خطیب
خطیب ممکن است اشاره به یکی از موارد زیر باشد:
سخنران
خطیب (روستا)، روستایی است از توابع بخش لاله آباد شهرستان بابل
خطیب (محله)، از محله های قدیمی تبریز
خطیب بغدادی، مورخ و حدیث شناس؛ نویسندهٔ کتاب «تاریخ بغداد».
خطیب ممکن است اشاره به یکی از موارد زیر باشد:
سخنران
خطیب (روستا)، روستایی است از توابع بخش لاله آباد شهرستان بابل
خطیب (محله)، از محله های قدیمی تبریز
خطیب بغدادی، مورخ و حدیث شناس؛ نویسندهٔ کتاب «تاریخ بغداد».
خطیف (بردسیر)، روستایی از توابع بخش لاله زار شهرستان بردسیر در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان قلعه عسگر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۶ نفر (۲۴خانوار) بوده است.
مختصات: ۳۶°۲۶′۲۹″ شمالی ۵۲°۲۹′۵۶″ شرقی / ۳۶٫۴۴۱۳۹°شمالی ۵۲٫۴۹۸۸۹°شرقی / 36.44139; 52.49889
خطیب، روستایی است از توابع بخش لاله آباد شهرستان بابل در استان مازندران ایران.
این روستا در دهستان لاله آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶۸ نفر (۱۴۴خانوار) بوده است.
مختصات: ۳۸°۰۴′ شمالی ۴۶°۱۴′ شرقی / ۳۸٫۰۶۷°شمالی ۴۶٫۲۳۳°شرقی / 38.067; 46.233
خطیب یکی از قدیمی ترین محله های تبریز است. این محله یکی از قصبات حومه تبریز بوده است که اکنون جزیی از شهر تبریز شده است. اهالی قدیم خطیب نام آن را حطیب تلفظ می کردند. بنای محله خطیب به خطیب تبریزی معروف به صدرالدین برادر تاج الدین تبریزی منسوب است.
خطیب بغدادی (۱۰ مه ۱۰۰۲-۵ سپتامبر ۱۰۷۱م) (نسب: ابوبکر احمد بن علی بن ثابت) محدث، فقیه و تاریخ نگار مسلمان در سدهٔ پنجم هجری بود که از برای اثرش تاریخ بغداد شهرت فراگیر یافت.
محمودپور، محمد. «خطیب بغدادی، احمدبن علی بن ثابت». دانشنامه جهان اسلام.
پس از آموزش در بغداد برای آموختن حدیث به بصره، کوفه، نیشابور، ری، اصفهان، همدان و دینور سفر کرد. در ابتدا حنبلی بود، پس از سفر به نهروان مذهب شافعی را ترجیح داد و به همین خاطر مورد بدبینی های اکثریت حنبلی ساکن بغداد قرار گرفت؛ بعدها به تعصب برضد حنبلی ها متهم شد. در کلام متمایل به ابوالحسن اشعری بود. به مانند برخی از علمای اهل سنت، احادیثی در فضائل اهل بیت نقل کرده اما به برخی بزرگان شیعه مانند شیخ مفید ابراز دشمنی کرده است. بیشتر کسانی که شرح حالش را نوشته اند بر علم فراوان به ویژه در حدیث، تأکید کرده اند. ابن جوزی، از مخالفانش که سه کتاب در رد خطیب نوشته است، معتقد بود علم حدیث با او ختم شده است.
شهرت خطیب بغدادی به دلیل اثرش «تاریخ مدینةالسلام» یا همان «تاریخ بغداد» است که در حقیقت دانشنامه ای است که در آن شرح حال بیش از ۷۸۰۰ تن از علما و شخصیت ها (شامل زنان) را نوشته است. در این کتاب، به عنوان یک حدیث شناس، علاوه بر اساتید افراد بر درستی حدیث هایشان نیز نظر داده است.
ابراهیم بن منصور بن مُسلم مصری با کنیهٔ ابواسحاق، شهرت یافته به خطیبِ عراقی (۱۱۱۶–۱۲۰۰م) فقیه شافعی مصری در سدهٔ ششم هجری/دوازدهم میلادی بود. او بالاترین شافعی مصر در روزگار خود شمرده می شود. به بغداد رفت و آنجا فراگرفت، پس از بازگشت، به عراقی شهرت یافت. آثاری نگاشت که برجسته ترین آن ها شرح مهذب از شیرازی در ده جزء است.
خطیب گوراب، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فومن در استان گیلان ایران است.
این روستا در دهستان رودپیش قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۹ نفر (۲۸خانوار) بوده است.
خطیب لر، آماسرا (به لاتین: Hatipler) یک منطقهٔ مسکونی در ترکیه است که در آماسرا واقع شده است. خطیب لر ۹۲ نفر جمعیت دارد.
فهرست شهرهای ترکیه
مختصات: ۳۶°۲۲′۲۸″ شمالی ۵۲°۱′۴۹″ شرقی / ۳۶٫۳۷۴۴۴°شمالی ۵۲٫۰۳۰۲۸°شرقی / 36.37444; 52.03028
خطیب کلا، روستایی است از توابع بخش چمستان شهرستان نور در استان مازندران ایران.
این روستا در دهستان لاویج قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۸ نفر (۲۸خانوار) بوده است.
آب انبار خطیب (میان ده) مربوط به دوره تیموریان است و در خواف، ۲۰۰ متری کال خواجه یار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۵۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آثار ملی ایران
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
محمدامینِ خطیب (تولد 1380. 6 دی) خواننده
گروه. سبک. رپ هیپ هاپ.
ده خطیب یک اندیس غیرفلزی است که در حوالی شهر سلطان آباد استان خراسان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، باریت است.
فهرست اندیس های استان خراسان
اَنوَر خَطیب (۱۹۱۰–۱۹۷۰) حقوق دان، نویسنده و سیاستمدار لبنانی در سدهٔ بیستم میلادی بود.
المجموعة الدستوریة: مجموعهٔ قانون اساسی
الأصول البرلمانیة بالقضاء السیاسی: اصول پارلمانی در قضاوت سیاسی
الأحوال الشخصیة و المبادیء العامة فی القانون: احوال شخصی و اصول کلی در قانون
النزعة الإشتراکیة فی الإسلام: گرایش سوسیالیستی در اسلام
الأهلیة المدنیة فی التشریع الإسلامی: حقوق شهروندی در شریعت اسلامی
القوانین اللبنانیة: قوانین لبنان
«انور بن احمد بن یونسِ خطیب»؛ زادگاه و مدفنش «شحیم» است. در مدرسه پاتریارکی درس خواند و از دانشگاه قدیس یوسف در رشتهٔ حقوق دانش آموخته شد. به وکالت و تدریس در دانشگاه لبنان و دانشگاه عربی لبنان پرداخت. پنج بار پیوسته به عنوان نمایندهٔ مجلس و دو بار وزیر برگزیده شد. در بیروت درگذشت.
باسل خطیب (به عربی: باسل الخطیب)، (۶ مه ۱۹۶۲ در هیلفرسوم هلند - )، یک کارگردان فیلم های سینمایی و تلویزیونی اهل سوریه است.
مریم، ۲۰۱۲، فیلم سینمایی
ناصر، ۲۰۰۸، سریال تلویزیونی
ابوزید الهلالی، ۲۰۰۵، سریال تلویزیونی
موکل الاباء، ۲۰۰۵، فیلم سینمایی
نزار قبانی، ۲۰۰۵، فیلم سینمایی
بازگست به حیفا، ۲۰۰۴، سریال تلویزیونی
هولاکو، ۲۰۰۲، سریال تلویزیونی
زی قار، ۲۰۰۱، سریال تلویزیونی
۶ مه ۱۹۶۲ در هیلفرسوم هلند در خانواده ای مهاجر با اصلیت فلسطینی به دنیا آمد. وی از سال ۱۹۶۳ به سوریه آمد و به همراه خانواده اش در دمشق زندگی می کند. وی فرزند یوسف خطیب شاعر فلسطینی است.
باسل الخطیب با دیانا جبور کارگردان تلویزیون سوریه ازدواج کرد. وی دانش آموختهٔ کارگردانی فیلم و تلویزیون از مؤسسه عالی سینمای مسکو (VGIK) است. باسل خطیب از ۱۹۹۲ در سینما و تلویزیون فعالیت کرده است.
باسل خطیب در گفتگو با روزنامه مصری الشروق گفت که فیلم مریم را با موضوع حوادث جنگ داخلی سوریه برای شرکت در جشنواره فیلم کن ارسال کرده،اما مسئولان جشنواره نامه ای برای وی فرستاده اند و اظهار داشته اند که این فیلم از ارزش هنری بالایی برخوردار است،اما به این دلیل که توسط وزارت فرهنگ سوریه تهیه شده است نمی تواند در این جشنواره پذیرفته شود.
حجت الله خطیب (زاده ۱۳۳۳ - درگذشته ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴) سرپرست سابق فدراسیون کشتی ایران و مدیرعامل سابق باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس
تهران بود.
«حجت الله خطیب درگذشت». رادیو فردا.
«مدیرعامل سابق پرسپولیس درگذشت». ورزش سه.
«حجت الله خطیب درگذشت». خبرگزاری مهر.
«ایرنا - ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴/ درگذشت حجت الله خطیب».
وی به مدت ۱۹ سال ریاست اداره کل تربیت بدنی استان تهران در دهه های ۶۰ و ۷۰ خورشیدی را برعهده داشت که موفقیت آمیزترین دوران مدیریت وی محسوب می شود؛ در طی آن دوران، بارها جام قهرمانی مسابقات کشوری در رشته ها و رده های سنی مختلف نصیب تهران شد.
حجت الله خطیب در دهه ۱۳۶۰ و ۷۰ خورشیدی سمت ریاست اداره کل تربیت بدنی استان تهران را برعهده داشت.
از تیرماه ۱۳۸۳ و پس از اتمام مدیریت اکبر غمخوار، مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس را عهده دار شد. او همزمان مدیریت اداره تربیت بدنی استان تهران را نیز بر عهده داشت. خطیب تا دی ۱۳۸۴ در این سمت باقی ماند و سپس جای خود را به محمدحسن انصاری فرد داد.
قبرسان امامزاده خطیب مربوط به دوره صفوی - تا دوره قاجار است و در شهرستان قیروکارزین، بخش افزر، دهستان افزر، ۷۰۰ متری شرق روستای آبگرم، بطرف خنج، کنار امامزاده خطیب واقع شده و با شمارهٔ ثبت ۲۶۶۱۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
فهرست آثار ملی ایران
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
ابوعبدالله محمد بن عبدالله بن سعید بن عبدالله بن سعید بن علی بن احمد سلمانی (زاده ۷۱۳)،
مشهور به ذوالوزارتین و ملقب به لسان الدین ابن خطیب، وزیر، طبیب، ادیب، مورخ و فقیه مالکی اندلسی است. نسب وی به مراد، یکی از تیره های قحطانی ساکن ناحیه سلمان یمن می رسید و از آن جهت به وی «سلمانی» می گفتند.
الاحاطهٔ فی اخبار غرناطهٔ یا الاحاطهٔ بتاریخ غرناطهٔ
المسائل اللطیفه فی فسخ الحج و العمره الشریفه
مَنْح الغریب فی الفتح القریب
الیوسفی فی صناعه الطب
رساله تکون الجنین
المباخر الطیبیه فی المفاخر الخطیبیه
استنزال اللطف الموجود فی سرّ الوجود
الرجز فی عمل التریاق الفاروقی
ابن خطیب در لوشه متولد شد و در کودکی طی سفر به غراته به فراگیری علم پرداخت؛ و سپس به خدمت سلطان ابوالحجاج درآمد و در دیوان انشاء زیردست ابوالحسن بن جَیّاب مشغول به کار شد. هنگامی که ابن جیّاب در طاعون سیاه درگذشت، ابن خطیب به جای وی کاتب السّر و وزیر ابوالحجاج شد و با وجود جوانی، گذشته از وزارت، ریاست لشکر و بیت المال را عهده دار شد. همچنین انتصاب کارگزاران دولت بر عهده وی بود.
پس از کشته شدن ابوالحجاج در عید فطر، پسرش محمد پنجم معروف به «الغنی بالله» بر جای او نشست، وابن خطیب را
به ریاست هیأتی نزد ابوعنان سلطان مقرب فرستاد تا او را به همکاری برای مقاومت در برابر پادشاه قَشتاله برانگیزد.
مسجد کوچک خطیب مربوط به دوره قاجار است و در یزد، خیابان شهید رجائی، بخش قدیمی محله پشت باغ واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۵۴۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
فهرست آثار ملی ایران
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
معاذ خطیب (به عربی: أحمد معاذ الخطیب)؛ (متولد سال ۱۹۶۰، دمشق) رئیس ائتلاف ملی مخالفان حکومت بشار اسد که در ۱۱ نوامبر ۲۰۱۲ به این سمت انتخاب شد. او در ۲۴ مارس ۲۰۱۳ به قول خودش بدلایل تحت فشار قرار گرفتن و نداشتن آزادی عمل از سوی گروه های مخالف از سمت خود استعفا نمود.
پدرش شیخ محمد فرج امام و خطیب شهر دمشق و یکی از چهره های دینی و مشهور سوریه است، جد پدری او، شیخ عبدالقادر الخطیب خطیب مسجد اموی و یکی از دانشمندان مشهور عصر خویش بوده است. برادران او، عبدالقادر (واعظ مسجد اموی - استاد در تفسیر و فقه - مهندس مکانیک) و محمد مجیر (استاد علوم مدرن - محقق و نویسنده) هستند.
معاذ خطیب نزد پدرش و دیگر اساتید و علمای بزرگی همچون شیخ حمدی الجویجاتی والشیخ عبد الغنی الدقر والشیخ عبد القادر الأرناؤوط دروس حوزه را فراگرفت. او در کنار تحصیلات حوزوی، همزمان در رشته ژئوفیزیک تطبیقی فارغ التحصیل و به عنوان مهندس فیزیک نفت در شرکت نفت فرات (AFPC) مشغول کار شد. او به دلایل مطالعه و علاقه به سیاست دارای دیپلم افتخار در رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل و دیپلم افتخاری دیگر در رشته فنون مذاکره می باشد.
معاذ خطیب حدود ۲۰ سال پیش به عنوان خطیب مسجد جامع اموی دمشق انتخاب شد. او در بسیاری از دعوت های علمی و دینی در کشورهای از جمله: نیجریه، بوسنی و هرزگوین، انگلستان، ایالات متحده، هلند، ترکیه و دیگر کشورهای اسلامی حاضر و سخنرانی نمود.
او عضو فدراسیون بین المللی دانشمندان مسلمان، انجمن زمین شناسی سوریه و همچنین عضو انجمن علوم روانشناختی سوریه می باشد. از تالیفات او می توان کتابهایی با موضوعات فقهی و دینی و غیر از آن دو کتاب مشهور او بنام های: زندگی بعد از نابودی و کتاب یهود زیر میکروسکوپ اشاره کرد.
پس از شروع نا آرامی ها در سوریه او به حبس تعزیری مجازات و در پی آن در ژوئیه ۲۰۱۲ از دمشق فرار کرد. در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ ائتلاف گروه های مخالف دولت سوریه تشکیل و او به سمت رئیس ائتلاف ملی مخالفان حکومت سوریه انتخاب گردید. خطیب فوریه ۲۰۱۳ جهت پایان به خشونت و جنگ های داخلی در سوریه خواستار آن شد ابتکار گفتگو با دولت سوریه را در ائتلاف مطرح کرد که با مخالفت گروه ها مواجه گردید. خطیب در ۲۴ مارس ۲۰۱۳، استعفای خود را از نیروهای ائتلاف اعلام کرد.