بر عهد و سوگند رسول خویش نشتابی
بسوی عهد فرزندش گر اهل عهد و سوگندی.
ناصرخسرو.
در داد بر دادخواهان مبند
ز سوگند مگذر نگهدار پند.
اسدی.
و برزویه را مثال داد مؤکد بسوگند که... ( کلیله و دمنه ).
به سوگند گفتی که خونت بریزم
ز سوگند بگذر بقول استواری.
عمادی شهریاری.
رجوع به سوگند نامه شود.

فرهنگ فارسی

۱ - اقرار و اعترافی که شخص از روی شرف و ناموس خود میکند و خدا یا بزرگی را شاهد گیرد قسم ( بخدا رسول امامان بزرگان ) یمین جمع : سوگندها سوگدان .
دراوستا ونت سوکنتا دارای گوگرد

فرهنگ معین

(سَ یا سُ گَ ) (اِمر. ) ۱ - قسم ، اقرار و اعترافی که شخص از روی شرف و ناموس خود می کند و خدا یا بزرگی را شاهد می گیرد. ۲ - گوگرد (سوگند خوردن در قدیم خوردن آب آمیخته با گوگرد بوده است . برای تشخیص گناهکار از بی گناه یعنی این که شخص متهم (اما بی گناه ) با خ

فرهنگ عمید

قسم و عهد. &delta، در اوستا، سئوکنته به معنی گوگرد است و سوگند خوردن یعنی خوردن گوگرد که نوعی آزمایش برای تشخیص گناهکار یا بی گناه بوده که در قدیم مقداری آب آمیخته به گوگرد به متهم می خورانیدند و از تٲثیر آن گناهکار بودن یا بی گناهی او را تعیین می کردند.
* سوگند بقراط: = * سوگند پزشکی
* سوگند پزشکی: قَسَمی که پزشک یاد می کند که وظیفه خود را نسبت به بیمار به درستی انجام بدهد.
* سوگند خوردن: (مصدر لازم ) قسم یاد کردن.
* سوگند دادن: (مصدر متعدی ) قسم دادن.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] سُوْگَنْد یا قَسَم، از اصطلاحات فقهی، اقرار و اعترافی است که شخص برای انجام کار یا تعهدی کرده و خدا یا بزرگی را شاهد می گیرد؛ تا به مخاطب بفهماند، انجام کار یا تعهدش، به اندازه چیزی که به آن قسم خورده، برایش ارزش دارد. به عقیده فقیهان شیعه، قسم خوردن اگر برای امور تربیتی، هدایت، دفع ظلم و تعظیم امور مقدس اشکالی ندارد؛ ولی برای امور شخصی، کراهت داشته و اگر قسم دروغ باشد، از گناهان کبیره است. فقهای شیعه اقسام، شرایط و احکام «قسم» را در کتاب های فقهی بیان کرده اند.
برای سوگند شرایطی مانند مخالفت نداشتن با شرع، قدرت توانایی بر انجام قسم، جاری شده بر زبان و.. بیان شده است. سوگند بیهوده، سوگند درخواست، سوگند تأیید و سوگند تعهد، جزو اقسام سوگند شمرده شده است. به عقیده فقهای شیعه کسی که سوگند «تعهد» یاد کند در صورت تخلف، باید کفاره بپردازد. کفاره شکستن قسم، سیر کردن یا پوشاندن ۱۰ فقیر و یا سه روز، روزه گرفتن است.
سوگند خوردن، در فرهنگ ها، ادیان گذشته همچنین در جوامع غربی و ایران باستان نیز مرسوم بوده است.

دانشنامه عمومی

سوگند (سرده). سوگند، فرچه سوگند، خارپنبه فرچه ای، فرچه ای ( نام علمی: Jurinea ) نام یک سرده از تیرهٔ کاسنیان است.
گونه های این سرده بومی آسیا، اروپا و شمال غربی آفریقا هستند.
عکس سوگند (سرده)

سوگند (فیلم ۱۹۹۱). سوگند ( به هندی: Saugandh ) یا غرور فیلمی محصول سال ۱۹۹۱ و به کارگردانی راج ان. سیپی است. در این فیلم بازیگرانی همچون آکشی کومار، راکهی گولزار، شانتیپریا، روپا گانگولی، موکش خانا، بینا بانرجی ایفای نقش کرده اند.
عکس سوگند (فیلم ۱۹۹۱)

سوگند (فیلم ۱۹۹۷). سوگند ( به هندی: Shapath ) فیلمی محصول سال ۱۹۹۷ و به کارگردانی راجیو بابار است. در این فیلم بازیگرانی همچون میتون چاکرابورتی، جکی شروف، هریش کومار، رامیا کریشنان، وینیتا، سلیم غوس، گلشن گروور، شاکتی کاپور، قادرخان، رانجیت ایفای نقش کرده اند.
عکس سوگند (فیلم ۱۹۹۷)

سوگند (فیلم ۲۰۱۶). سوگند ( ایسلندی: Eiðurinn ) فیلمی در ژانر جنایی و درام به کارگردانی بالتاسار کورماکور است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به هرا هیلمار، بالتاسار کورماکور، اینکوار اکرت سیگورثون، و سیگرون ادا بیورنستوتیر اشاره کرد.
فیلم در مورد پدری فداکار است که تلاش میکند دخترش را از دنیای مواد مخدر رها کند و او را ترک دهد.
عکس سوگند (فیلم ۲۰۱۶)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سوگند (ادبیات). رجوع شود به:قسم (ادبیات)

سوگند (فقه). رجوع شود به:یمین

سوگند (گیاهان). گیاهان متعلّق به جنس Jurinea از تیرۀ کاسنی (مرکبان). این گیاهان، علفی یا نیمه چوبی و چندساله، با اشکال رویشی متفاوت و برگ های کاملاً متنوع اند. برگ ها همیشه فاقد خار یا ندرتاً در انتها خاردار و اغلب در سطحی پشتی کرک دار، کپه ها غالباً پرگل و دارای گل های هم جنس صورتی، ارغوانی، ارغوانی تیره یا سفید و کرک های جقه چند ردیفی اند. از این جنس در نقاط مختلف ایران، ۲۶ گونه می روید.

جدول کلمات

قسم

مترادف ها

swear (اسم)
عهد، ناسزا، سوگند

oath (اسم)
پیمان، سوگندنامه، عهد، سوگند، یمین، میثاق

vow (اسم)
پیمان، عهد، شرط، قول، نذر، سوگند، میثاق، سوگند ملایم، میعاد

davy (اسم)
فانوس بدون خطر مخصوص معادن، سوگند

dick (اسم)
سوگند، الت ذکور

فارسی به عربی

شهادة , قسم

پیشنهاد کاربران

سوگند در اوستایی: سئوکِنته saokenta و به معنی گوگرد است؛ در ایران باستان در محاکمه های پیچیده، دو طرف درگیر را با آزمایشی به نام ور var می آزمودند؛ و هر کس از آزمایش پیروز بیرون می آمد، برنده می شد. یکی
...
[مشاهده متن کامل]
از آن آزمایش ها این بود که به آنان آب آمیخته به گوگرد می نوشانیدند و آن آب از شکم هر کسی که زودتر بیرون می آمد، او بی گناه بود. ( برهان قاطع، پانوشت ص 1190، ج 2 ) از آن جایی که خوردن گوگرد مرگ آفرین است، در ایران باستان زمانی کسی می گفت سوگند یعنی آماده است گوگرد بخورد که کار بسیار مهم بود. این واژه نشان می دهد که ایرانیان برای کارهای کوچک سوگند نمی خوردند. سوگند در سغدی سُغَند soqand، در پهلوی سُکند پهلوی: sokand، و سُگند sogand و در پارتی و مانوی سگند sogand با همان معنی اوستایی آن است.

درود
رودخانه مقدس ترکان؟!!!
کجا هست این رودخانه؟ تقدسش را از کجا آورده؟
اگر قرار باشد گروهی از مردم رودخانه ای را مقدس بدانند آن مردم باید اصولا یکجانشین و کشاورز باشند که کشت و کار و زندگیشان به آب رود پیوند می خورد نه اقوام کوچرو و صحراگرد ترک که در راهگذرهای کوچشان، رودخانه بیشتر در جایگاه عاملی مزاحم و بسیار آسیب رسان عمل می کرد بلکه شاید هست و نیست آنها را هم با خود می برد.
...
[مشاهده متن کامل]

نوشیدن پیاله ای آب از رودخانه هم کار ویژه و شگفتی نبوده که ارزش ونشانه ای برای سوگند خوردن باشد کاری که بیگمان و به ناچار هر روز چندین و چند بار برای رفع تشنگی و سیراب شدن انجام می شده که به درد سوگند نمی خورد!
برای آزمودن راستینگیِ یک سخن و داوش ( ادعا ) ، نیاز به کاری پرخطر و چالش برانگیز است مانند گذر از آتش یا خوردن سوکنت ( آب گوگرد ) که چنین آیینهایی در گذشته کهن ایران زمین روامند بوده و یک داوشگر راستگو با باوراندن ( تلقین ) و این پندار نیرومند به خود که چون راست می گوید پس زیانی هم نمی بیند از آن کار پرخطر جان سالم به در می برد. [اثر شگفت انگیز باوراندن و تلقین به خود در دانش امروزی نیز به اثبات رسیده]
بسیار به جاست که شما به جای اینکه زبان و تاریخ خود را از ریشه تراشیهای لغت جغتای ازبکی وعثمانی ومانند آن و از کنار دریا ( دنیز ) چین و کوه آلتای مغول و قرقیز بجویید در همین نزدیکیها و از ادبیات پرشکوه آذربایگان بیابید، دیوان یا سروده های شاعرانی مانند همام تبریزی، شیخ صفی الدین اردبیلی، مغربی تبریزی، بابافرج تبریزی، روحی انارجانی و . . .
و خوانش کتابهای تاریخنگارانی که به زبان مردم آذربایگان پرداخته اند مانند ابن مقفع، مسعودی، یاقوت حموی، حمداله مستوفی، اولیا چلبی و. . . برای اینکه شما را به این خواسته برساند و روشنگر و بیان کننده زبان پهلوی که زبان نیاکانتان باشد به اندازه کافی بسنده است.

آنت ایچمک به معنی عهد کردن، پیمان بستن، قسم یاد کردنو سوگند است
از آنجا که همه لغات و تمدن دنیا باید در انحصار گروه زبانی خاصی باشد، سوکنتا به معنی گوگرد را با داستان عجیب و غریبی به سوگند ربط داده اند
...
[مشاهده متن کامل]

گو اینکه با خوردن این ماده آدمهای صادق زنده می ماندند و دروغگویان هلاک می شدند
البته در پزشکی خوردن گوگرد در بدن تاثیر یکسان دارد و این داستان سازی به دلیل زیر رد می شود.
"سوگند واژه ای ترکی است که در ادوار کهن وارد فارسی شده است. " سوگا آند" ( قسم به آب ) عهد و پیمانی است که برای ادای آن آب می نوشند. ترکان قدیم درکارها و تدابیر بزرگ برای پیمان و بیعت عمومی ( ایل ) در کنار رودخانه مقدّس خود تجمّع کرده، بعد از ادای قسم و تعهد، پیمانه ای از آب رودخانه را می نوشیدند که به این نوع قسم " سوگ آند/ سوگ آندی" ( قسم آب ) می گفتند. ترکیب بالا در زبان فارسی به شکل سوگند در آمده است و به جای فعل ایچمک " نوشیدن مایعات" با فعل خوردن بیان کرده اند" ( ۱ )
توضیح: آشامیدن از آش ( گندم غذا و خوراک در ترکی قدیم ) به فارسی راه یافته است. افعالی که با مصدر جعلی " ایدن" در زبان فارسی بکار می روند هیچکدام ریشه فارسی ندارند. ( ۲ )

منبع:
۱. لغت چغتای و عثمانی. شیخ سلیمان افندی اوزبکی البخاری. ترجمه حسن عبدالهی جهانی . نشر دنیز چین. ۱۳۹۵ صفحه۳۹
۲. همان . صفحه۳۲

سوگند در زمان خیلی دور یک محلول گوگرد بوده که مردم برای اثبات کردن خودشون مقابل حاکم یا قاضی شهر اون رو میخوردن . اگر کسی میمرد یعنی دروغ گفته و اگر کسی نمیمرد یعنی راست گفته اما در حال حاضر یعنی قسم خوردن که ریشه در قدیم داره
اسم قشنگیه. . . . !
سوگند یعنی قسم ،
خیلی اسم قشنگیه ، و من به این اسمی که دارم افتخار میکنم . و عاشق اسمم ♥️💙♥️💙
قسم. اقرار. اعتراف. راستگویی. درستکاری. درست گفتن. وفا بر پیمان
اسم ایرانی به معنای قسم
sogand
درایران باستان وآیین مزدیسنامراسمی بوده به نام "ور"که برای اثبات بی گناهی متهمان بکارمی رفته، بدین گونه که متهم برای اثبات بی گناهی خودیابایدازدرون آتش عبورمی کرده مانندسیاوش، ویا"سوگند"که عصاره گیاهی
...
[مشاهده متن کامل]
است سمّی رامی خورده، درواقع سوگندخوردنی است، امااینکه واژه قسم نیزبافعل خوردن آورده می شودبه نظرمسامحه است، وبهتراست گفته شود، سوگندخوردن و"قسم یادکردن"

من اسم خودمو خیلی دوست دارم سوگند به معنای قسم است
واژه سوگند از ریشه واژه سوگ به معنی سوختن می باشد و کاملا ایرانیک هست
قسم
سوگند یعنی قسم و من چون این اسم رو دارم خوشحالم
یمین . . . . قسم . . . حلف. . .
سوگند از کتاب اوِستای زرتشت میاد و خیلی خوشحالم که اسمم ریشه ی ایرانی داره
واژه ی سوگند به گمانی ، از واژه ی سوگ یا سوک می آید که با واژه ی سوز هم ریشه است. اوستایی سئوکه.
اما در پاسخ به کسانی که زبان پارسی شناسنامه دار و با اصالت را با زبانهای تازی تورک و مغولی می آمیزند باید گفت واژه ی سوگند در اوستایی و پهلویگ ریشه دارد و زمانی که این کتابها نگارش شده تخم هیچ تازی و مغولی هنوز پدیدار نشده بود، بهتر است بجای توهم پردازی و چرندیات بروند دنبال حقیقت.
...
[مشاهده متن کامل]

واژه های پارسی سره و پاک ریشه هندو اروپایی و آریایی دارند. و به هیچ وجه حتا اندکی پیوند با زبانهای بیگانه ندارند. واژگان آریایی که در زبانهای تورکی و . . . یافت میشود از راه زبان باستانی آذری به این زبان ها راه یافته

کلا از نظر ترکا خدا هم ترکه. هیچوقت با یه ترک کَل کَل نکنید فقط هرچی گفت بگید اره اره اوباما و ترامپم ترکن
سوگند
سوگند. [ س َ / س ُ گ َ ] ( اِ ) در اوستا �ونت سوکنتا� ( گوگردمند ) ، دارای گوگرد. ( از حاشیه ٔ برهان قاطع چ معین ) . اقرار و اعترافی که شخص از روی شرف و ناموس خود میکند و خدا یا بزرگی را شاهد گیرد. قسم ( به خدا، رسول ، امامان و بزرگان ) . ( از فرهنگ فارسی معین ) :
...
[مشاهده متن کامل]

کنون هرچه گویَمْش ْ جزآن کند
نه سوگند داند نه پیمان کند.
فردوسی .
بر این نیز بهرام سوگند خواست
زبان بود بر جان او بند خواست .
فردوسی .
نیکو اندیشیده است ولکن با احمد احکامها باید بسوگند. ( تاریخ بیهقی ) .
جز راست مگوی گاه و بیگاه
تا حاجت نایدت بسوگند.
ناصرخسرو.
چرا بر عهد و سوگند رسول خویش نشتابی
بسوی عهد فرزندش گر اهل عهد و سوگندی .
ناصرخسرو.
در داد بر دادخواهان مبند
ز سوگند مگذر نگهدار پند.
اسدی .
و برزویه را مثال داد مؤکد بسوگند که . . . ( کلیله و دمنه ) .
به سوگند گفتی که خونت بریزم
ز سوگند بگذر بقول استواری .
عمادی شهریاری .
( گفتم یکم هم فارسی یاد بگیریم دور هم لایکاش خوب باشه بازم میذارم 🙂 )

خیام دشمن اسم سوگند
آخه به تو چه گوه خور عوضی
تو چه خری هستی این حرف و می زنی و اقعا حسودی.
برات متاسفم ( khaiam )
و شهاب تو منو خوب میشناسی غلط اضافی نکن والا شت و پتی و غیره
سوگند به معنای قسم خوردن و مهربانی است
اسم دختر عموی من سوگند است و خیلی مهربان است و من دوستش دارم
من پیامی به شهاب دارم خوب فقط گوش کنه
ببین آقای شهاب غلط اضافی نکن سوگند اسم بسیاررررررر زیبایی که هر کسی لیاقت این اسم و نداره گوگرد و این چیزا چیه میگی کسایی که اینطوری فکر می کنن ذهنشون فاسد بی لیاقتن منم دارم حرص می خورم چرا اسمم سوگند نیست ولی به شدتتتتتتت طرفدار این اسم زیبا هستم پس لطفا چرت و پرت نگو. . . . . . . . . . .
...
[مشاهده متن کامل]

حلف، قسم، یمین

سوگند:
دکتر کزازی در مورد واژه ی " سوگند" می نویسد : ( ( در پهلوی سوگندsōgand بوده است در این زبان نیز با فعل "خوردن" به کار می رفته است . "سوگند" از آن روی در پهلوی و پارسی "خورده می شود" که در بنیاد به راستی خوردنی بوده است. این واژه در اوستایی سَئُوکَنْته است و به معنی گدازه ی گوگرد . یکی از آزمون های ایزدی و یا وَرْ که به دو گونه ی" ور گرم " و " ور سر د" بخش شده است، خوردن گوگرد گداخته بوده است . برای آشکارْ داشت بیگناهی یا باور استوار به دین ، به آزمون " ور " تن در می داده اند ؛ باور بر آن بوده است که بیگناه و باورمند راستین از آزمون سربلند و بی گزند به در می آید . خوردن سوگند وَر ِسرد بوده است و گذشتن از آتش که نمونه را سیاوش بدان تن در داد، ور ِگرم . ) )
...
[مشاهده متن کامل]

( ( جوان نیکدل گشت فرمانْش کرد
چنانچون بفرمود ، سوگند خُوَرْد. ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 279. )

اسمه سوگند به معنیه قسم خوردن است مثله قسم هایه دیگر به خدا ، به جونه مادرم ، و. . . . . . . .
سوگند یک اسمه فارسی هست که خیلی زیباست وحتی اگر کوتاهشم کرد میشود سوگل وترکیبه بدی به دست نمی اید خیلی از اسما به معنی بد ترکیب میشود وان طرف از اسمه خودش بدش می اید وارزو دارد که کاشکی اسمه زیباتری داشتم و این که چرا به اسمه سوگند خیلی اعتقاد داشتن زیرا که اسمت سوگند اسمه دیگری از خدا است sogand.
...
[مشاهده متن کامل]

سوگند از ریشه ی سوگ به معنی آتش است که با واژه ی سوختن و سوز نیز همریشه است. اما اینکه دهخدا و معین و عمید اینهمه راه را غلط رفته اند و به داستانبافی آب گوگرد خوردن روی آورده اند ریشه در فعل خوردن دارد که با سوگند به کار میرود. جناب استاد علامه ی عزیز دهخدا یا دکتر معین گرانقدر نمیدانم چرا هرگز از خود نپرسیده اند که اگر سوگند به آب گوگرد خوردن بوده در کدام جای تاریخ و ادبیات ما به آن اشاره شده. هیچ جا. چون چنین چیزی نبوده. درعوض سوگند به آتش بوده چنانچه در داستان عبور سیاوش از آتش میبینیم که سوگند به پاکی خورد و از آتش به سلامت گذشت یا در داستان حضرت ابراهیم که پس از شکستن بتها از او پرسیدند آیا تو آنهارا شکستی و پاسخ داد از خودشان بپرسید پس برای روشن شدن موضوع اورا به آتش افکندند. یا زمانی که حضرت زرتشت بر کی گشتاسب ظاهر و وارد شد و پیامبری خود عرضه کرد برای اطلاع از درستی ادعای او بر سینه اش سرب و روی گداخته به آتش ریختند و او به سلامت و بی آسیب برخاست.
...
[مشاهده متن کامل]

اما با توجه به معادل انگلیسی سوگند قضیه روشن میشود ، کلمه ی swear معادل سوگند است و میدانیم که حرف s بعدا به کلمه اضافه شده است و کلمه در قدیم و در اصل wear بوده که دارای چند معنیست از جمله با واردن کردی و فارسی به معنی خوردن و نیز با word به معنی کلمه و گفتن همریشه است کما اینکه با گر فارسی یعنی آگر و آتش نیز همریشه است. واین دلیل اشتباه رایج درباره ی سوگند است که سوگند در اصل یعنی گفتن و حرف زدن و در قدیم گفتن فقط به راستی بوده نه دروغ و برای امتحان نیز از آتش گداخته استفاده میشد.
با رجوع به فعل say در انگلیسی به معنی گفتن که آن هم از ریشه ی سوگ میباشد صحت این گفتار مشخصتر میشود.
امید است فرهنگ نویسان گرامی این اشتباه مسلم گوگرد که هیچ مستندی در فارسی ندارد را تصحیح کنند.

سوگند یه اسم پر معنا ومفهومیه که همه اون اسم رو انتخاب نمیکنن
شعرم رو تقدیم می کنم
شیرین است لبخندَت
آب می شود در دلم، قند دارد
خدا همگان را زیبا آفریده ولی
زیبایی چشمان تو سوگند دارد. . .
سوگند
( پیمان کریمی )
پیمان، قسم
سوگند به معنی قسم است استواری بر گفتن و راست گفتن اسم سوگن کاملا فارسی است و هر کی اسمش سوگند خیلی خوش شانس است
نام اسم دختر
سوگند یعنی قسم خوردن
ومن به چنین اسمی که دارم افتخار میکنم😍👌👌
سوگند یعنی
قسم
سوگند یعنی قسم وپاکی و من از اینکه این اسم را دارم بسیار خوشحالم 😊
سوگند معنی پایدار بودن قسم و پاکی را دارع من ب اسم خودم افتخار میکنم: )
یعنی قسم خوردن و من از اینکه این اسم رو دارم خیلی خوشحالم👌👍
سوگند یه نام ایرانیه و از یه باور عمیق میاد در زمان های گذشته به گوگرد سوگند میگفتن هر کسی که دروغ میگفته بهش از اون گوگرد میدادن اگه زنده میموند میگفتن قسمش درست بوده و راست گفته اگه دروغ میگفته گوگرد
...
[مشاهده متن کامل]
یا سوگند باعث مرگش میشده خیلی به این اعتقاد داشتن و همین شده که سوگند میخورم تا به الان مونده بین مردم ا

سوگند ب معنی قسم/:من اسم خودمو خیلی دوس دارم و ب خودم افتخاد میکنم
اسم سوگند یعنی راست گفتن من به اسم خودم افتخار می کنم این اسم خیلی قشنگه و هر کسی این اسم را انتخاب نمی کند
یعنی قسم و پیمان من به اسم سوگند و به اسم خودم افتخار می کنم
سوگند یکی از اسم های ایرانی است و من افتخار می کنم

سوگند به معنی قسم و پایبند بودن است
در گذشته اسم سمی بوده ک میگفتن: حاضرم سوگند بخورم
قسم دادن بدخوب

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٤٤)

بپرس