نیسان

/neysAn/

معنی انگلیسی:
nisan, jewish and syriac month (march - april)

فرهنگ اسم ها

اسم: نیسان (پسر) (فارسی، سریانی) (تلفظ: neysan) (فارسی: نیسان) (انگلیسی: neysan)
معنی: نام ماه دومین ماه بهار، بارانی که در اردیبهشت می بارد، باران بهاری
برچسب ها: اسم، اسم با ن، اسم پسر، اسم فارسی، اسم سریانی

لغت نامه دهخدا

نیسان. ( اِ ) خلاف. ( برهان قاطع ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). مخالفت. ( برهان قاطع ) ( انجمن آرا ) ( آنندراج ) ( رشیدی ) ( ناظم الاطباء ). مرادف انیسان است. ( از رشیدی ). مخفف انیسان است. ( از انجمن آرا ). عدم موافقت دروغ و عهد و پیمان خلاف و دروغ و هنگام شکستن عهد و پیمان. ( ناظم الاطباء ) :
من آنگاه سوگند نیسان خورم
که زین مملکت رخت بیرون برم.
بوشکور ( از انجمن آرا ).

نیسان. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ ) نام ماه هفتم است از ماههای رومیان . ( غیاث اللغات ) ( از برهان ) ( از انجمن آرا ) ( آنندراج ). ماه دوم بهار. ( السامی ). به سریانی نام ماه دویم باشد از سه ماه بهار. ( برهان قاطع ). ماه هفتم از سال سریانی میان آذار وایار، و آن ماه دوم بهار است مطابق اردیبهشت فارسی و ثور عرب و تقریباً مطابق است با آوریل فرانسوی و آن 30 روز است. ( یادداشت مؤلف ). و باران این ماه را نیز مجازاً نیسان گویند. ( غیاث اللغات ) :
آنچا که جحیم خشم تو آذر
آنجا که نسیم صلح تو نیسان.
منجیک.
تا نرگس اندر آید با کانون
تا سوسن اندر آید با نیسان.
فرخی.
چون برف بود به جای سبزه
دی ماه بود نه ماه نیسان.
ناصرخسرو.
به نیسان همی قرطه سبز پوشید
درختی که آبان برون کرد ازارش.
ناصرخسرو.
این تیره و بی نور تن امروز به جان است
آراسته چون باغ به نیسان و به آزار.
ناصرخسرو.
گر خزان است حال من شاید
فکرت من نگر که نیسان است.
مسعودسعد.
به گاه خدمت بر دستها چو بوسه دهم
چنان بگریم گویی که ابر نیسانم.
مسعودسعد.
ز تو باغ گردد کشفته به آذر
ز تو راغ گردد شکفته به نیسان.
جبلی.
وقت طرب است و روز عشرت
ایام گل است و فصل نیسان.
خاقانی.
شاه ریاحین بساخت لشکرگاه از چمن
نیسان کآن دید کرد لشکری از ضیمران.
خاقانی.
آب چون نار هم از پوست خورم
چون نیابم نم نیسان چه کنم.
خاقانی.
همان رونق ز خوبیش آن طرف را
که از باران نیسانی صدف را.
نظامی.
شد از ابر نیسان صدف باردار
پدیدار شد لؤلؤ شاهوار.
نظامی.
نه ابر از ابر نیسان درفشان تربیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

نی مانند، شبیه نی، ماه هفتم ازماههای سریانی، ماه دوم ازفصل بهار
( اسم ) ماه هفتم از تقویم سریانی مطابق ماه آوریل سال رومی (( فرودین و اردیبهشت ) و آن دارای ۳٠ روز است : ((گرچه نیسانم خزان آردمن اندر ذهن و طبع آتش نیسان و بل کاب خزان آورده ام . ) ) ( خاقانی . سج . ۲۵۸ ) یا باران نیسان . بارانی که در ماه نیسان بارد . توضیح قطرات باران نیسان را جمع میکردند و بر آن دعاهایی میخواندند و بقصد سلامت و استشفا مینوشیدند .
خلاف . مخالفت . مرادف انیسان است . مخفف انیسان است . عدم موافقت دروغ و هنگام شکستن عهد و پیمان .

فرهنگ معین

(نِ ) [ سُر. ] (اِ. ) ماه هفتم از ماه های سریانی برابر با اردیبهشت .

فرهنگ عمید

۱. ماه هفتم از ماه های سریانی، ماه دوم از فصل بهار.
۲. [مجاز] بهار.
نی مانند، شبیه نی.

گویش مازنی

/neysaan/ بارانی که به مدت بیست روز و پس از بیستم فروردین بارد و آنرا نیسان و شفا دهنده دانند

دانشنامه عمومی

نیسان موتور کورپوریشن ( به ژاپنی: 日産自動車株式会社 ) شرکت خودروسازی ژاپنی چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن در شهر یوکوهاما قرار دارد. ریشه های تأسیس این شرکت به زمان راه اندازی شرکت خودروسازی داتسون بازمی گردد، در پی خریداری شرکت داتسون توسط یوشیسوکه آیکاوا، وی داتسون را در شرکت خوشه ای و تازه تأسیس خود، یعنی؛ گروه نیسان ادغام نمود و بخش خودروسازی جدید را نیسان نامید.
شرکت نیسان همانند تویوتا و هوندا که به ترتیب برندهای لکسوس و آکورا را در آمریکای شمالی راه اندازی کردند، برند اینفینیتی را برای بازار آمریکای شمالی خود تأسیس کرد. از سال ۱۹۹۹ شرکت رنو به یکی از سهام داران اصلی نیسان تبدیل شد، به طوری که تا سال ۲۰۰۸ مالک ۴۴٪ از سهام آن گردید، در مقابل هم اکنون نیسان نیز ۱۵٪ از سهام رنو را در اختیار دارد. اکنون کارلوس غصن به طور هم زمان، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره هر دو شرکت نیسان و رنو می باشد[ ۳] و از طریق شرکت رنو - نیسان آلیانس که حاصل مشارکت استراتژیک این دو خودروساز می باشد، سکان رهبری رنو، نیسان و چند خودروساز دیگر را در دست دارد. در سال ۲۰۱۲ نیسان پس از شرکت های جنرال موتورز، تویوتا، گروه فولکس واگن، گروه هیوندای موتور و فورد، به عنوان ششمین خودروساز بزرگ جهان شناخته شد.
در سال ۱۹۱۱ ماسوجیرو هاشیموتو، شرکت کوایشینشا موتور کار ورکس ( به انگلیسی: Kwaishinsha Motor Car Works ) را تأسیس کرد و در ۱۹۱۴ این شرکت با سرمایه گذاری سه بازرگان ژاپنی، نخستین خودروی خود را طراحی و تولید نمود.
این وسیله نقلیه ۲ سیلندری که تنها ۱۰ اسب بخار قدرت داشت، دات نامیده شد، که از حروف اول نام خانوادگی سه سرمایه گذار آن، گرفته شده بود. سرمایه گذاران این پروژه عبارت بود از:
• کنجیرو دین ( به انگلیسی: Kenjiro Den )
• روکارو آویاما ( به انگلیسی: Rokuro Aoyama )
• میتارو تاکئوچی ( به انگلیسی: Meitaro Takeuchi )
این شرکت در سال ۱۹۱۸ به کوایشینشا موتور کو تغییر نام داد و شروع به تولید کامیون های نظامی نمود.
در سال ۱۹۱۹ شرکت جیتسایو جیدوشا، به عنوان شرکت تابعه شرکت کوبوتا، در شهر اوساکا راه اندازی شد. این شرکت بلافاصله شروع به تولید کامیون های سایز کوچک نمود، که قطعات مورد نیاز آن ها را، از ایالات متحده آمریکا وارد و در ژاپن مونتاژ می کرد.
در سال ۱۹۲۵ شرکت کوایشینشا موتور به دات موتور کار تغییر نام پیدا کرد. [ ۴] یک سال بعد در ۱۹۲۶ شرکت دات موتور و جیتسایو جیدوشا با هم ادغام شدند.
عکس نیسانعکس نیسانعکس نیسانعکس نیسانعکس نیسانعکس نیسان

نیسان (عبری). نیسان ( به عبری: נִיסָן ) نخستین ماه سال مدنی و هفتمین ماه مذهبی در تقویم عبری است. نام این ماه از نام های بابلی ماهها گرفته شده است. در تورات نام این ماه آویو است که به معنی این است که در این ماه جو می رسد. آشوریان این ماه را ماه شادی می دانستند. نیسان معمولاً در تقویم میلادی معادل آوریل - مه و در تقویم فارسی معادل سال نو و اردیبهشت است. تنها کتابی در عهد عتیق که از ماه نیسان یاد شده است کتاب استر می باشد.
۱ نیسان - خاب نیسان - نخستین روز سال در تقویم آشوری
• ۱۴ نیسان - روزه نخست زاده - اگر ۱۴ روز شبات باشد این روزه در روز ۱۲ نیسان است.
۱۵ تا ۲۱ نیسان - عید پسح - در بیرون از اسراییل ۲۲ نیسان نیز حساب می شود.
• ۲۷ نیسان - یوم هاشواه - اگر این روز با شبات تداخل کند در ۲۶ یا ۲۸ حساب می شود.
۱ نیسان ( ۳۷۶۱ قبل از میلاد ) ایجاد دنیا بر پایه بعضی نظرها - تلمود دو نظر در مورد زمان ایجاد دنیا دارد. بر اساس نظر ربی الیزر "دنیا در ماه تیشری ایجاد شد" که روز ششم آفرینش است که در آن آدم و حوا ایجاد شدند که به عنوان روش هاشانا جشن گرفته می شود. بر اساس نظر ربی یوشع "دنیا در ماه نیسان ایجاد شد". بر اساس نظر کابالیستها و یهودیان حسیدی دنیا ابتدا در مرحله فکر در ماه تیشری ایجاد شد و در ماه نیسان در مرحله عملی ایجاد شد. ولیکن بعضی ربیهای لوباویچ مانند مناخیم مندل اشنیرسون اعتقاد داشتند که دنیا به صورت عملی در تیشری ایجاد شد و به صورت ذهنی در نیسان.
• ۱ نیسان ( ۲۱۰۰ - ۱۸۰۰ قبل از میلاد ) - شه پدران از دنیا رفتند. بر اساس نظر تلمود سه شه پدر دین یهودی، ابراهیم ( ۱۸۱۳ - ۱۶۳۸ قبل از میلاد ) ، اسحاق ( ۱۷۱۳ - ۱۵۳۳ قبل از میلاد ) و یعقوب ( ۱۶۵۳ - ۱۵۰۶ قبل از میلاد ) همگی در ماه نیسان متولد شدند و از دنیا رفتند.
• ۱ نیسان ( ۱۴۵۶ قبل از میلاد ) - اولین میتزواه. در اول نیسان سال ۲۴۴۸ ( ۱۴۵۶ پیش از میلاد دو هفته قبل از خروج ) بر اساس نوشته کتاب خروج ۱۲:۱ - ۲ "خدا با موسی و هارون در سرزمین مصر صحبت کرد" و به آنان در مورد تقویم عبریان دستور داد "این ماه برای شما راس ماهها خواهد بود و اولین ماه سال قرار خواهد گرفت". این به عنوان اولین میتزواه ( دستور الهی ) می باشد که به فرزندان اسراییل داده شد.
• ۱ نیسان ( ۱۴۵۵ قبل از میلاد ) میشکان افتتاح شد. در روز هشتم بعد از هفت روز آزمایش و تمرین میشکان قابل حمل ( تبرنکل یا چادر محل حضور خدا در بین اسراییل ) که توسط فرزندان اسراییل در صحرای سینا ساخته شده بود افتتاح شد. هارون و فرزندانش به عنوان اولین کاهنان وظایف خود را شروع کردند و خدا حضور خود را در بین فرزندان اسراییل قرار داد. برای خداوند در میشکان قربانی داده می شد.
• ۱ نیسان ( ۱۴۵۵ قبل از میلاد ) مرگ نداف و آویهو. وقتی که میشکان افتتاح شد بر اساس لاویان ۱۰:۱ - ۲ "نداف و آویهو فرزندان هارون معطرکن را گرفتند و بر روی آن آتش قرار دادند و عرق معطر ریختند و آتش نادرستی در برابر خدا ایجاد کردند که خدا به آنان دستور نداده بود. آتشی از جانب خدا آمد و آنها را گرفت و آنها در برابر خدا جان دادند"
• ۳ نیسان ( ۱۴۹۲ میلادی ) اخراج یهودیان از اسپانیا. دستور الحمبرا که بر اساس آن یهودیان از اسپانیا اخراج شدند در ۳۱ مارس ۱۴۹۲ که معادل ۳ نیسان بود اعلام شد.
• ۷ نیسان ( ۱۴۱۶ قبل از میلاد ) جاسوسان در جریکو. ۳۰ روز بعد از مرگ موسی در ۷ آدار یوشع بن نون دو جاسوس به رود اردن و جریکو فرستاد تا اطلاعات جمع کنند و اسراییل اولین حمله خود را برای تصاحب ارض موعود آغاز کند.
۱۰ نیسان ( ۱۴۱۷ قبل از میلاد ) درگذشت میریام خواهر موسی. میریام خواهر موسی که گفته می شود در سن ۱۲۶ سالگی از دنیا رفت.
• ۱۰ نیسان ( ۱۴۱۶ قبل از میلاد ) اسراییلیها از رود اردن عبور می کنند.
• ۱۳ نیسان ( ۴۷۴ قبل از میلاد ) دستور هامان. در ۱۲ امین سال حکمرانی آهاسوئروس ( خشایارشا ) پادشاه پارس وزیر اوهامان دستوری را که قرار بود ۱۱ ماه بعد در ۱۳ ام آدار اعلام کند که بر اساس آن تمامی یهودیان کشته نابود و از بین روند را آماده کرد. این دستور مقدماتی به تمامی ۱۲۷ استان امپراتوری پارس اعلام شد. موردخای به استر گفت که به نزد پادشاه رود و از او درخواست تغییر این دستور را کند. استر دستور داد که یهودیان ۳ روز روزه بگیرند ( نیسان ۱۴، ۱۵ و ۱۶ که شامل دو روز اول عید پسح نیز می شود ) . او به یهودیان گفت که توبه کنند و برای موفق شدن او در نقشه خود دعا کنند.
• ۱۵ نیسان ( ۱۷۱۳ قبل از میلاد ) اسحاق به دنیا آمد. بر اساس نوشته کتاب پیدایش ۲۱:۱ - ۶ "خداوند سارا را به یاد داشت و خدا همانگونه که قول داده بود رفتار کرد. و سارا حامله شد و برای ابراهیم در سن کهنسالی فرزند پسری به دنیا آورد. و سارا گفت "خداوند خنده برای من اورد تا باشد که هر که بشنود با من بخندد ( ایتزهاک به معنی خندیدن در عبری ) .
• ۱۵ نیسان ( ۱۴۵۶ قبل از میلاد ) خروج. در نیمه شب ۱۵ نیسان در سال عبری ۲۴۴۸ که بعد از ۲۱۰ سال از وارد شدن یعقوب به مصر بود خداوند ۱۰ امین بلا را به مصریان وارد کرد و تمامی فرزندان اول آنان را کشت. در چندین ساعت قبل از آن اسراییلیها اولین سدار تاریخ را انجام دادند که در آن گوشت عید پسح را خوردند و خون قربانی را بر درهای خانه های خود پاشیدند تا علامتی باشد که فرشته عذاب از روی خانه آن ها گذر کند. بر اثر این بلا فرعون تسلیم شد و اجازه داد که فرزندان اسراییل بروند و سپس به دنبال آن رفت. ۶۰۰۰۰۰ نفر مرد بالغ و جمعیت زیادی از غیریهودیان به همراه آنان از مصر حرکت کردند و مسیر ۵۰ روزه به سمت سینا و ارض موعود را طی کردند.
• ۱۶ نیسان ( ۱۲۷۳ قبل از میلاد ) من ( نان بهشتی ) تمام می شود. در روز ۱۶ نیسان سال ۲۴۸۸ عبری شش روز بعد از اینکه فرزندان اسراییل تحت فرماندهی یوشع بن نون وارد ارض مقدس شدند ذخیره نان الهی آن ها تمام شد. بعد از اینکه مردم قربانی اومر را در معبدی که در گیلگال ایجاد کرده بودند آوردند اولین نان بدون مخمر تولید شد.
• ۱۶ نیسان ( ۴۷۴ قبل از میلاد ) - استر در برابر خشایارشا حاضر می شود. در روز سوم روزه که موردخای دستور داده بود ملکه استر بدون وقت قبلی به پیش خشایارشا رفت که در نزد دربار کار بسیار بدی بود. ولیکن پادشاه او را پذیرفت و اجازه داد وارد شود. استر درخواست کرد که پادشاه با او وهامان به یک جشن شراب برود ( بر اساس نوشته تلمود نقشه استر این بود که خشایارشا را از دوستی خود باهامان حسود کند و سپس هر دو را به قتل برساند تا بتواند قوم یهود را از دستورهامان نجات دهد ) .
۱۷ نیسان ( ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد ) کشتی نوح بر کوه آرارات نشست. در روز ۱۷ ماه هفتم ( که قبل از نزول تورات ماه نیسان بود ) کشتی نوح بر کوه آرارات فرونشست.
• ۱۷ نیسان ( ۴۷۴ قبل از میلاد ) هامان آویخته شد. در دومین جشن شرابی که استر برای خود و خشایارشا وهامان تدارک دیده بود هویت واقعی خود را آشکار کرد و برای مردم خود درخواست بخشش کرد و به هامان به عنوان فرد شیطانی اشاره نمود. وقتی چارووناه که یک خدمتکار دربار بود دربارهٔ چیزهایی که هامان برای موردخای آماده کرده بود گفت شاه دستور داد که هامان بر آن ها آویخته شود و در برای رهایی یهودیان از دستورهامان باز شد. ( کتاب استر فصل هفتم )
• ۲۶ نیسان ( ۱۳۸۶ قبل از میلاد ) مرگ یوشع بن نون. یوشع بن نون ( ۱۴۹۶ - ۱۳۸۶ قبل از میلاد ) که رهبری فرزندان اسراییل را بعد از موسی بر عهده داشت در ارض مقدس از دنیا رفت.
• ۲۸ نیسان ( ۱۴۱۵ قبل از میلاد ) فتح جریکو. اولین شهری که در حمله فرزندان اسراییل به ارض مقدس به دست آن ها افتاد شهر جریکو بود. اسراییلها به مدت هفت روز در اطراف شهر چرخیدند و تابوت عهد را به همراه کوهنها و شیپور چرخاندند. در روز هفتم دیوارهای شهر فروریخت و شهر فتح شد.
عکس نیسان (عبری)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نِیسان
ماه هفتم سال در گاه شماری (تقویم) سریانی بین آذار و ایار، و ماه نخست در گاه شماری یهودی و ماه چهارم در تقویم رومی. نیسان در تقویم سریانی، ماه دوم بهار یا مطابق با اردیبهشت ایرانی و ثور عربی است. هم اکنون در برخی از کشورهای عربی این ماه ۳۰روزه را معادل آوریل میلادی قرار داده اند.

پیشنهاد کاربران

فامیل من نیسنی هست و دقیقا همه این موارد صحیح هست . فامیل ما تک هست و هیچ کسی جز خانواده من فامیلش نیسنی نیست .
نیسان اسم رودخانه ای منشعب از کرخه در بخشی بهمین نام به مرکزیت شهر رفیع شهرستان هویزه جنوب غربی ایران مرز عراق
یکی از ماه های تقویمِ رومی، دربر گیرنده ی پایان فروردین و آغاز اردیبهشت ایرانی.
من اسمم آیسان هستش ودوست دارم اسم خواهرم رونیسان بزارم اما…بعضی ازآدمای بی فرهنگ میترستم که اسمش روبعدها بگن نیسان!…منظورم ازنیسان ماشین نیسان هستش که به اشتباه تلفظ شده اسم زیبای نیسان هستش
سُریانی
( منسوب به سوریه ) از لهجه های آرامی شرقی در سرزمین عراق و بلاد شام. مرکز آن شهر اِدِسا بود که در سریانی آن را �اُرهای� و در کتب اسلامی �الرها� و امروزه �اورفا� می نامند که در جنوب شرقی ترکیه واقع است. زبان سریانی در شمال بین النهرین مهم ترین لهجۀ آرامی بود که با مهاجرت مردم مقدونیه و یونان به آن منطقه، رنگ و روی خاصی به خود گرفت. سریانی به عنوان زبان نیایشی در کلیسای مارونی، کلیسای یعقوبی، کلیسای آشوری و کلیسای نسطوری به کار می رود. ترجمه ای از قانون مدنی زمان ساسانیان به سریانی دردست است که مترجم آن یشوع بخت ایرانی نسطوری است. امروزه آشوری ها و کلدانی های سوریه و عراق و ترکیه و ایران به این زبان سخن می گویند. سریانی کنونی با زبان های عربی و فارسی و ترکی درآمیخته �سریانی نو� نام گرفته است. سریانی مانند عبری، ۲۲ حرف دارد. سریانی غربی مصوت های خود را از یونانی وام گرفت و به شیوه ای نه چندان مشخص آن را به کار برد، درحالی که سریانی شرقی از یک رشته نقطه استفاده کرد تا بتواند با آن نظام آوایی کارآمدی ایجاد کند. رابطۀ نزدیک سریانی با عبری از آن جا معلوم می شود که واژه های هم ریشه در این سه زبان، مصوت های بنیادی یکسانی دارند، اگرچه نظام آوایی سریانی بسیار ساده تر از عبری است. سریانی فاقد جنس دستوری است و تنها دو صیغۀ مفرد و جمع دارد. افعال با قاعده در سریانی بیش از عبری است، اما وجه ممیزۀ آن نبود فعل مجهول است. نیز ← آرامی
...
[مشاهده متن کامل]

نیسان نام پسرانه و نام دومین ماه بهار از ماه های سُریانی است همچنین بارانی که در اردیبهشت می بارد نیز نیسان نام دارد . باران بهاری . سریانی یکی از زبانهای خانوادی سامی و هم ریشه با عربی است . این زبان در سوریه پیش از اسلام به کار می رفت و در زمان هخامنشیان زبان اداری ایران بود.
نیسان در زبان ترکی به اولین باران اردیبهشت. که بسیار آب زلال وتمیزی میباشد تعلق دارد.
اسم نیسان اشاره به زلالی وجود شخص میباشد.
نیسان به زبان ترکی به معنی بهار باران است
معنی نیسان
باران بهاری
اردیبهشت بارانی میشه
این اسم. اسم ترکی. عربی. لری باهمه بنظرمه اسمه قشنگیه این اسمو رویه دخترم گذاشتم
معنی نیسان از نیستی و نابودی می آید به گمانم

بپرس