دانشگاه صنعتی شریف
مختصات: ۳۵°۴۲′۶٫۴۷″ شمالی ۵۱°۲۱′۵٫۱۸″ شرقی / ۳۵٫۷۰۱۷۹۷۲°شمالی ۵۱٫۳۵۱۴۳۸۹°شرقی / 35.7017972; 51.3514389
ساختمان ابن سینا
ساختمان اتحادیه دانشجویی (شهید رضایی)
ساختمان ابوریحان بیرونی
کتابخانهٔ مرکزی
مجتمع خدمات فناوری شریف
مسجد
تعاونی
سلف سرویس
تربیت بدنی (سالن استاد جباری)
مرکز معارف اسلامی + دفتر نهاد مقام رهبری
مرکز کارآفرینی
تالارها
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاهی دولتی واقع در
خیابان آزادی تهران،
ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۴۴ با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری گشت که پس از
انقلاب اسلامی، در آبان ۱۳۵۸، به افتخار یکی از دانش آموختگان آن،
مجید شریف واقفی یکی از اعضای
سازمان مجاهدین خلق، به دانشگاه صنعتی شریف تغییر نام داد. دانشگاه صنعتی شریف در محله
طرشت تهران در نزدیکی
میدان آزادی واقع شده، و
پردیسی نیز در
جزیره کیش در
خلیج فارس دارد.
این دانشگاه بسیاری از بهترین دانشجویان ایران را جذب می کند. از ۵۰۰ هزار نفری که هر ساله در
کنکور پذیرفته می شوند، ۸۰۰ نفر بالا می توانند وارد این دانشگاه بشوند. این مرکز به عنوان دانشگاه
ام آی تی ایران خوانده شده است.
دانش آموختگان این دانشگاه سهم عظیمی از نخبگان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران را تشکیل می دهند. این دانشگاه در رتبه بندی دانشگاه های جهان که در ۵۰ سال گذشته تأسیس شده اند ۴۰۰م است.
پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف، یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است که با فعالیت در
جزیرهٔ کیش، با دریافت شهریه دانشجو می پذیرد. این واحد دانشگاهی در حال حاضر در سه مقطع
کارشناسی و
کارشناسی ارشد و دکتری رشته های فنی و مهندسی و همچنین کارشناسی ارشد مدیریت اقدام به پذیرش دانشجو می نماید.
توسعه فعالیت دانشگاه در برگزاری دوره های کارشناسی ارشد
تقویت همکاری با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی به منظور تربیت نیروی انسانی
گسترش ارتباط با مراکز علمی جهان
استفاده از توانمندی های علمی – پژوهشی دانشگاه در جهت رفع نیازهای تخصصی منطقه
آغاز فعالیت شعبه بین المللی دانشگاه صنعتی شریف با پذیرش دانشجو دررشته های فناوری اطلاعات و مکاترونیک برای واحد کیش
انعقاد قرارداد با دانشگاه مولتی مدیای مالزی جهت پذیرش دانشجو در دوره های کارشناسی ارشد مدیریت MBA از مهر ماه ۱۳۸۴
پذیرش دانشجو با همکاری دانشگاه موناش استرالیا از طریق آزمون ویژه و گزینش علمی
حصول توافقات برای ایجاد شعبه بین المللی دانشگاه تهران ودانشگاه علوم پژشکی شیراز و جلب همکاری انجمن ایرانیان مقیم آمریکای شمالی درشهرک دانشگاهی جزیره کیش
برگزاری دوره های بین المللی مشترک با دانشگاه مولتی مدیای مالزی در مقطع کارشناسی ارشد (MBA) در گرایش مدیریت فناوری اطلاعات
این دانشکده در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را با همکاری دانشگاه کیش (وابسته به سازمان منطقه آزاد کیش) در جزیره کیش آغاز کرد. در آغاز این همکاری و با امضای توافقنامه ای بین سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه صنعتی شریف مدیریت دانشگاه کیش طی یک دوره انتقال ۴ ساله به دانشگاه صنعتی شریف واگذار شد و سپس در پایان این دوره و در سال ۱۳۸۸ دانشگاه کیش رسماً به دانشگاه صنعتی شریف به عنوان پردیس بین الملل واگذار گردید.
