شهرستان شازند

دانشنامه عمومی

شهرستان شازند یکی از شهرستان های استان مرکزی ایران است. مرکز این شهرستان، شهر شازند است که در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی اراک قرار دارد. [ ۴] این شهرستان با استان های همدان و لرستان هم مرز است و دارای آب وهوای کوهستانی است. [ ۵] [ ۶]
شهرستان شازند به دلیل برخورداری از اماکن گردشگری متعدد نظیر دریاچه شازند، قله مرتفع شهباز، لجور، آلاداغ، پل دو آب و مراکز دیگر، قطب گردشگری استان مرکزی است. همچنین شهرستان شازند دارای صنایع مهمی از جمله پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه برق و کارخانه رنگ سازی روناس است که همگی در مرز با شهرستان اراک قرار دارند.
شازند در قدیم ادریس آباد نام داشته است، بعد از احداث راه آهن و به واسطه نزدیکی به کوه شاه زنده، به شاه زنده معروف شده است. منظور از شاه ( کیخسرو ) پادشاه افسانه ای ایران در شاه نامه فردوسی و همچنین برگرفته از آئین زرتشتی ایران می باشد. [ ۷]
زرتشتیان منطقه عقیده داشته اند که کیخسرو و پهلوانان نامی ایران در این کوه از نظرها پنهان شده اند.
بعد از انقلاب، به واسطهٔ موج شاه ستیزی، نام شهرستان به آزاد شهر و سپس به شهرستان سربند تغییر یافت که اشاره به منطقه سربند در غرب این شهرستان دارد. سربند در اصل دهستانی از این شهرستان بوده، که اکثراً ترک زبان و مهاجر هستند. در زمان دولت سید محمد خاتمی و به کوشش نماینده شهر، نام این شهرستان به نام اصیل تر شازند برگشت.
آب و هوای شازند سرد و کوهستانی است که تابستانهای معتدل و زمستانهای سردی را به همراه دارد. سردترین نقطهٔ استان مرکزی در این شهر است. قله شهباز بلندترین قله استان مرکزی در این شهر واقع شده که داری چشم انداز زیبا و طبیعت منحصر به فرد و یخچالهای فصلی می باشد که تا تیر ماه و مرداد ماه دوام داشته اند ولی هم اکنون به علت چرای دامها در این کوه به شدت آسیب دیده اند و همچنین به علت بارندگی فراوان در این شهر و روستاها و کوه های اطراف آن در منطقه ای بالاتر از بخش هندودر این شهرستان مکان مناسبی برای ایجاد پیست اسکی به وجود آمد که بعد از ساخت این پیست این منطقه در زمستان به عنوان یکی از جاذبه های توریستی شهر مطرح است. از دیگر جاذبه های توریستی شهرستان می توان به سراب عباس آباد اشاره کرد که حجم آبی که از زیر کوه می آید جالب توجه است و اخیراً باعث ایجاد پارک بزرگی شده است. از بناهای تاریخی این شهر می توان به امامزاده سهل بن علی و قدمگاه علی بن موسی الرضا اشاره کرد.
عکس شهرستان شازندعکس شهرستان شازندعکس شهرستان شازندعکس شهرستان شازندعکس شهرستان شازندعکس شهرستان شازند
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس