وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی

دانشنامه عمومی

وزارت مخابرات و تکنولوژی معلوماتی یکی از وزارتخانه های دولت جمهوری اسلامی افغانستان است. این وزارتخانه در سال ۱۹۵۵ تأسیس گردید. [ ۱] در حال حاضر مولوی نجیب الله حقانی سرپرستی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان را بر عهده دارد. [ ۲] [ ۳] [ ۴]
در سال ۱۹۵۵ م. وزارتخانه ای با نام مخابرات در افغانستان تأسیس گردید. [ ۱] افغانستان در جهان ارتباطات الکترونیکی با نصب تلفن سیم دار در سال ۱۸۹۸ در قصر ارگ ( محل اقامت شاه ) در کابل، گام برداشت.
در سال ۱۹۰۸ م. یک سیستم کوچک تیلفون با ظرفیت ۲۵ لین به طرف شمال قصر ارگ نصب گردید. خدمات تیلگرافی نوع دیگری از تسهیلات مخابراتی بود که در سال ۱۹۱۴ در افغانستان راه اندازی شد. نصب سیستم تیلگرافی به طاقت دو کیلووات اساساً به مقصد اهداف نظامی در باغ بابر نصب گردیده بود.
در سال ۱۹۱۹، چندین سیستم تیلفون ( سیوچبوردها ) ۵۰ لینه و ۱۰۰ لینه در پسته خانهٔ شاه دوشمشیره نصب گردیده بود. در همین سال برای نخستین بار برای ۱۴ دانشجو بورس تحصیلی داده شده بود تا در رشتهٔ تیلگراف بیسیم در خارج تحصیل نمایند. [ ۱]
در سال ۱۹۲۰، ماشین تیلگرافی دیگری ساخت انگلستان در کابل نصب گردید که تا سال ۱۹۳۲ از آن استفاده می گردید. افغانستان در ماه آوریل سال ۱۹۲۸ عضویت اتحادیه بین المللی تلگراف ( ITU ) را حاصل نمود. ( نام اتحادیهٔ بین المللی تیلگراف در سال ۱۸۶۵ به وجود آمد و در سال ۱۹۳۲ نام آن به اتحادیهٔ بین المللی مخابرات مبدل گردید ) .
در سال ۱۹۳۰، هفت پایه ماشین تیلفون و تیلگراف موج کوتاه از شرکت مارکونی ایتالیایی خریداری گردید و در شهرهای کابل، هرات، مزارشریف، میمنه و خوست نصب و مونتاژ شد. در اواخر سال ۱۹۳۳، سیستم دیگری با آنتن طاقت بلندتر از همان کمپنی خریداری شده و در تعمیر مرکزی تلگراف در کابل نصب و مونتاژ گردید. در سال ۱۹۴۹، یک پایه دستگاه تلفن ریلی اتومات با ظرفیت ۱٬۳۰۰ لین خریداری شد و شبکهٔ کیبلی آن در سال ۱۹۵۰ تکمیل گردید.
در سال ۱۹۵۳، یک پایه دستگاه دیگر تلفن با ظرفیت ۵٬۰۰۰ لین از طریق شرکت سیمنس تهیه گردیده و بعد از تکمیل شبکهٔ آن، در سال ۱۹۵۷ به کار انداخته شد. [ ۱] با تهیهٔ تجهیزات فرعی از کمپنی سیمنس، وزارت مخابرات و صلیه های تیلفون بین کابل و مزار شریف و بین کابل و قندهار در سال ۱۹۵۹ ایجاد شد. در سال ۱۹۶۱، یک پایه دستگاه ۱٬۵۰۰ لینه از کشور چکسلواکی خریداری شده و در شهر کابل نصب گردید. در همین سال وصلیه بین کابل و کندهار ایجاد شد. همچنان کابل با تورخم و بخش شمال کشور وصل گردید.
عکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتیعکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتیعکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتیعکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتیعکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتیعکس وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس