انتخاب دیکشنری مترجم لغت نامه
جستجو در دیکشنری
دیکشنری مترجم تغییر دیکشنری یا مترجم
برای انتخاب دیکشنری یا لغتنامه، اینجا را کلیک کنید.
انگلیسی به فارسی انگلیسی به انگلیسی کلمات اختصاری فارسی به انگلیسی فارسی به عربی عربی به فارسی جدول کلمات لغت نامه دهخدا فرهنگ فارسی فرهنگ فارسی معین فرهنگ فارسی عمید اسم پسرانه و دخترانه دانشنامه عمومی دانشنامه اسلامی کامپیوتر برق و الکترونیک عمران و معماری حقوق سینما صنعت علوم دامی حسابداری ریاضیات آمار خودرو صنایع غذایی نساجی پلیمر معدن شیمی نفت مهندسی گاز خاک شناسی زمین شناسی آب و خاک بهداشت دندانپزشکی روانپزشکی فوتبال کاراته یوگا کوه نوردی

96 1080 100 1

رژیم غذایی


برابر پارسی: دستور خوراک

معنی رژیم غذایی به فارسی

[تغذیه] ← پرهیزانه
[diet history] [تغذیه] سندی که در آن سابقۀ رژیم غذایی فرد در یک بازۀ زمانی معین ثبت شده است
[dietary modification, diet modification] [تغذیه] ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی با هدف کم کردن نشانه ها یا عوارض یک بیماری یا درمان آن
[dietary guideline] [تغذیه] توصیه های عمومی برای داشتن رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی در دانشنامه ویکی پدیا

رژیم غذایی
رژیم غذایی (خلاصه: رژیم) (به فرانسوی: Régime alimentaire) یا خوراک روزانه یا غذای معمول مجموعهٔ خوراکی است که یک موجود زنده یا شخص مصرف می کند. گاه انسان ها از رژیم غذایی ویژه ای پیروی می کنند که ممکن است توسط پزشک یا متخصص تغذیه به آن ها توصیه شده باشد که به آن پرهیزانه یا رژیمِ درمانی می گویند (مثلاً در بیماری دیابت). گاهی فرد برای لاغر شدن یا چاق شدن از رژیم/پرهیزانهٔ لاغری یا رژیم/پرهیزانهٔ چاقی (رژیم افزایش وزن) پیروی می کند. همچنین برخی از افراد مایلند در رژیم غذایی خود تنها از گیاهان استفاده کنند که به رژیم خوراکی آن ها گیاهخواری گفته می شد.
تغذیه
خوردنی های تابو
رژیم غذایی قلیایی
اراده قوی
رژیم غذایی سالم، رژیمی است که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک می کند. رژیم غذایی سالم مواد مغذی لازم، مایعات کافی، آمینو اسید و اسیدهای چرب لازم، ویتامین ها و مواد معدنی کافی و همچنین کالری لازم را برای بدن فراهم آورد. رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، برای شما فراهم می کند. همچنین رژیم غذایی سالم به همراه ورزش می تواند خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و سرطان را در شما کاهش دهد.
در این رژیم غذایی کلیه محصولات حیوانی از برنامه غذایی حذف و مواد و منابع گیاهی جایگزین آن ها می شوند. سطح کلسترول پایین و فشار خون نرمال، عدم ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت در نتیجه پیروی از دستورهای غذایی گیاهی برنامه ریزی شده می باشد.
این روش تغذیه برای سلامتی افراد چاق لازم و حیاتی است ولی می تواند برای افراد معمولی خطرناک باشد. اینکه چه کسی باید رژیم لاغری بگیرد را پزشک یا متخصص تغذیه مشخص می کند.
عکس رژیم غذایی
رژیم غذایی بدون نان (به فرانسوی: Régime sans pain) یک فیلم فانتزی فرانسوی سال ۱۹۸۴ و به کارگردانی رائول رویز است.
آنا آلوارو در نقش آلواِت
الیور آنگل در نقش جیسون
جرارد مایمون در نقش پروفسور پای
رژیم غذایی بر پایه هرم غذایی به معنی انتخاب مواد غذایی با کیفیت از همه گروه های غذایی به اندازه نیاز روزانه برای سلامتی و تناسب اندام است که بر خلاف رژیم های غذایی کنونی که به منبع دریافت کالری فرد توجه کرده و میزان کالری دریافتی فرد درجه اهمیت کمتری دارد.
در رژیم های امروزی کاهش وزن را با محدود کردن برخی غذاها و مواد مغذی امکان پذیر می دانند و با اینکه روند این رژیم های غذایی در طی زمان تغییر کرده است ولی هدف اصلیشان ارائه روشی سریع و بدون هیچ تلاشی برای کاهش وزن است.
در رژیم های امروزی کاهش وزن را با محدود کردن برخی غذاها و مواد مغذی امکان پذیر می دانند و با اینکه روند این رژیم های غذایی در طی زمان تغییر کرده است ولی هدف اصلیشان ارائه روشی سریع و بدون هیچ تلاشی برای کاهش وزن است. همانند رژیم غذایی خام خواری، کتوژنیک، آلکالاین و ... .
رژیم غذایی پارینه سنگی یک نوع رژیم غذایی است که در آن به پرهیز از هر نوع غدایی که در دوران پارینه سنگی و پیش از دگرگونی های حاصل از کشاورزی مورد استفادهٔ انسان ها نبوده است توصیه می شود. در این رژیم غذایی خوردنی هایی از جمله گوشت، ماهی، تخم مرغ، سبزیجات، صدف ها، ریشهٔ گیاهان، انواع میوه ها، میوه های مغزدار، قارچ های خوراکی و مانند آن مورد استفاده قرار می گیرد و از مواردی مانند سیب زمینی، شکر، مواد غذایی فرآوری شده، لبنیات، حبوبات و غلات اجتناب می شود.
رژیم غذایی کم کربوهیدرات
انقلاب نوسنگی
شکارچی-گردآورنده
دگرگشت
رژیم غذائی اتکینز
انسان به کالبد امروزی
طرفداران این رژیم غذایی معتقدند بدن انسان در طی ۲ میلیون سال خود را برای خوردن غذاهای یافت شده در طبیعت تطبیق داده است و تغییر ناگهانی در رژیم غذایی که پس از فراهم آمدن زمینه های کشاورزی برای انسان رخ داده را مطابق نیازهای بدن او نمی دانند و در این زمینه به تغییرات اندک ژنوم انسان طی ده هزار سال اخیر استناد می کنند.
بر خلاف باوری که در آن این نوع رژیم غذایی را به علت استفاده از گیاهان کاشته شده و گوشت های غیرفرآوردی موجب کاهش اشتها می داند، برخی یافته های جدید محققان نشان می دهد که این نوع رژیم هایِ سرشار از فیبر باعث کاهش اشتها نمی شوند.
تحقیقی بر روی یک مورد بیمار مبتلا به سندرم ژیلبرت نشان داد علائم بیماری با رژیم غذایی پارینه سنگی و به خصوص با حالت کتوژنیک آن بهبود یا رفع شدند.
رژیم فاقد گلوتن رژیم غذایی است که در آن گلوتن (Gluten) وجود نداشته باشد. مبتلایان به سلیاک (نوعی بیماری گوارشی مزمن) به دلیل حساسیت به گلوتن باید این رژیم را رعایت کنند.
سلیاک
گلوتن
گلوتن پروتئینی است که در غلات یافت می شود. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin می باشد که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیه ای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفه ای حضور دارند.
در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن بنام گلیادین (gliadin) که در برخی از غلات مانند گندم، جو، چاودار و گاه جوی دوسر وجود دارد را مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می شوند. ظاهراً ورود گلوتن به سلولهای پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی می شود. تنها درمان بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای تمام عمر می باشد. با رعایت برنامه غذایی و حذف کامل غلات غیرمجاز ذکر شده به طور کامل بهبود می یابند.
از مصرف گندم، جو، جو دوسر و چاودار در هر صورتی و در هر غذایی باید اجتناب شود. این مواد نیز مجاز نیستند: انواع نانهای معمولی، ماکارونی و اسپاگتی، انواع کیک و بیسکویت های معمولی و انواع کلوچه ها. همچنین مصرف کلیه محصولات غذایی که در تهیه آن ها از این گونه غلات استفاده شده است، ممنوع می باشد مانند سوسیس، کالباس و سوپهای آماده.
رژیم قلیایی که به عنوان رژیم خاکستر قلیایی یا رژیم اسید قلیایی نیز شناخته می شود، می تواند به کاهش وزن و جلوگیری از مشکلاتی مانند آرتروز و سرطان کمک کند. این تئوری بیانگر این مسئله است که بعضی غذاها مانند گوشت، گندم، شکر تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده باعث می شوند بدن اسید تولید کند که این مسئله برای سلامتی مضر است. از سوی دیگر، خوردن غذاهای خاصی که باعث می شود بدن بیشتر قلیایی شود می تواند در برابر چنین شرایطی محافظت نماید. در این رژیم بیشتر میوه ها و سبزیها، سویا، دانه ها و بنشن غذاهایی هستند که میزان قلیا را افزایش می دهند. لبنیات، تخم مرغ، گوشت، بیشتر حبوبات و غذاهای فرآوری شده مانند کنسروها و اسنک های بسته بندی شده و غذاهای آماده، از نوع غذاهای اسیدی بوده و خوردن آن مجاز نیست.
تغذیه
رژیم غذایی
رژیم غذایی مدیترانه ای یک رژیم غذایی جدید است که از نوع تغذیه سنتی مردم یونان، اسپانیا، ایتالیا و مراکش الهام گرفته شده است. اساس این رژیم بر مصرف نسبتاً بالای روغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیجات و مصرف متوسط ماهی و محصولات لبنی بخصوص ماست و پنیر و نیز مصرف شراب و مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی استوار است.
این رژیم در تاریخ چهارم دسامبر ۲۰۱۳ از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان، اسپانیا، ایتالیا، مراکش، پرتقال، قبرس و کرواسی به ثبت رسید. این رژیم غذایی علیرغم نامش در تمام کشورهای حوزه مدیترانه یکسان نیست و تفاوتهایی در آشپزی این کشورها مشاهده می شود، به عنوان مثال در شمال ایتالیا از روغن زیتون فقط در تهیه سالاد استفاده می شود و برای پخت و پز از کره و چربی خوک استفاده می کنند. همچنین در بیشتر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه استفاده از روغن دنبه گوسفند و روغن حیوانی رواج دارد. بنابراین استفاده از عنوان رژیم مدیترانه ای در متون علمی صحیح نمی باشد چرا که نمی توان گفت که رژیم مدیترانه ای دقیقاً از چه ترکیبات یا غذاهایی تشکیل شده است.
در تحقیقاتی که روی موشها صورت گرفته مشخص شده است که چربی غیرفشرده و سبک روغن زیتون در دستگاه گوارش با نیترات موجود در سبزیجات تازه ترکیب شده و نیترواسید چربی تولید می کند که فشار خون را کاهش می دهد. پژوهشگران می گویند که ترکیب میوه های روغنی مثل بادام، گردو، فندق و همین طور آووکادو با سبزیجات نیز نتیجه مشابهی دارد. در پژوهشی در دانشگاه لندن و دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، پژوهشگران با استفاده از موشهایی که با مهندسی ژنتیک پرورش یافته اند تأثیر نیترواسید چرب را روی این جانوران بررسی کردند. مشخص شد که این ماده با متوقف کردن ترشح آنزیمی به نام اپوکسید هیدرولاسه (هیدرولیس) فشار خون را کاهش می دهد. به نظر این پژوهشگران از آنجایی که همین آنزیم در دستگاه گوارش انسان نیز وجود دارد، تأثیر این ماده روی بدن انسان نیز به همین شکل خواهد بود. این نکته مشخص می کند که چرا رژیم غذایی مدیترانه ای با وجودی که خود شامل انواعی از چربی هاست ولی در مجموع یک رژیم غذایی سالم است.
به دلیل اسیدوز ایجاد شده، استخوان های بدن شروع به از دست دادن مواد معدنی خود کرده و بدین ترتیب میزان کلسیم دفع شده در ادرار بالا می رود. استخوان ها از ترکیب فسفات کلسیم ساخته شده اند؛ فسفات با اسید واکنش نشان می دهد، اما کلسیم اضافی از ادرار دفع می شود.
کاهش سیترات ادرار: در مصرف کنندگان این رژیم، سطح سیترات ادرار به طور غیرعادی پائین است. سیترات در حالت معمول به انحلال کلسیم آزاد کمک می کند.
پی اچ ادرار در این بیماران، پائین (اسیدی) است. در نتیجه اجازهٔ انحلال به اوریک اسید نمی دهد و بدین ترتیب کریستال هایی از این ماده تشکیل می شود که همچون هسته ای برای سنگ های کلسیمی عمل می کنند.
بسیاری از مراکز به طور سنتی میزان مصرف آب بیماران را به ۸۰٪ نیاز روزانه کاهش می دهند و این موضوع خود مزید بر علت است و امروزه دیگر توصیه نمی شود.
رژیم غذایی کتوژنیک، رژیم کیتو یا رژیم کتون زا یک گونه رژیم غذایی است با چربی زیاد، اندازهٔ کافیِ پروتئین و قندِ اندک، که بدن را وادار می کند تا بجای قند، از چربی برای تأمین انرژی استفاده کند. از این رژیم برای درمان صرع های مقاوم به درمان در کودکان استفاده می شود.
در حالت عادی، قندهای موجود در غذا در بدن انسان به گلوکز مبدل شده و در سرتاسر بدن — به ویژه مغز — پخش می شود تا به عنوان منبع انرژی، سوزانده شود. حال اگر در رژیم غذایی، مقدار قند کم باشد، کبد، چربی را به اسید چرب و اجسام کتونی مبدل می کند. این اجسام کتونی به مغز رفته و جایگزین گلوکز می شود. هرگاه سطح اجسام کتونی در خون (و مغز) بالا برود و کتوزیس ایجاد شود، شمار حملات صرعی کاهش می یابد.
تقریباً نیمی از کودکان و جوانان مبتلا به صرع که یکی از اینگونه رژیم ها را آزموده اند، شاهد کاهش شمار حملات صرعی شان به نصف بوده اند و این اثرِ مطلوب، حتی پس از قطع کردن رژیم ادامه داشته است. شواهدی در دست است که نشان می دهد بالغین مبتلا به صرع هم ممکن است از این رژیم غذایی سود ببرند و یک رژیم نه چندان سفت وسخت نظیر «رژیم غذائی اتکینز تعدیل شده» نیز به همان اندازه مؤثر است.برخی از عوارض جانبی رژیم کتوژنیک عبارتند از یبوست، بالا رفتن کلسترول، کاهش سرعت رشد و سنگ های کلیوی.
رژیم غذایی کم-کربوهیدرات برنامه هایی غذایی هستند که مصرف کربوهیدرات را محدود می کنند. در این رژیم غذایی، غذاهای با کربوهیدرات بالا (نظیر شکر، نان، پاستا) محدود یا حذف می شوند و غذاهایی که چربی بالاتر و میزان پروتئین متوسطی دارند (نظیر گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر و آجیل) یا غذاهایی با میزان کربوهیدرات کم (نظیر سالاد سبزیجات) اضافه می شوند.
اصطلاح «رژیم غذایی کم-کربوهیدرات» به رژیم های غذایی ای اطلاق می شود که در آن کمتر از ۲۰٪ کالری دریافتی از طریق کربوهیدرات ها تأمین می شود. این اصطلاح همچنین می تواند به رژیم های که میزان کربوهیدرات را به کمتر از میزان توصیه شده (کمتر از ۴۵٪ از انرژی دریافتی از کربوهیدرات باشد) محدود می کند نیز اطلاق کرد.
پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آن ها نه تنها کربن، هیدروژن و اکسیژن وجود دارد، بلکه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد. پروتئین ها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش آن ها از تشکیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی بادی ها، تبدیل انرژی شیمیایی به کار و انتقال اکسیژن و هیدروژن متنوع می باشد.
شیرهای تغییر داده شده: شیرهای تغلیظ شده و شیر خشک
پس از اینکه فرد ورزشکار از میزان انرژی مورد نیازش اطلاع کافی به دست آورد، بایستی ۱۵ تا ۱۷ درصد میزان انرژی را به دست آورده، تقسیم بر عدد ۴ کند، عدد به دست آمده گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار است که باید از طریق غذا در طول روز تأمین شود. برای ورزشکارانی که نیاز به افزایش حجم عضلات دارند، از ۱۷ درصد و برای دیگر ورزشکاران از ۱۵درصد انرژی، برای محاسبه پروتئین مورد نیاز باید استفاده کرد.
۱۷ – ۱۵ درصد میزان انرژی مورد نیاز ورزشکار (تقسیم بر) ۴ = گرم پروتئین مورد نیاز ورزشکار
پروتئین ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقدارهای مختلف در آن ها موجودند. پروتئین های دارای منشأ حیوانی کیفیت خوبی دارند. با وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی «حبوبات، غلات، نان…) دارای مقادیر کمی پروتئین هستند که ارزش حیاتی آنها پایین تر از پروتئین های حیوانی است، اما به مقدار آنها جالب توجه هستند. در مورد منابع غنی از پروتئین بطور کامل توضیح می دهیم:
این فهرست کشورها بر پایه مقدار در دسترس بودن مواد غذایی که توسط ترازنامه غذایی فائو برآورد شده است. با این وجود مصرف مواد غذایی واقعی کمتر از مقدار دسترسی به مواد غذایی نشان داده می شود؛ و بسته به میزان ضایعات و زیان های مواد غذایی در خانواده ها دارد. به عنوان مثال در هنگام آماده سازی و پخت وپز مواد غذایی به عنوان بشقاب ضایعات تغذیه حیوانات اهلی و حیوانات خانگی دور ریخته می شود.
فهرست مواد غذایی بر پایه اندازه کالری

چنانچه، معنی واژه بالا (برگرفته از دانشنامه ویکی پدیا)، نادرست یا مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران است، خواهشمند است گزارش دهید تا بررسی و حذف گردد => [گزارش]

رژیم غذایی در دانشنامه آزاد پارسی

رژیم غذایی (diet)
مقدار غذای روزانۀ جانور. همچنین به انتخاب غذای خاص و برنامۀ غذایی افراد خاص نیز اطلاق می شود. بیشتر جانوران نیازمند هفت نوع مادۀ غذایی در رژیم روزانه اند که شامل پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها، ویتامین ها، مواد کانی، آب، و الیاف گیاهی است. به هر رژیم غذایی که در آن، همۀ این اجزا با نسبت درست در آن مصرف شوند، رژیم غذایی متوازن می گویند. مقدار و نسبت مواد لازم برای انواع جانوران، بسته به اندازه، سن، و شیوۀ زندگی جانور، متفاوت است. دستگاه گوارش جانوران برای برطرف کردن نیازهای خاص آن ها تکامل یافته است. همچنین، جانوران برای مصرف مواد غذایی محیط زیستشان سازگار شده اند. ضرورت یافتن و عمل آوری رژیم غذایی مناسب در تکامل جانور مسئله ای اساسی است. علم تغذیه دانش غذاخوردن فرد یا گروهی از افراد است و متخصصین تغذیه در این دانش تخصص دارند. نیازهای غذایی جانور در طول زندگی، بسته به این که در حال رشد، تولیدمثل (زادآوری)، بسیار فعال یا رو به مرگ باشد، متفاوت است. ممکن است جانور کربوهیدرات های بیشتری برای کسب انرژی اضافی، یا مواد کانی بیشتری برای طی دوران رشد نیاز داشته باشد. رژیم غذایی کافی برای انسان عبارت است از موادی که نیازهای تغذیه ای روزانۀ بدن و انرژی کافی برای رفع نیاز به انرژی متناسب با فعالیت هایش را فراهم کند. میانگین نیاز روزانۀ لازم برای مردان ۲۵۰۰ کالری است که بسته به سن، شغل، و وزن فرد تغییر می کند. زنان در مقایسه با مردان نیاز به کالری کمتری دارند. نیازهای انرژی کودکان فعال به موازات افزایش سن افزایش می یابد و در اواخر دورۀ نوجوانی به اوج می رسد. حدود ۴۵۰میلیون نفر در جهان، عمدتاً در نواحی دچار قحطی، فقر، و جهان سوم، با کمتر از ۱۵۰۰ کالری در روز زندگی می کنند. میانگین مصرف روزانۀ غذا در کشورهای توسعه یافته حدود ۳۳۰۰ کالری است. رابطۀ تنگاتنگ بین سلامت و غذا از قدیم شناخته شده است و رژیم غذایی متوازن برای عملکرد عالی بدن ضروری است. عوامل بسیار، ازجمله سن، جنس، شغل، و شیوۀ زندگی، نیاز به انرژی فرد را تعیین می کنند و از این رو، برقراری رژیم غذایی درستی که با نیازهای فرد تناسب داشته باشد، مهم است. علاوه بر هیدرات های کربن انرژی زا، بدن نیازهای غذایی متعدد دیگری نیز دارد و بنابراین منظور از تأکید بر رژیم غذایی سالم و متوازن رفع نیاز کالری بدن نیست، بلکه منظور وجود همۀ مواد لازم به اندازۀ کافی و به نسبت متناسب است. هر فرد برای ساخت و نگهداری بافت ها و تنظیم اعمال بدن به مواد معدنی، پروتئین ها، ویتامین ها، و چربی های معینی نیازمند است. رژیم غذایی فاقد هر یک از این عناصر غذایی به بیماری های خاصی منجر می شود.

ارتباط محتوایی با رژیم غذایی

معنی کلمه رژیم غذایی به عربی

رژیم غذایی را به اشتراک بگذارید

Telegram Facebook Twitter LinkedIn

پیشنهاد کاربران

حمیدرضاداعی ٢١:٢٧ - ١٣٩٦/١٢/٠٣
احتما
|

محسن مرادنوری ٠٢:٢٢ - ١٣٩٧/١١/٢٨
پرهیزانه
|

معنی یا پیشنهاد شما



نام نویسی   |   ورود

تازه ترین پیشنهادها

رضا > کرتیلان
اجاقی > اجاقی
Mahdi > شربت (دارو)
Behnaz > guidelines
مهدی ورمزیار > ورمزیار
دینا حسین پناهی > بر می خیزد
ماد > ریناز
ناهید > establishing

نگارش واژه نو   |   پیشنهادهای امروز

عبارات و کلمات کلیدی مرتبط

• رژیم غذایی دکتر کرمانی   • رژیم لاغری برای شکم و پهلو   • رژیم غذایی لاغری سریع   • رژیم غذایی در جدول   • رژیم غذایی آنلاین   • معنی رژیم غذایی   • رژیم غذایی کانادایی   • رژیم لاغری 3 روزه   • مفهوم رژیم غذایی   • تعریف رژیم غذایی   • معرفی رژیم غذایی   • رژیم غذایی چیست   • رژیم غذایی یعنی چی   • رژیم غذایی یعنی چه  

توضیحات دیگر

معنی رژیم غذایی
کلمه : رژیم غذایی
اشتباه تایپی : vCdl ybhdd
عکس رژیم غذایی : در گوگل


آیا معنی رژیم غذایی مناسب بود ؟     امتیاز مثبت به دیکشنری   امتیاز منفی به دیکشنری     ( امتیاز : 96% )