دانشگاه کیش از فروردین ماه سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را با پذیرش ۷۷ نفر دانشجو در رشته های کارشناسی حسابداری، مدیریت بازرگانی و کارشناسی رایانه که در آن زمان جزء رشته های ضروری برای منطقه آزاد فرض می شد زیر نظر سازمان منطقه آزاد کیش آغاز نموده. در همان سالهای اولیه، این دانشگاه اقدام به تأسیس "مرکز تحقیقات کیش و خلیج فارس " نمود و فعالیتهای پژوهشی مختلفی در این باره را آغاز نمود. در حدود سال ۱۳۸۳، فعالیتهای دانشگاه کیش متحول شد و این دانشگاه پا به عرصه ای جدید یعنی همکاری مشترک در زمینه آموزش عالی با دانشگاه های داخلی و بین المللی گذارد. و این دانشگاه از سال ۱۳۸۴ به دانشگاه صنعتی شریف-پردیس بین الملل کیش تغییر نام یافت.
مهم ترین فعالیت های انجام گرفته در این دانشکده عبارت اند از:
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با ابلاغ اساسنامه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۵ آغاز به کار کرده است. با به وجود آمدن پارک، فعالیت های مرتبط با فناوری و کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف، که در طی ۱۷ سال گذشته به تدریج و متناسب با نیاز و تقاضای موجود شکل گرفته بود، زیر نظر پارک علم و فناوری ادامه و توسعه می یابد. نهادهایی که زیر نظر پارک فناوری دانشگاه شریف اداره می شوند عبارتند از:
مجتمع های فناوری چند مستأجره
مرکز رشد فناوری های پیشرفته
شتابدهنده شریف
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک پارک دانشگاهی در نظر دارد تا با ایجاد یک تعامل دوطرفه و سازنده با بدنه علمی دانشگاه صنعتی شریف و بخش خصوصی توانمند به بروز استعدادها و شایستگی های دانشگاهیان کمک کند و به یک الگوی ملی در زمینهٔ توسعه پایدار و ارزش آفرینی در سطح جامعه تبدیل شود. هدف میان مدت این پارک، ایجاد ناحیه نوآوری شریف در اطراف پردیس اصلی دانشگاه است، تا روند رشد و توسعه کمی و کیفی شرکت ها در این ناحیه را شتاب بخشد.
در حال حاضر آمار تیم ها و شرکت ها مورد جمایت قرار گرفته توسط پارک شریف بدین ترتیب است:
برای اطلاع از شرایط پذیرش در پارک شریف و نهادهای آن می توانید به صفحه مربوطه در سایت رسمی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف مراجعه بفرمایید. (شرایط پذیرش در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف)
دفن شهدای گمنام، در دانشگاه صنعتی شریف (در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۴)، باعث بروز اختلافاتی شد. طی این جریان پیکر بی نشان سه شهید جنگ ایران و عراق در شبستان شمالی مسجد دانشگاه به خاک سپرده شدند.
از آماده سازی مراسم تا تدفین
با گسترده شدن زمزمه های طرح تدفین شهدا در دانشگاه، واحد صنفی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اقدام به برگزاری یک نظر سنجی با از دانشجویان کرد. علی رغم کوتاه بودن زمان نظرسنجی (۳ ساعت) بیش از ۱۲۰۰ نفر از دانشجویان در آن شرکت کردند. از این بین بیش از ۸۳ درصد از دانشجویان با این طرح مخالف بوده و عده ای نیز به آن رای ممتنع دادند. (در صحت و بی طرفی این اطلاعات تردید جدی وجود دارد چرا که اخذ حتی یک رای موافق هم ذکر نشده).
پس از این اقدام، انجمن اسلامی، طی فراخوانی از دانشجویان خواست تا با برگزاری یک تجمع نسبت به اجرای این طرح به اعتراضی پیشگیرانه دست بزنند. تجمع در ساعت ۱۲ روز ۲۱ اسفند در ساختمان ابن سینا دانشگاه و با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان برگزار شد.
پس از ساعتی دانشجویان معترض به سمت دفتر ریاست دانشگاه به حرکت درآمدند و با ادامه تجمع در مقابل این دفتر خواهان حضور دکتر
سعید سهراب پور، رئیس دانشگاه، در جمع خود شدند، خواسته ای که برآورده نشد و در مقابل دکتر وثوقی وحدت، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه به نمایندگی از ریاست دانشگاه در جمع دانشجویان حاضر شده و کتباً تعهد داد که این طرح تا پایان تعطیلات نوروزی اجرا نشده و پس از آن نیز در میان دانشجویان به رفراندوم گذاشته شود. این وعده عملی نشد.
فردای آن روز و علی رغم وعده های مسئولین دانشگاه، دانشجویان به هنگام ورود به دانشگاه متوجه تغییراتی در حال و هوای دانشگاه شدند. این تغییرات حاکی از آن بود که طرح تدفین شهدا در آن روز به اجرا در خواهد آمد. نوشته های تبلیغاتی بسیج دانشجویی نیز که بر روی دیوارهای دانشگاه نصب شده بود این موضوع را تصدیق می کرد.
مختصات: ۳۵°۴۲′۱۷″شمالی ۵۱°۲۱′۰۰″شرقی / ۳۵٫۷۰۴۸۰۴۷°شمالی ۵۱٫۳۵۰۰۴۷۱°شرقی / 35.7048047; 51.3500471
دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف، یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است که به آموزش دانشجو در گرایش های مختلف شیمی در مقاطع
کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می پردازد.
محمد میرزایی، و دیگران. راهنمای دانشگاه صنعتی شریف.
تهران: انتشارات دانشگاه صنعتی شریف، ۱۳۸۴.
سامانه آموزش دانشگاه صنعتی شریف
در حال حاضر حدود ۲۶۰ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۸۳ نفر در کارشناسی ارشد و ۵۲ دانشجو در مقطع دکتری در این دانشکده به تحصیل مشغولند.
این دانشکده، پذیرش دانشجو را از سال ۱۳۴۸ آغاز کرد.
علی پورجوادی
مختصات: ۳۵°۴۲′۲۳٫۴۶″ شمالی ۵۱°۲۱′۶٫۸۴″ شرقی / ۳۵٫۷۰۶۵۱۶۷°شمالی ۵۱٫۳۵۱۹۰۰۰°شرقی / 35.7065167; 51.3519000
علینقی مشایخی - مؤسس
دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیئت مدیره شرکت کیسون
دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف اولین دانشکده وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که با هدف آموزش علوم مدیریت و اقتصاد با رویکردی نو و متفاوت از سایر مراکز آموزشی و تحصیلی، در سال ۱۳۷۸ شمسی تأسیس شد. احساس نیاز مبرم سازمان های مختلف کشور به افرادی که علاوه بر دانش کاربردی خود در رشته های فنی و مهندسی، نیاز به فراگیری دانش مدیریت دارند و خلأئی که توسط مدیران رده بالا و رده های میانی حس می شد، انگیزه اصلی برای ایجاد رشته MBA در این دانشگاه گردید. از طرف دیگر، پیچیدگی زیاد مسائل اقتصادی کشور و ضرورت استفاده از دانش روز اقتصاد در سیاستگذاری و ترسیم چشم اندازهای آتی، موجب راه اندازی رشته علوم اقتصادی و مهندسی سیستم های اقتصادی اجتماعی در گرایش اقتصاد در این دانشکده گردید.
به اعتقاد بسیاری این دانشکده برترین دانشکده مدیریت ایران است. این دانشکده اولین دانشکده در ایران بود که دورهٔ MBA را برگزار کرد. بیش از ۷۰ درصد دانشجویان و استادان این دانشکده در رشته های مرتبط با علوم فنی و مهندسی فارغ التحصیل شده اند. اکثر استادان این دانشکده مدرک دکتری خود را در رشته های مرتبط با علوم مدیریت و اقتصاد از دانشگاه های تراز اول
آمریکا و اروپا دریافت کرده اند.
این دانشکده تنها دانشکده مدیریتی در ایران است که تمام محتوای آموزشی دروس دوره های خود را بر روی اینترنت در دسترس عموم قرار داده است.
مختصات: ۳۵°۴۲′۰۶″شمالی ۵۱°۲۱′۰۶″شرقی / ۳۵٫۷۰۱۵۷۳°شمالی ۵۱٫۳۵۱۷۲۲°شرقی / 35.701573; 51.351722
سید جمال الدین گلستانی، فلوی IEEE
محمدرضا عارف (معاون اول محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران)
جواد صالحی، فلوی IEEE (رییس بخش ایران IEEE ومحقق برجستهٔ شبکه های دسترسی چند گانه نوری و چهره ماندگار برق سال۱۳۸۹)
علی محمد رنجبر (معاون سابق وزیر نیرو)
علی عباسپور تهرانی فرد (رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی)
مجتبی عطاردی
محمد مهدی نایبی
دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف می باشد که دارای بیش از ۱۰۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست.
در سال ۲۰۰۳ اکثریت دانشجویانی که در آزمون دشوار ورودی دکترای مهندسی برق
دانشگاه استنفورد موفق شده بودند از این دانشگاه بودند که موجب شگفت زدگی مسئولین دانشگاه استنفورد شد. بروس وولی رئیس سابق
دانشکده مهندسی برق دانشگاه استنفورد معتقد است که این دانشکده یکی از بهترین برنامه های آموزش کارشناسی مهندسی برق در جهان است. با توجه به رقبای آن،
ام آی تی، کلتک و استنفورد در
آمریکا، چینهوا در چین و کمبریج در بریتانیا این مسئله بی غلو بیان شده است.
در سال ۱۳۹۱ این دانشکده به عنوان برترین دانشکده ایران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد.
این دانشکده از اولین دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است که در سال ۱۳۴۵ تأسیس شد. در حال حاضر ریاست دانشکده بر عهده دکتر سعید باقری شورکی است. هر ساله جمعی از برترین رتبه های کنکور سراسری و دارندگان مدال های المپیاد وارد این دانشکده می شوند.
اگر این مقاله واجد شرایط معیارهای حذف سریع نیست، یا قصد دارید درستش کنید، لطفاً این آگاه سازی را بردارید، ولی این آگاه سازی را از صفحه هایی که خودتان ایجاد کردید حذف نکنید. اگر شما این صفحه را ایجاد کردید، و مخالف دلیل ارائه شده برای حذف هستید، می توانید روی دکمهٔ زیر کلیک کنید و پیامی بگذارید که دلیل عدم موافقت تان با حذف این مقاله را توضیح دهد. شما می توانید برای آگاهی از پاسخی به پیام تان از این صفحهٔ بحث بازدید کنید.
بررسی اتوماسیون سیستم مالیاتی
بررسی الگوی مناسب مصرف انرژی
بررسی علل نوسانات تقاضای تسهیلات بانک ها
الگوی مناسب برای اعمال نظارت هدفمند بر نحوه اجرای طرح های صنعتی
ارزیابی وام های صنعتی در بانک ها
روش های مختلف هزینه یابی قطعات خودرو
کنترل کیفیت آماری قطعات ریخته گری
بررسی عوامل مؤثر بر کیفیت رنگ خودرو
بهینه سازی انبارهای مواد اولیه و قطعات تحویلی از قطعه سازان خودرو
زمان سنجی ساخت قطعات خودرو
مدل ارزیابی و امتیازدهی ارزیابی متقاضیان استخدام در سازمان
بهینه سازی تجهیز و تخصیص منابع بانک ها
طراحی سیستم فرمولاسیون لعاب
ناب سازی زنجیره تأمین ورق های فلزی در خودروسازی
بهبود زنجیره تأمین در صنایع فولادسازی
بازاریابی محصولات لبنی
توجه داشته باشید این مقاله زمانی که با این آگاه سازی برچسب خورد، اگر بدون تردید واجد شرایط معیارهای حذف سریع باشد یا اگر توضیحی که به صفحهٔ بحث ارسال شود ناکافی باشد ممکن است در هر زمان حذف شود.
یادداشت برای مدیران: این مقاله در صفحهٔ بحث خود محتوایی دارد که باید پیش از حذف بررسی شود.
مهندسی صنایع (به انگلیسی: En:industrial engineering) رشته ای است که می کوشد با بهره گیری از دانش و مهارت های ریاضی، علوم اجتماعی، اقتصاد و مدیریت، فناوری اطلاعات، در کنار اصول و روش های تحلیل مهندسی، کارایی سیستم های تولیدی و خدماتی را بهبود دهد و به دنبال طراحی، بهبود و پیاده سازی سیستم های یکپارچه از منابع انسانی، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی است. مهندسی صنایع بطور کلی اثربخشی، کارایی، تطبیق پذیری، پاسخ گویی، کیفیت و بهبود مستمر کالاها و خدمات و سودآوری را مدنظر قرار می دهد.
با شروع انقلاب صنعتی اول در سال های ابتدایی دهه ۱۷۶۰، با محوریت قرار گرفتن سیستم های تولید انبوه در کارخانه ها، مکانیزه سازی عملیات های دستی در صنایع مختلف در دستور کار قرار گرفت. در پاسخ به این تغییرات و نیاز صنایع مختلف، مهندسی صنایع و مفاهیم مرتبط به آن معرفی گردید.
مختصات: ۳۵°۴۲′۴″ شمالی ۵۱°۲۱′۳″ شرقی / ۳۵.۷۰۱۱۱° شمالی ۵۱.۳۵۰۸۳° شرقی / 35.70111; 51.35083 دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف، یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است که به آموزش دانشجو در گرایش های مختلف مهندسی عمران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می پردازد. این دانشکده، به عنوان قطب علمی در «مهندسی زلزله» انتخاب شده است.
مختصات: ۳۵°۴۲′۱۴″ شمالی ۵۱°۲۰′۵۹″ شرقی / ۳۵.۷۰۳۸۹° شمالی ۵۱.۳۴۹۷۲° شرقی / 35.70389; 51.34972 دانشکدهٔ مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است. ورود به این دانشکده نیاز به کسب رتبه ای بالا در آزمون سراسری ورود به دانشگاه (کنکور) دارد.
این دانشکده به عنوان «قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون»، «قطب علمی تبدیل انرژی» و همچنین «قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی» انتخاب شده است. در حال حاضر، بیش از ۷۰۰ دانشجوی کارشناسی، ۴۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۴۰ دانشجوی دکتری در این دانشکده مشغول تحصیل اند.
مختصات: ۳۵°۴۲′۱۷″ شمالی ۵۱°۲۱′۰۲″ شرقی / ۳۵.۷۰۴۷۲° شمالی ۵۱.۳۵۰۵۶° شرقی / 35.70472; 51.35056 دانشکده مهندسی و علم و مواد دانشگاه صنعتی شریف، یکی از دانشکده های دانشگاه صنعتی شریف است که به آموزش دانشجو در گرایش های مختلف مهندسی مواد و متالورژی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می پردازد.
این دانشکده، به عنوان قطب علمی در «روش های جدید تولید و شکل دهی مواد» انتخاب شده است.