پرتقال ماندارین

دانشنامه عمومی

پرتقال ماندارین ( نام علمی: Citrus reticulata ) نام یک گونه از سرده مرکبات است. پرتقال ماندارین ( Citrus reticulata ) که با نام های نارنگی یا ماندارین نیز شناخته می شود، یک میوه درخت مرکبات گرد و کوچک است. به عنوان گونه ای متمایز از پرتقال، [ ۱] معمولاً به صورت ساده یا در سالاد میوه خورده می شود. [ ۲] نارنگی ها گروهی از مرکبات نارنجی رنگ هستند که از دورگه های پرتقال ماندارین با مقداری دارابی تشکیل شده است.
ماندارین ها برخلاف پرتقال های معمولی کروی ( که دورگه ماندارین - دارابی هستند ) [ ۳] کوچکتر و پهن هستند. [ ۴] مزه آن شیرین تر و قوی تر از پرتقال معمولی است. [ ۵] نارنگی رسیده سفت تا کمی نرم، نسبت به اندازه اش سنگین و پوست سنگریزه ای دارد. پوست نازک، شل، [ ۶] با مزوکارپ سفید کمی است، [ ۷] بنابراین معمولاً پوست کندن و تقسیم شدن آنها به قطعات آسان تر است. [ ۸] دورگه ها معمولاً این صفات را به میزان کمتری دارند. نارنگی نرم است و در اثر سرما به راحتی آسیب می بیند. می توان آن را در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد داد. [ ۹] [ ۱۰]
طبق مطالعات ژنتیکی، ماندارین یکی از گونه های اصلی مرکبات بود. از طریق اصلاح نژاد یا پیوندزنی طبیعی، نیای بسیاری از ارقام دورگه مرکبات است. با بالنگ و دارابی، جد مهم ترین دورگه های تجاری ( مانند پرتقال ترش و شیرین، گریپ فروت و بسیاری از لیمو و لیموترش ) است. نارنگی با دیگر گونه های مرکبات مانند آهک صحرایی و پورنج نیز دورگه شده است. [ ۱۱] اگرچه نارنگی اجدادی تلخ بود، بیشتر گونه های نارنگی تجاری از پیوندزنی با دارابی حاصل می شوند که میوه ای شیرین به آن ها می دهد. [ ۱۲]
عکس پرتقال ماندارین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس