گلپر

/golpar/

معنی انگلیسی:
marjoram, origan

فرهنگ اسم ها

اسم: گلپر (دختر) (فارسی) (طبیعت، گل) (تلفظ: gol par) (فارسی: گلپر) (انگلیسی: gol par)
معنی: گیاهی است معطر از تیره ی چتریان، ( در گیاهی ) دانه ی معطری به شکل پولک های زرد کوچک که دارویی است و کوبیده ی آن به صورت چاشنی غذا مصرف می شود، گیاه این دانه که علفی یک ساله یا پایا و خودرو یا کاشتنی است، دانه معطری به شکل پولکهای زرد کوچک که دارویی است
برچسب ها: اسم، اسم با گ، اسم دختر، اسم فارسی، اسم طبیعت، اسم گل

لغت نامه دهخدا

گلپر. [ گ ُ پ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد،واقع در 62هزارگزی شمال باختری الیگودرز و 14هزارگزی باختری راه شوسه شاه زندیه به ازنا. هوای آن معتدل و دارای 356 تن سکنه است. آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات ، لبنیات ، چغندر و پنبه است. شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه مالرو دارد. در تابستان اتومبیل میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).، گل پر. [ گ ُ ل ِ پ َ ] ( اِ مرکب ) درختچه ای است زینتی و زیبا که در تهران و شیراز و شهرهای دیگر در باغستانها یافت میشود. گل پر یا درخت پر را به حال وحشی در جنگلهای ارسباران نام برده اند. ( از جنگل شناسی کریم ساعی ج 1 ص 262 ). این درخت در جنگلهای ارسباران به حال وحشی وجود دارد و در باغستانها جزو درختان زینتی کاشته میشود . ( درختان جنگلی ثابتی ص 53 ). این گیاه ساقه های ضخیم و برگهای بزرگ دارد و از برگها و جوانه ها و غنچه های ناشکفته و دانه های آن استفاده میشود و در نقاط مرتفع میروید. ( گیاه شناسی گل گلاب ص 235 ). || بته ای است با برگهای پهن و بزرگ و گل چتری که انغوزه شیره آن است و از تیغ زدن بساق آن حاصل میشود. ( مؤلف ). انجدان. انگوزه. کما. انقوزه. حلتیت المنتن. معرب آن جلفر. ( منتهی الارب ). رجوع به انغوزه و انجدان و کما شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی است از تیر. چتریان که دو ساله است و دارای برخی گونه های پایا نیز میباشد . این گیاه در هم. اماکن کوهستانی معتدل نیمکر. شمالی میروید و در ایران نیز فراوان است . ساقه های آن ضخیم است و دارای برگهای پهن میباشد . گلهایش زرد رنگند . میوه های گلپر پس از رسیدن بشکل فلسهای نازکی میباشند که دان. کم ضخامتی را در بردارند و آنها را کوبیده و بعنوان چاشنی خوشبو و تا حدی تند برای برخی خوراکیها ( باقلای جوشیده و سیب زمینی جوشیده ) بکار میبرند . از ساقه های آن ترشی گلپر میسازند و برگهای آنرا جهت خوشبو کردن برخی مشروبات الکلی استعمال میکنند گل پر کوله پر گیاه حلتیت طیب انجدان طیب انجدان سفید اسفندلیون .
دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد .

فرهنگ معین

(گُ پَ ) (اِمر. ) گیاهی دو ساله از تیرة چتریان . این گیاه ساقه های ضخیم و برگ های بزرگ دارد و از برگ ها و جوانه ها و دانه های آن جهت ادویه استفاده می شود.

فرهنگ عمید

گیاهی با برگ های بزرگ و بریده و ساقه های میان تهی که جوانه های برگ و شکوفه های آن خوش بو است.

دانشنامه عمومی

گلپر (سرده). گلپر ( نام علمی: Heracleum ) نام یک سرده از تیره چتریان است.
عکس گلپر (سرده)عکس گلپر (سرده)عکس گلپر (سرده)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گُلپَر
گُلپَر
گیاهی علفی از خانوادۀ جعفری (چتریان)، با نام علمی Heracleum persicum. این گیاه، معطر و دارای برگ های منقسم و دندانه دار است که به اشکال متفاوت در طول ساقه می رویند. گل های آن سفید رنگ و مجتمع در گل آذین چتر مرکب، و میوۀ آن بیضوی و معطر است. گرد میوۀ آن را برای معطرکردن به اغذیه اضافه می کنند. همچنین، به سبب داشتن اسانس مخصوصی از بین برندۀ نفخ و ناراحتی های گوارشی حاصل از آن است. البته از این گیاه نباید به مقدار فراوان استفاده شود، زیرا ممکن است باعث ایجاد طپش قلب شود. این گیاه در مناطق متفاوتی از ایران به فراوانی می روید.

پیشنهاد کاربران

گلپر یا بَلدیرغان ( لهجه هزارگی ) ، گیاهیست با خواص دارویی فراوان وطعم دهنده ی غذا.
گلپر طعم دهنده خوبی برای بسیاری از غذاها و خوراکی هاست. اما خواص دارویی فراوانی نیز دارد. گلپر یک ضد قارچ و ضد میکروب قوی است و می تواند در درمان عفونت های قارچی بسیار مفید باشد.
گلپر به عربی ورقه ملح می گویند و به انگلیسی origan
گُلپَر ( به انگلیسی: Heracleum persicum, commonly known as Golpar ( Persian: گلپر ‎ ) or Persian Hogweed ) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می روید. همهٔ گونه های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه های دیگری از گلپر ( مثل گونه کاندیکانز ) در صنعت داروسازی کاربرد دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

ویژگی ها [ویرایش]
برگهای آن با چاک های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاک ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گل های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی متر است. [۳]
برگ و دانه های گلپر.
رویشگاه ها در ایران: نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گرچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران و کوه های بختیاری. [۴]
گلپر کوبیده.
این یک نوشتار خُرد گیاه شناسی است. با گسترش آن به ویکی پدیا کمک کنید.
خواص دارویی این گیاه:
اسانس گلپر به عنوان آنتی اکسیدان در کاهش خطرات قلبی عروقی و کاهش مقادیر لیپوپروتیئن های سرم نقش دارد.
مقوی معده و سایر اندام های گوارش است.
ضد نفخ است.
ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند.
ضد عفونی کننده و میکروب کش قوی است.
باعث ازدیاد شیر مادر است.
خوردن کم آن باعث شادی و نشاط می شود.
برای هضم غذا موثر است.
برای کمردردهای ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد.
قطع کننده ی بلغم و دفع کننده ی باد و نفخ شکم است.
بهترین دارو برای معالجه ی هیستری است.
دم کرده ی ریشه ی آن برای رفع ناراحتی های عصبی مفید است.
برای تقویت حافظه کاربرد دارد.
ضماد گلپر با موم و روغن جهت تسکین سیاتیک مفید است.
ضماد گلپر با روغن زیتون برای از بین بردن سیاهى زیر چشم و مالیدن پخته ی آن با سرکه و پوست انار جهت بواسیر نافع است.
پاشیدن گرد گلپر روى زخم هاى خوره ‏اى و جذام سودمند می ‏باشد.
منابع [ویرایش]
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ گلپر موجود است.
↑ Apiaceae
↑ Heracleum
↑ دانشنامهٔ رشد
↑ همان.
[نمایش]
ن • ب • و
گیاهان دارویی و ادویه جات
رده ها: آشپزی ایرانیادویه هاچتریانگیاهان دارویی گیاهان طبی
قس انگلیسی
Heracleum persicum, commonly known as Golpar ( Persian: گلپر ‎ ) or Persian Hogweed, is a flowering plant in the family Apiaceae, native to Iran. It grows wild in humid mountainous regions in Iran, as well in some adjacent areas. Having been introduced in the 1830s, it is now very common in northern Norway, where it is known as the Tromsø palm. [1] The plant has also been spotted in Jönköping, Sweden. [citation needed]
Contents [show]
[edit]Uses
[edit]Food uses
The seeds are used as a spice in Persian cooking. The very thin, small seedpods are aromatic and slightly bitter. They are usually sold in powdered form and are often erroneously sold as "Angelica Seeds. " The powder is sprinkled over broad beans, lentils and other legumes and on potatoes. Golpar is also used in soups and stews. It is often used sprinkled over pomegranate seeds. Golpar is also mixed with vinegar into which lettuce leaves are dipped before eating.
Golpar can be used in small amounts ( 1 or 2 tsp per pound ) when cooking beans to reduce the effect of gas in the digestive tract associated with consuming beans. [2][not in citation given][dubious – discuss]
Ground golpar ( Heracleum persicum ) seeds
In Persian cuisine, the petals are used in the spice mixture advieh to flavor rice dishes, as well as in chicken and bean dishes.
The tender leaves and leaf stalks are also pickled ( known as golpar toraei, Persian: گلپر تورایی‎ ) .
[edit]See also
Plants portal
Heracleum, the genus
Other Europe invasive species Heracleum mantegazzianum and Heracleum sosnowskyi
Native Europe hog weeds Heracleum sphondylium and Heracleum sibiricum ( Heracleum sphondylium subsp. sibiricum )
Species that can be mistaken for tall invasive hogweeds Wild Parsnip, Garden Angelica, Wild Angelica
[edit]References
^ Straumsheim Grønli, Kristin ( July 10, 2006 ) , Bjørnekjeks tar kvelertak på naturen ( Hogweed takes stranglehold on nature ) , retrieved September 12, 2011
^ Gas in the Digestive Tract
[edit]External links
Analysis of the Oil of Heracleum persicum L. ( seeds and stems )
Heracleum persicum, Heracleum glabrescens ( Persian )
http://www. jrps. ir/index. php/jrps/article/download/21/19
[show] v t e
Herbs and spices
[show] v t e
Edible Apiaceae
This Apiaceae article is a stub. You can help Wikipedia by expanding it.
View page ratings
Rate this page
What's this?
Trustworthy
Objective
Complete
Well - written
I am highly knowledgeable about this topic ( optional )
Submit ratings
Categories: Edible ApiaceaeMedicinal plantsSpicesIranian cuisineApiaceae stubs
قس آلمانی
Der Golpar ( Heracleum persicum, persisch ‏گلپر‎ ) oder auch Persischer Bärenklau . . .

بپرس