انتخاب دیکشنری مترجم لغت نامه جستجو در دیکشنری
دیکشنری مترجم تغییر دیکشنری یا مترجم
برای انتخاب دیکشنری یا لغتنامه، اینجا را کلیک کنید.
انگلیسی به فارسی فارسی به انگلیسی انگلیسی به انگلیسی فارسی به عربی عربی به فارسی جدول کلمات کلمات اختصاری لغت نامه دهخدا فرهنگ فارسی فرهنگ فارسی معین فرهنگ فارسی عمید اسم پسرانه و دخترانه دانشنامه عمومی دانشنامه اسلامی کامپیوتر برق و الکترونیک عمران و معماری حقوق سینما صنعت علوم دامی حسابداری ریاضیات آمار خودرو صنایع غذایی نساجی پلیمر معدن شیمی نفت مهندسی گاز خاک شناسی زمین شناسی آب و خاک بهداشت دندانپزشکی روانپزشکی فوتبال کاراته یوگا کوه نوردی

98 911 100 1

آش جوش پره در دانشنامه ویکی پدیا

آش جوش پره
آش جوش پره یا آش جوشواره آشی است که در خراسان بویژه در جنوب خراسان از پختن سمبوسه دارای حبوبات و ادویه در آب درست می شودو نیازی به گوشت ندارد .


چنانچه، معنی واژه بالا (برگرفته از دانشنامه ویکی پدیا)، نادرست یا مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران است، خواهشمند است گزارش دهید تا بررسی و حذف گردد => [گزارش]

ارتباط محتوایی با آش جوش پره

آش جوش پره را به اشتراک بگذارید

Telegram Facebook Google Plus Twitter LinkedIn

پیشنهاد کاربران درباره معنی آش جوش پره

یاسمین ١٩:٢٨ - ١٣٩٥/٠٦/١٣
آش جوش پره Aash e Joush Pare آشی است که در خراسان بویژه در جنوب خراسان از پختن سمبوسه در آب درست می شود.
روش تهیه
خمیر را پهن کرده و بصورت برگ(ورق) در می آورند و میانش را با پیاز خورد شده و عدس و نخود پخته شده و له شده و ادویه پر کرده و برگ خمیر را روی همدیگر بصورت مثلث تا می زنند و محکم بر روی هم فشار می دهند تا باز نشود. عدس و نخودباید از قبل پخته شده باشد و بعد آن را با سایر ادویه جات و سبزی ها مخلوط کرده و داخل ورق های خمیر بگذارند. سپس آن را در داخل آب جوش می گذارند تا پخته شود. در پایان بعد از از جوش افتادن آش مقداری کشک سابیده نیز به آن اضافه می کنند. [۱] سمبوسه یا جوش پره ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده است اما در خراسان سمبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد(کوبیده نخود-پیاز- سبزیجات )و با تا کردن لایه های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می انداختند و آشی درست می شد که به آن آش جوش پره میگفتند اما امروزه بجای پختن سمبوسه (جوش پره)در آب آن را در روغن سرخ می کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده است. اما در جنوب خراسان هنوز هم سمبوسه آب پز به عنوان یک آش خوشمزه در روستاها رایج است.و بویژه برای میهمانی های خانوادگی این غذای رایج منطقه است در زیبد گناباد برای احترام و بزرگداشت میهمانان از آنان با آش جوش پره پذیرایی می کنند. البته تهیه و تدارک این غذا از سخت ترین و پر زحمت ترین غذا ها است. همانطور که در تاریخ بیهقی آمده این غذا از دوران بسیار قدیم در خراسان رایج بوده است. از دیگر آش های رایج در گنابادآش سرموکی است که به آن آش سووزی (سبزی) نیز می گویند.(آش در جنوب خراسان ماهنامه" نامه گناباد" ۱۳۸۱) در شهرهای بیرجند- گناباد-[۱] فردوس - قاین - و منطقه براکوه زیبد این آش غذای عمومی و سنتی فراگیر و مورد علاقه محسوب می شودو برای جشن ها و مناسبتهای عمومی پخته می شود همچنین نان سرموکی و آش پختیک همچنین اشکنه کشک یا کله جوش( قبل از جوش آمدن نباید به جوش آید می برد) از دیگر غذاهای سنتی جنوب خراسان است. امروزه برای تهیه جوش پره یا سنبوسه مواد تشکیل دهنده(معمولا پیاز خوردشده- سبزیجات و نخودو عدس از قبل پخته شده) را در تکه ای بزرگ از نان لواش یا برگی از خمیر می ریزند و نان لواش یا برگ خمیر را به صورت سه گوش یا مستطیل می بندند و سپس آن را در قابلمه آب جوش می ریزندتا حدود ۲۰ دقیقه جوش بخورد و قبل از له شدن باید آن را برداشت. غذاهای محلی استان خراسان رضوی یکی دیگر از جاذبه های اجتماعی منطقه به شمار می رود. اصلی ترین غذای محلی این خطه آش است که انواع بسیار متنوعی دارد. آش جوش پره، آش محلى، آش لخشک، آش بلغور ترش، قلیه آش، آش بلغور شیر، آش انار، آش آباح، آش گوشواره، آش دوغه، آش قیحه تنها چند غذای این منطقه است. مشهد و دیگر شهرهاى استان هاى خراسان شمالى و جنوبى و رضوى به قدرى تنوع غذایى دارند که حتى نمایش غذاهاى محلى این سرزمین خود جاذبه اى لذیذ محسوب مى شود. در کنار انواع آش، آبگوشت، اشکنه، کال جوش، شولی پتو، بلغور شیر، خورش ریواس و پلوها و چلوها هم از دیگر جاذبه هاى خوراکى این منطقه هستند.
جستارهای وابسته [ویرایش]
آش
جنوب خراسان
فرهنگ خراسان
غذاهای خراسانی
پیوند به بیرون [ویرایش]
تصویر مراحل و مواد آش جوش پره[۲]
[۳]
طرز تهیه آش سبزی
طرز تهیه آش رشته
طرز تهیه آش جو
طرز تهیه آش شله قلمکار
طرز تهیه آش ماش
طرز تهیه آش آماج
طرز تهیه آش رشته
طرز تهیه آش جو
طرز تهیه آش شله قلمکار
طرز تهیه آش ماش
طرز تهیه آش آماج
توضیحات [ویرایش]
↑ در باب طباخی و صنعت آن، به کوشش ایرج افشار، انتشارات سروش، ۱۳۶۰
[نمایش]
ن • ب • و
انواه آش های ایرانی
[نمایش]
ن • ب • و
آشپزی ایرانی
رده ها: آشپزی ایرانیآشپزی پاکستانیآشپزی سنگاپوریآشپزی عراقیآشپزی عربیآشپزی مالزیآشپزی هندیچاشت هاچاشت های ایرانی
|

پیشنهاد شما درباره معنی آش جوش پره



نام نویسی   |   ورود

عبارات و کلمات کلیدی مرتبط

• معنی آش جوش پره   • مفهوم آش جوش پره   • تعریف آش جوش پره   • معرفی آش جوش پره   • آش جوش پره چیست   • آش جوش پره یعنی چی   • آش جوش پره یعنی چه  

توضیحات دیگر

معنی آش جوش پره
کلمه : آش جوش پره
اشتباه تایپی : Ha [,a ~vi
عکس آش جوش پره : در گوگل


آیا معنی آش جوش پره مناسب بود ؟     امتیاز مثبت به دیکشنری   امتیاز منفی به دیکشنری     ( امتیاز : 98% )