کوانزیم ا

دانشنامه عمومی

کوآنزیم آ. کوآنزیم آ ( به انگلیسی: Coenzyme A ) با فرمول شیمیایی C21H36N7O17P3S یک کوآنزیم مهم با شناسه پاب کم 6816 و جرم مولی آن ۷۶۷٫۵۳۵ گرم بر مول می باشد. اسید پانتوتنیک در ترکیب با سیستیمین و ATP ، کوآنزیم آ را به وجود می آورد. تبدیل اسید پانتوتنیک ( ویتامین ب۵ ) به فسفوپنتتین توسط آنزیم پنتوتنات کیناز اولین مرحله در تولید کوآنزیم آ در جانداران است.
این کوآنزیم نقش مهمی در سلول دارد و در 4% واکنشهای آنزیمی سلول مشارکت دارد از جمله در چرخه موالونات و چرخه اسید سیتریک .
در اولین مرحله چرخه اسید سیتریک ابتدا استیل کوآنزیم A که ماده ای ۲ کربنه است با اگزالو استات که ۴ کربن دارد وارد واکنش شده و کوآنزیم آ از آن جدا میشود و پیروات اکسید میشود. محصول نهای این واکنش Citrate + CoA - SH است. کوآنزیم آ در مرحله ششم چرخه کربس و تولید سوکسینات نیز دخیل است.
در چرخه موالونات داخل سلول آنزیم HMG - CoA ردوکتاز تبدیل HMG - CoA را به موالونات کاتالیز میکند. مسیر سوخت و ساز موالونات یک مسیر متابولیکی بسیار مهم در یوکاریوتها و بسیاری از باکتریها است که نهایتا به تولید بسیاری از ترکیبات مهم مانند کلسترول ، ایزوپرونئیدها ( ترپن ها مانند لیکوپن ، کاروتن ، اسکوالن ، اوکالیپتول و پینن ) می انجامد.
عکس کوآنزیم آعکس کوآنزیم آعکس کوآنزیم آ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس