مزدا

/mazdA/

مترادف مزدا: اهورامزدا ، خدا

متضاد مزدا: اهریمن

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

مزدا. [ م َ ] ( اِخ ) به لغت اوستا آفریدگار و خلاق عالم. ( ناظم الاطباء ) : ای مزدا به ما پناه نیرومند بخش. ( گاتها سرودهای زردشت ص 6 ). باشد که به خود ارزانی داریم و دریابیم ای مزداپناه دیرپایای ترا. ( یسنا، بخش 2 هات 41 قطعه 4 ص 42 ). مزداه. مزدااهورا. اهورمزدا. مزداه اهور. اهورمزداه. اهورامزدا.

فرهنگ فارسی

دانای بی همتا، آفریدگار

فرهنگ معین

(مَ ) (اِ. ) دانای بی همتا، آفریدگار.

فرهنگ عمید

دانای بی همتا، آفریدگار.

دانشنامه عمومی

مزدا موتور کورپوریشن ( به ژاپنی: マツダ株式会社 ) شرکت خودروسازی ژاپنی چندملیتی است، که در سال ۱۹۲۰ توسط جوجیرو ماتسودا تأسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت در شهرستان آکای، هیروشیما، ژاپن قرار دارد.
این کورپوریشن در سال ۲۰۱۶ بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو تولید نمود. در سال ۲۰۱۸ مزدا در جایگاه پانزدهم از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان قرار داشته است. [ ۱] [ ۲]
جوجیرو ماتسودا بنیانگذار خودروسازی مزدا با الهام از اهورامزدا و با توجه به تشابه اسمی نام خانوادگی وی با واژه مزدا، این نام را بر نخستین محصول خود گذاشته است. بر پایه اظهارنظر وب گاه رسمی مزدا[ ۳] دلیل نام گذاری این شرکت اینطور بیان شده است: «نام شرکت مزدا برگرفته از نام اهورامزدا خدای نخستین تمدن های غرب آسیا در ایران است. ما اهورامزدا را به خدای خرد، اندیشه و هماهنگی تفسیر کردیم. به عنوان منشأ هر دو تمدن شرقی و غربی و همین طور به عنوان نمادی از فرهنگ خودرو. این آمیختگی از تمایل به دستیابی به صلح جهانی و توسعه صنعت خودرو انجام شد. [ ۴] [ ۵]
شرکت مزدا به عنوان تولیدکننده ابزار و ماشین آلات در سال ۱۹۲۰ پایه گذاری شد و از سال ۱۹۳۱ به تولید خودرو نیز پرداخت. این شرکت در طول جنگ جهانی دوم برای ارتش ژاپن تولید اسلحه و جنگ افزار نمود. نخستین خودرو دارای چهار چرخ این شرکت با نام مزدا۳۶۰ در سال ۱۹۶۰ وارد بازار شد.
خودروهای سواری و وانت های مزدا از دهه هفتاد میلادی وارد ایران شدند. «مزدا ۹۲۹ کوپه» به یکی از خودروهای کوچک و پرطرفدار آن زمان تبدیل شد. همچنین وانت های مزدا نیز از آن زمان تاکنون در ایران مورد استفاده بوده اند.
از جمله خودروهایی که از برند مزدا در ایران هستند و داد و ستد می شوند می توان به خودروهای مزدا ۲، مزدا ۳ قدیم، مزدا نیو و مزدا ۳۲۳ اشاره کرد که هر کدام از این خودروها در مدل های مختلفی هستند. لازم به ذکر است که دیگر خودروهای مزدا و نسل های جدید آنها به علت تحریم ها دیگر در بازار وجود ندارند و واردات شکل نگرفته است. همچنین لوازم یدکی مزدا به صورت اورجینال نیز، در بازار خودرو ایران به صورت محدودی وجود دارد و بیشتر قطعات مزدا در مدل های تایوانی و چینی است.
عکس مزداعکس مزداعکس مزدا

مزدا (چراغ). مزدا نامی است تجاری که شرکت جنرال الکتریک و دیگران برای لامپ های پر نور از سال ۱۹۰۹ تا ۱۹۴۵ به کار می بردند. ساخت این چراغ ها تا ده ها سال در بیرون آمریکا پیگیری شد. این نام از اهورا مزدا برگرفته شد، پروردگار دانش و روشنایی.
عکس مزدا (چراغ)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مَزْدا (Mazda)
مَزْدا
شرکت معتبر اتومبیل سازی در هیروشیما، ژاپن. شرکت فورد موتورمالک قسمتی از اتومبیل سازی مزداست. مزدا در ۱۹۲۰ به ابتکار یک تولیدکنندۀ چوب پنبه با نام جوگیرو ماتسودابنیاد گذارده شد. شرکت او تا ۱۹۲۹ ابزار ماشین تولید می کرد. دو سال بعد به تویو کوگیوتغییر نام داد و به تولید کامیون برای صادرات به چین پرداخت. در جنگ جهانی دوم اسلحه تولید می کرد. در بمباران اتمی هیروشیما در ششم اوت ۱۹۴۵، کارخانۀ این شرکت به شدت آسیب دید و ۴۰۰ نفر از کارگران آن کشته شدند؛ ولی در فاصلۀ چند ماه شرکت تولید کامیون را از سر گرفت. در ۱۹۶۰، مزدا اولین اتومبیل سواری دو سرنشین خود را عرضه کرد. نام مزدا از دو منبع اقتباس شده بود؛ اهورا مزداخدای دین زردشت و جوگیرو ماتسودا بنیانگذار شرکت. شرکت تویو کوگیو در ۱۹۶۷، مزدا ۱۱۰ اِسرا تولید و در ۱۹۷۰ صادرات به ایالات متحد را آغاز کرد. در اواخر دهۀ ۱۹۷۰ محصولات جدید شرکت، ازجمله مزدا ۳۲۳ و مزدا ۶۲۶ به بازار عرضه شدند. مدل اسپورت آر اکس ۷ به شهرت و افزایش فروش شرکت کمک کرد. شرکت فورد در ۱۹۷۹، ۲۵ درصد از سهام شرکت تویو کوگیو را خرید و در ۱۹۸۱ شرکت مزدای امریکای شمالیتأسیس شد و در ۱۹۸۴، تویو کوگیو به شرکت ماشین سازی مزدا تغییر نام داد. سه سال بعد این شرکت در شهر فِلَت راک، میشیگان، کارخانه ای تأسیس کرد که علاوه بر اتومبیل های سواری به تولید قطعات یدکی برای اتومبیل های کوچک شرکت فورد پرداخت.

پیشنهاد کاربران

مزدا از دو واژه مز به معنای ریشه و سرشت و جایگاه و دا هم خانواده وید و ودا و دانش است.
در بحث پیرامون زروان و آئین زروانی در همین سایت ارزشمند معنای هورمزد و اورمزد را خدمت خوانندگان گرامی ارائه نمودم و در این جا دو معنای دیگر این واژه ها را بیان می کنم و سپس به معنای واژه مزدا هم خواهیم رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

- هورمزد در اصل و ریشه به شکل ؛ هو رمزَد تلفظ می شده است به معنای هو رمز یا راز تو است.
- اورمزد در اصل و ریشه به شکل ؛ او رمزَد تلفظ می شده است به معنای ؛ او رمز یا راز تو است.
پسوند اد در فارسی باستان معادل و هم معنا با ات در زبان فارسی امروز بوده و می باشد که ضمیر متصل یا نشانه صفت ملکی ضمیر دوم شخص مفرد است و معمولا حرف الف برداشته می شود و بصورت علامت فتحه ( صدای بالا ) روی حرف آخر کلمه پیشین قرار می گیرد. مثل خود اد و خود ات به شکل خودَد و خودَت.
در واژه دوم یعنی اورمزد، ضمیر سوم شخص مفرد یعنی او همان هو می باشد در واژه اول یعنی هور مزد.
نام و یا لقب اهورامزدا قبل پیدایش و ظهور و میلاد زرتشت به شکل زیر توسط ایرانیان تلفظ می شده است : اَهو را مَزِدا .
- اَهو به معنای هو اولیه یا آغازین و یا ازلی و ابدی و خود هو نام خدای پدر بوده است در زبان و فرهنگ قوم فارسی زبان ایلام ( عیلام ) با قدمت شش و هفت هزار ساله.
- را نشانه مفعول بی واسطه.
- مَزِدا به حالت دستوری یا امری و خطاب به شنونده به معنای آنرا از خاطره پاک نکن یا فراموش نکن بلکه همیشه آنرا به یاد باش یعنی اهو را.
لذا واژه اهوره در اصل و ریشه به معنای فره ( یا فرح ) ایزدی نبوده است بلکه ره یا راه اَهو.
Mazda با تلفظ اصلی و ریشه ای ما زاده به معنای زاینده یا زایشگر و یا آفریننده ما . ضمیر اول شخص جمع یعنی ما در این واژه تنها به افراد انسانی اشاره نداشته است بلکه به کلیه موجودات غیر زنده و زنده نباتی و حیوانی و انسانی و کره زمین و ماه و خورشید و ستارگان . لذا مزدا به شکل مازاده در اصل به معنای آفریدگار کائنات بوده است و سپس به اهورا چسبانده شده است و از این راه روی تلفظ ریشه ای و معنای اصلی و اولیه سر پوش گذاشته شده است. در ایران و هندوستان باستان هزاران سال قبل از پیدایش زرتشت و زایش دوقلوی های اهورامزدا و اهریمن از بطن خدای زا مان ( به معنای زایشگر یا آفرینده بیکران ما و نه به معنای ایزد یا خدای زمان بیکران ) و بطور کلی قبل از پیدایش خطوط میخی سه گانه و فرهنگ و تمدن سومری و ایلامی و اُگاریتی و مصری و به احتمال قوی و قریب به یقین در عصر غار نشینی و امرار معاش از طریق شکار ، در احساس و فکر و خیل انسان ایرانی میترا و وارونه نقش بازی میکرده اند ( و نه دوقلو های مشی و مشیانه ) . میترا به عنوان خدای عشق و زندگی ( و نه خدای خورشید ) و وارونه الهه عشق و زندگی ( و نه الهه ماه ) . وارونه به معنای معکوس بودن از لحاظ جنسی ( زن و مرد از لحاظ جنسی و تمایلات جنسی معکوس همدیگر می باشند ) . این دونام می توانند با حروف لاتین به شکل زیر نوشته شوند : Mitra و Warunah.
حروف اول این نام را میتوان برداشت و آنها را در کنار هم به شکل زیر قرار داد : MW و یا M&W . یعنی man and woman.
خدای عشق و زندگی هندوان یعنی شیوا یا Shiva و هم سر وی یعنی الهه عشق و زندگی یعنی شاکتی یا Shakti. حروف اول این نام را هم می توان برداشت و کنار همدیگر به شکل زیر قرار داد : SS .
این دو S که به شکل غلاب ماهیگری می باشند، را می توان با زاویه قائمه روی هم قرار داد طوریکه به شکل صلیب شکسته یا سواستیکا در آید.
Man and Woman
Side at Side
زن و مرد دست در دست هم ؛ در کنار هم ؛ هم گام یا هم قدم با هم و بهمراه همدیگر و در زمینه حق و حقوق یکسان و برابر با هم و هم دل و همصدا با همدیگر از سینه آه بر می آورند و میگویند ؛ ما هم می توانیم مشروط بر اینکه بخواهیم .
yes we kan too , but if we want
نمی دانم که اگر M و W را که از لحاظ شکل و سیما معکوس هم می باشند، روی هم قرار دهیم به چه شکل در می آید. اما می دانم که به شکل چلیپا در نمی آید و شاید اگر حرف م را به حرف و پیوند دهیم به مو تبدیل می شود به معنای من. یعنی هرفرد انسانی چه زن و چه مرد در اصل و ریشه ( در آفرینش اولیه ملکوتی یا آسمانی ) حداقل با دو جنبه یا دو بُعد انسانی به شکل دو نیم زوج خودی و بنیادی آفریده شده است با هدف زوجیت با خود و تجربه عشق خویشتن به روش غیر هم جنس ( یا هترو ) یعنی هم مرد و هم زن روی همدیگر ؛ در زندگی دنیوی یکی اصلی و واقعی و آشکار و پدیدار شده یا به قول فلاسفه فنومنی و دیگری فرعی و پنهانی و غیر آشکار و سایه وار یا استعلایی یا متائی و یا نوومنی . این یکی از بزگترین اکتشافات در زمینه ها یا میدان های خود شناسی و انسان شناسی محسوب می شود که در طول تاریخ پیدایش انسان روی کره زمین تاکنون توسط خردمندان گم نام و آفرینندگان اولیه این دو سمبل کوچک بر روی گردونه مهر ایرانان و چرخه تولد و مرگ هندوان برای انسان به ارث باقی گذاشته شده اند. خود دو این دو گردونه در پشت پرده ظاهر خویش در بردارنده راز ها و معانی ژرف خاص و ویژه خویش می باشند که بیان آنها در این فرصت کوتاه خارج از ظرفیت این کامنت کوتاه یا پیامک می باشد.
پنج نقطه روی حروف M & W یکی آغاز و دیگری پایان و سه تا محل شکست هم به نوبه خود خموش و گویای داستان های مندرج در کتاب هزار و یکشب.

م ز دا
اول در کوردی م یعنی من
دوم . ز =زی =زیستن از زایدن و زندگی می اید
سوم . در کوردی دا یعنی دادن و از دا دن می اید
مزدا=م ز دا=یعنی کسیکه به من زیستن داد
اهورا - آخورا - اخور - خور - ایرانیان باستان ماه را گاو ماده و خورشید را گاو نر میپنداشتند و به ماه مانگاه میگفتند و به خورشید اهورا مزدا هم یعنی دانا که در نهایت معنی کل میشود گاو نر دانا که بی ارتباط
...
[مشاهده متن کامل]
با مباحث نجوم و صورت فلکی ثور نمیباشد و در صورت کالبدشکافی واژه و بازتاب آن به طبیعت حقیت این واژه هویدا میشود

خداوند جان و خرد
مز همریشه با مخ و خرد و دانایی
اهورا یعنی هستی بخش از ریشه جان ( گیان ) و زنده و زندگی
یک شرکت خودروسازی ژاپنی است که تاسیس کننده ان جوجیرو ماتسودا بود.

مزدا۳ یک ماشین وحشی
( مز ) به معنای فضل است و ( دا ) به معنای آفریدن، مزدا یکی از نامهای بزرگ خداوند است
آدم یه دوقلو داشته باشه. اسمشون را بذاره اهورا و مزدا. . . اهورامزدا
مزدا/اهورامزدا/اهورامزدانا
مز/مس/مث/مص/مد/مخ/مق/مغ/مز/مذ/مژ
اهورا عالم دانا

در اوستا بمعنی "دانایی" آمده که نام پروردگار زرتشت است. . . اهورا مزدا بمعنی "دانایی مطلق" استفاده می شده که در شکل هرمزدی نیز بکار رفته است. مزدا یسنا بمعنی "ستایس از دانایی" امده. . .
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١١)

بپرس