زنون
زنون یا
گزنون عنصر شمارهٔ ۵۴ در
جدول تناوبی عناصر است.نبو
کشف
هلیم و
آرگون این اندیشه را به وجود آورد که احتمال دارد عناصر دیگری از گروه
گازهای بی اثر وجود داشته باشد رامسی و تراورس به جستجوی این عناصر پرداختند و به سال ۱۸۹۸ سه گاز جدید در باقی مانده هوای مایع کشف کردند. آنها این سه گاز را زنون نئون و کریپتون نامیدند
این گاز در سال ۱۸۹۸ در انگلستان توسط William Ramsay (ویلیام رامسای) و Morris Travers (موریس تراورز) بعد از کشف کریپتون و نئون از هوای مایع کشف شد.
نام زنون (xenon) صورت خنثی از واژه یونانی xenos به معنی غریب است و می توان آن را به غریبه ترجمه کرد
زنون عنصری با عدد اتمی ۵۴؛ در گروه گازهای بی اثر یا نجیب و در دوره پنجم
جدول تناوبی جای دارد. جرم اتمی ۱۳۱٫۳۰؛ ظرفیتها ۲٬۴٬۶و ۸. دارای نه
ایزوتوپ پایدار است.
زنو یا زنون می تواند به موارد زیر اشاره کند:
زنون یا
گزنون، عنصر شمارهٔ ۵۴ در جدول تناوبی عناصر
زنو(به لاتین: Flavius Zeno Augustus) ششمین امپراتور روم شرقی بود. در سال ۴۷۶ میلادی، بربری به نام اودوآکر امپراتور رومولوس آگوستوس، آخرین امپراتور روم غربی را از کار برکنار کرد و بدین ترتیب به عمر امپراتوری روم غربی پایان داد. او با زنو به توافق رسید. زنو به این نتیجه رسید که فرمانروایی ایتالیا را از اودوآکر که مستقل شده بود، بگیرد. به همین دلیل، ارتش ااستروگوت ها را که بیزانتیوم را مورد تهدید قرار می دادند به ایتالیا گسیل داشت. استروگوت ها به رهبری تئودوریک، که در بیزانتیوم تحصیل کرده بود، در سال ۴۹۳ ایتالیا را تسخیر کرده و اودوآکر را کشتند. اما در ظرف ده سال از زمان تسلط استروگوت ها، تئودوریک هم از زنو سرپیچی کرد.
امپراتوری بیزانس - جیمز آ. کوریک - ترجمه مهدی حقیقت خواه
سیارک ۶۱۸۶ (به انگلیسی: 6186 Zenon، نامگذاری:1988CC2) شش هزار و صد و هشتاد و ششمین سیارک کشف شده است که در ۱۱ فوریه ۱۹۸۸ کشف شد.
قدر مطلق سیارک برابر ۱۳٫۵۰ است.
زنون اِلِئایی (به یونانی: Ζήνων ὁ Ἐλεάτης) (به انگلیسی: Zeno of Elea) (حدود ۴۹۰–۴۹۵ پ. م) در الئا جنوب ایتالیای کنونی (حدود ۴۳۰ پ. م) فیلسوف و ریاضی دان یونان باستان که ارسطو وی را بنیان گذار دیالکتیک نامیده است. او شاگرد و دوست پارمنیدس و پیرو و مدافع سرسخت مکتب الئایی بود. مکتبی که بر ثبات و یکتایی واقعیت و بی پایه بودن دانش حسی در مورد کثرت و تغییرپذیری تأکید داشت.زنون بیش تر به خاطر پارادوکس هایی مشهور است که در دفاع از مکتب الئایی و عقاید استادش پارمنیدس مطرح کرده است.آشیل و لاک پشت
تناقض دو بخشی
پیکان
ردیف های متحرک
زنون به گفتهٔ افلاطون به همراه پارمنیدس در حدود سال ۴۴۹ پ. م به آتن سفر کرده و در آنجا دیدار و مباحثاتی با سقراط داشته اند.
وی قبل از سفر به یونان کتابی نوشته بود که بر جای نمانده است، اما به گفتهٔ افلاطون در آن به طور غیرمستقیم واقعیتِ حرکت و کثرت را رد کرده بود. در این کتاب چهل پارادوکس (متناقض نما) مطرح شده بود که برخی از آن ها تأثیر عمیقی در گسترش ریاضیات داشته اند. این پارادوکس ها به دو دسته قابل تقسیمند، دسته اول دربارهٔ رد تعدد و کثرت و اثبات نوعی وحدت وجود بوده و دستهٔ دوم به مبحث حرکت می پردازد و آن را غیرممکن می داند. در این معماها وی ابتدا یک نظریه از مخالفان پارمنیدس را مطرح کرده و سپس پیامدهای غیرقبول ناشی از پذیرفتن این نظریه را نشان داده و به این ترتیب پوچ بودن آن را ثابت کرده است. این روش جدلی به نظر می رسد نخستین بار توسط زنون استفاده شده باشد. ارسطو در کتاب فیزیک در پی پاسخ به ادعای زنون در مورد واقعیت نداشتن حرکت برآمده و نشان داد که بحث های زنون بر پایهٔ تصوراتی اشتباه از مفهوم حرکت و فضا است. با این حال استدلال های زنون در دوران خود که هنوز منطق به صورت یک علم درنیامده بود بسیار منطقی به نظر می رسیده و می توانسته طرفداران زیادی را به خود جذب کرده باشد و به عنوان چالش هایی غیرقابل پاسخ برای افرادی که بر واقعیت داشتن حواس تأکید داشتند، راه را برای ترویج شک گرایی سوفسطائیان باز کند.
بر اساس منابع قدیمی زنون همچون پارمنیدس به فعالیت سیاسی در شهر خود می پرداخت و به دلیل توطئه علیه یک حاکم مستبد به مرگ محکوم شد. داستان هایی در مورد بردباری او در زیر شکنجه و مرگ دردناکی که بر او تحمیل شد، نقل شده است. او نیز همچون پارمنیدس بر غیرممکن بودن حرکت استدلال می کرد و چنین می گفت:
اگر حرکت واقعیت داشته باشد، انتقال است از یک نقطه به نقطهٔ دیگر. پس هرگاه میان این دو نقطه یک خط بکشیم، خواهیم توانست آن را به دو نیم کنیم، و آن نیمه را نیز به دو نیم و همین کار را بر نیمه های دیگر؛ و آنچنان این کار ادامه خواهد یافت که پایانی نداشته باشد. پس میان این دو نقطه از اجزای بیشمار تشکیل شده است، که یک جسم هنگام حرکت باید از بیشمار قسمت عبور کند، که اینکار به زمان بی نهایت احتیاج دارد؛ و بنابر این حرکت هیچ گاه انجام نخواهد شد.
زنون تترافلورید (به انگلیسی: Xenon tetrafluoride) با فرمول شیمیایی XeF۴ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۲۰۷٫۲۸۳۶ g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد سفید است.F(F)(F)F
Xenon tetrafluoride
F(F)(F)F
InChI=1S/F4Xe/c1-5(2,3)4 YKey: RPSSQXXJRBEGEE-UHFFFAOYSA-N Y
زنون تتراکسید (به انگلیسی: Xenon tetroxide) با فرمول شیمیایی XeO۴ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۹۵٫۲۹ g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای جامد بی رنگ است.
ترکیب شیمیایی
نام گذاری اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی
Xenon tetraoxideXenon(VIII) oxide
Xenon tetroxidePerxenic anhydride
ترکیبات زنون
زنون تری اکسید (به انگلیسی: Xenon trioxide) با فرمول شیمیایی XeO۳ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۷۹٫۲۸۸ g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای دستگاه بلوری چهارگوشه آبی و خاکستری است.این مولکول شکل هرمی دارد.O=(=O)=O
xenon trioxidexenon(VI) oxide
O=(=O)=O
InChI=1S/O3Xe/c1-4(2)3 NKey: ZWAWYSBJNBVQHP-UHFFFAOYSA-N N
زنون دی اکسید (به انگلیسی: Xenon dioxide) با فرمول شیمیایی XeO۲ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن 163.29 g/mol می باشد.
ترکیب شیمیایی
نام گذاری اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی
xenon dioxide
زنون دی فلورید (به انگلیسی: Xenon difluoride) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۸۳۶۷۴ است. شکل ظاهری این ترکیب، جامد سفید است.FF
Xenon difluorideXenon(II) fluoride
FF
InChI=1S/F2Xe/c1-3-2 YKey: IGELFKKMDLGCJO-UHFFFAOYSA-N Y
زنون رواقی در جزیره قبرس متولد گردید، او بنیان گذار مذهب رواقی است.
در جهان
بودن
نشانه ها
نگاه
او در قبرس به دنیا آمد، داستان های مختلفی از زندگی او روایت شده است، در یکی از این حکایت ها گفته اند که او یک تاجر بوده است که بعد از ورشکستگی به آتن آمده و در یک کتاب فروشی مشغول به کار شده است.
ایده ها و دیدگاه های او را به سه قسمت تقسیم کرده اند، منطق، فیزیک (جهان طبیعت نه علم فیزیک) و اخلاق و هدف اصلی او رسیدن به خوشبختی از راه طبیعت است.
رواقیون از حیث مادیت پیرو هرقلیطوس بوده و به جوهر فرد قائل نیستند، بلکه معتقدند که ماده به اجزای غیرمتناهی تقسیم می شود و آتش است که این اجزا را به هم ترکیب داده و تبدیل به جسم واحد می کند، همچنین معتقدند که خداوند در همه جهان حلول کرده و انسان هم که جزیی از طبیعت است باید رفتارش مطابق عقل باشد که از این جهت به رواقیون، حلولیان نیز گفته اند.
ال جی اگزنون (به انگلیسی: LG Xenon )، یک نمونه از گوشی های تلفن همراه سری یو اس آ جی اس ام (به انگلیسی: USA GSM (CB/CE/CG/CU) ) شرکت ال جی الکترونیکس می باشد که توسط همین شرکت به بازار عرضه شده است.
وب گاه رسمی شرکت ال جی الکترونیکس
ال جی جهانی
دفتر راهنمای گوشی های همراه ال جی
اکسی هگزافلورید زنون (به انگلیسی: Xenon oxytetrafluoride) با فرمول شیمیایی XeOF۴ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن 223.23 g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، مایع بی رنگ است.F(F)(F)(F)=O
F(F)(F)(F)=O
InChI=1S/F4OXe/c1-6(2,3,4)5 YKey: ONRYXFFHIXYZMZ-UHFFFAOYSA-N Y
InChI=1/F4OXe/c1-6(2,3,4)5Key: ONRYXFFHIXYZMZ-UHFFFAOYAY
گاز نجیب زنون دارای هشت ایزوتوپ پایدار است. این عنصر پس از قلع بیشترین تعداد ایزوتوپ پایدار را دارد. همچنین ۳۰ ایزوتوپ پرتوزا و ایزومر هسته ای از زنون شناخته شده است که از میان آن ها ۱۳۶Xe با نیمه عمر ۲٫۳۸ ± ۰٫۰۲ ± ۰٫۱۴×۱۰۲۱ سال پایدارترین آن ها است.
Isotope masses from Ame2003 Atomic Mass Evaluation by G. Audi, A.H. Wapstra, C. Thibault, J. Blachot and O. Bersillon in Nuclear Physics A729 (2003).
Isotopic compositions and standard atomic masses from:
J. R. de Laeter, J. K. Böhlke, P. De Bièvre, H. Hidaka, H. S. Peiser, K. J. R. Rosman and P. D. P. Taylor (2003). "Atomic weights of the elements. Review 2000 (IUPAC Technical Report)". Pure and Applied Chemistry. 75 (6): 683–800. doi:10.1351/pac200375060683.نگهداری یادکرد:نام های متعدد:فهرست نویسندگان (link)
M. E. Wieser (2006). "Atomic weights of the elements 2005 (IUPAC Technical Report)". Pure and Applied Chemistry. 78 (11): 2051–2066. doi:10.1351/pac200678112051. Lay summary.
پارادوکس های زنون (به انگلیسی: Zeno's paradoxes) مجموعه ای از مسئله های فلسفی است که توسط زنون الئایی (حدود ۴۹۰–۴۹۵ پ. م در الئا جنوب ایتالیای کنونی- حدود ۴۳۰ پ. م) فیلسوف یونانی طراحی شده است. این پارادوکس ها در ادامه نظریه پارمنیدس که منکر نقش حواس در شناخت و تکثرگرایی است و اعتقاد به اینکه حرکت چیزی جز توهم نیست، می باشند؛ که زنون بر اساس دیالکتیک پارمنیدسِ افلاطون این پارادوکس ها را طراحی نموده است که در حقیقت جوابی است برای فیلسوف هایی که در مخالفت با پارمنیدس پارادوکس هایی را مطرح کرده اند.
گرگوآر_د_سن-ویسنت
فلسفه فضا و زمان
بازبه هنجارسازی
ماشین زنو
آشیل تصمیم می گیرد با یکی از کندترین رقبای خود، لاک پشت، مسابقهٔ دو بدهد. او لطف می کند و می گذارد لاک پشت از نقطه ای جلوتر از او مسابقه را شروع کند. وقتی آشیل از نقطهٔ شروع خود حرکت می کند، لاک پشت قبلاً یک مسافتی پیش رفته است و مدتی طول می کشد، البته نه خیلی زیاد، تا آشیل به نقطه ای برسد که لاک پشت حرکتش را از آن جا شروع کرده است مسلماً تصور می کنیم آشیل، تیزپاترین دونده در میان یونانیانِ اعزام شده به تروا، بیش از این عقب نخواهد ماند: هر چقدر هم مسیر مسابقه کوتاه و فاصلهٔ اولیهٔ لاک پشت از آشیل زیاد باشد، آشیل باید زودتر به خط پایان برسد. اما در واقع این طور نیست؛ زیرا مدتی طول می کشد تا آشیل به نقطه ای برسد که لاک پشت از آن جا راه افتاده، و لاک پشت در این مدت خود را کمی جلو کشانده اشت. زمانی که آشیل به آن نقطه برسد، لاک پشت جلوتر است. پس آشیل به سمت نقطه ای می دود که لاک پشت از آن جا راه افتاده و لاک پشت در این مدت خود را کمی جلو کشانده است. زمانی که آشیل به آن نقطه برسد، لاک پشت جلوتر است پس آشیل به سمت نقطه ای می دود که لاک پشت هم اینک هست و مدتی طول می کشد تا به آن نقطه برسد. مسلماً در طول این مدت لاک پشت باز کمی دیگر خود را جلو کشانده است. آشیل مثل سایه لاک پشت را تعقیب می کند، اما زمانی که به نقطه ای می رسد که لاک پشت بوده، لاک پشت باز هم اندکی جلو رفته است و آشیل هنوز به او نرسیده است این ماجرا تا ابد ادامه می یابد، زیرا همواره مدتی طول می کشد تا آشیل فاصلهٔ میان خودش و لاک پشت را طی کند، و هر قدر هم که لاک پشت کند حرکت کند بخشی از مسافت را در زمان حرکت خود طی می کند و دیگر در نقطهٔ قبل نیست و از آن نقطه جلوتر است. پس به هر حال هر چقدر هم این زنجیره را ادامه دهیم، آشیل هرگز به لاک پشت نمی رسد، چه رسد به این که از او جلوتر بزند. پس مسلماً وقتی که مسابقه در نهایت به پایان می رسد، لاک پشت از آشیل جلوتر است.
این پارادوکس نشان می دهد که ما نه تنها نمی توانیم به دوندهٔ کندتر از خودمان برسیم، بلکه اصلاً نمی توانیم در استادیوم بدویم.
آنچه که در حرکت است باید قبل از رسیدن به هدف به نیمه راه برسد.
تاتا زنون (Tata Xenon) خودرویی است که از سال ۲۰۰۶–کنون در پونه و آرژانتین و تایلند تولید شده است. است. سیستم جعبه دندهٔ آن ۵ دنده به صورت دستی است.
ترکیبات آلی زنون(به انگلیسی: Organoxenon compound) دسته ای از ترکیبات آلی فلزی هستند که در آن بین اتم کربن و زنون پیوند شیمیایی برقرار شده باشد.نخستین بار ترکیبات آلی زنون دو ظرفیتی مانند (C۶F۵)۲Xe کشف گردید و پس از آن و در سال ۲۰۰۴ ترکیب چهار ظرفیتی کشف گردید.از آن زمان تا کنون بیش از صد ترکیب آلی حاوی زنون کشف شده است.
ده زنون، روستایی از توابع بخش سردشت شهرستان دزفول در استان خوزستان ایران است.
این روستا در دهستان دره کاید قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۴ نفر (۱۹خانوار) بوده است.
در ریاضیت و علوم کامپیوتر ماشین زنو (تورینگ ماشین شتابیافته) که یک مدل محاسباتی فرضی وابسته به تورینگ ماشین هاست که امکان انجام تعداد بیشمار مرحلهٔ الگوریتم را در یک زمان محدود می دهد. این ماشین ها به عتوان یکی از مهم ترین مدل های محاسباتی شناخته می شود.
به شکل رسمی تر یک ماشین زنو یک تورینگ ماشینی است که n مرحله از الگوریتم را در n2 واحد زمانی انجام می دهد؛ بنابراین اولین مرحله نیم واحد زمانی دومین ۲۵ واحد زمانی و سومین مرحله ۱۲۵ و به همین صورت.
پس بعد از یک واحد زمانی یک مجموعه شمارا از مراحل انجام خواهد شد.
Wikipedia contributors, "Zeno machine," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Zeno_machine&oldid=633464665 (accessed January 24, 2015).
ایده ماشین های زنا برای اولین بار توسط هرمن ویل مطرح شد در سال ۱۹۲۷ و ان را به نام فیلسوف یونان باستان زنو نام نهادند. ماشین های زنو نقش حیاتی را در برخی تئوری ها ایفا می کند تئوری های مانند نقطه امگا، مطرح شده توسط فیزیکدان فرانک جی تیپلر. تنها در صورتی می توانند برقرار باشند که ماشین های زنو قابل تعریف باشند
ماشین های زنو این اجازه را به ما می دهند که توابع زیادی را که توسط تورینگ ماشین ها قابل محاسبه نیستند را محاسبه کنیم با توجه به شبه الگوریتم زیر:
begin program
write 0 on the first position of the output tape;
begin loop
simulate 1 successive step of the given Turing machine
on the given input;
if the Turing machine has halted, then write 1 on the first position of the output tape and break
out of loop;
end loop
end program
محاسباتی از این نوع که فراتر از محدودیت های تورینگ ماشین است فرا محاسبات نامیده می شوند. قابل ذکر است که مسالهٔ توقف برای ماشین های زنو توسط ماشین های زنو قابل حل نمی باشد.
میگل زنون (انگلیسی: Miguel Zenón؛ زادهٔ ۳۰ دسامبر ۱۹۷۶) یک موسیقی دان اهل ایالات متحده آمریکا است.
وی همچنین برنده جوایزی همچون کمک هزینه گوگنهایم شده است.
هگزافلورید زنون (به انگلیسی: Xenon hexafluoride) با فرمول شیمیایی XeF۶ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۱۳۹۵۴۶ است. که جرم مولی آن 245.28 g mol-۱ می باشد.F(F)(F)(F)(F)F
F(F)(F)(F)(F)F
InChI=1S/F6Xe/c1-7(2,3,4,5)6 YKey: ARUUTJKURHLAMI-UHFFFAOYSA-N Y
InChI=1/F6Xe/c1-7(2,3,4,5)6Key: ARUUTJKURHLAMI-UHFFFAOYAF