گوجه سبز


معنی انگلیسی:
greengage

دانشنامه عمومی

گوجه سبز یا آلوچه سبز[ نیازمند منبع] یا آلوچه[ نیازمند منبع] ( به گیلکی: هالی یا خالی یا خولی، به مازنی: هَلی یا هَلو ) [ ۲] [ ۳] ( به تالشی: اَرو ) نام درختی است از تیرهٔ گل سرخیان که میوهٔ آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هستهٔ سخت است. [ ۴] بر پایهٔ نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده است. [ نیازمند منبع]
درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز می شود و در طعم آن نیز تأثیرگذار است. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی از ویتامیناسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود. این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران به خصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت می شود گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود رونق زیادی دارد.
گوجه سبز در بسیاری از نواحی ایران همچون مازندران، گیلان، گلستان، اصفهان و … در زبان فارسی با نام آلوچه شناخته می شود؛[ نیازمند منبع] گفته می شود از آنجایی که ساکنین شهرهای صنعتی در قدیم با کشاورزی و نام این میوه در ابتدا آشنا نبودند، با دیدن آلوچه برای اولین بار و به دلیل شباهتی که به گوجه فرنگی نارس داشت، نام گوجه سبز را برای آن انتخاب کردند. از آن زمان تا به حال در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک ایران به آلوچه، گوجه سبز گفته می شود. [ ۵] [ منبع  بهتری  نیاز  است]
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز: کربوهیدرات ۵۲/۸ گرم، چربی ۸۴/۲ گرم، پروتئین ۶/۱ گرم، فیبر خام ۵ گرم.
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ ، ۱/۲ درصد ویتامینB۱ ( تیامین ) ، ۹/۱ درصد ویتامین B۲ ( ریبوفلاوین ) ، ۸/۲ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین C، ۵/۱ درصد کلسیم، ۲/۲ درصد فسفر، ۵ درصد آهن و ۶/۳ پتاسیم مورد نیاز در روز تأمین می شود.
عکس گوجه سبزعکس گوجه سبز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

کُردی کرمانشاهی: آلیوچَه ( ئالۊچە ) 😋
greengage یه نوع میوه است که نارس یا کال نیست. آلوی نارس و کال میشه آلوچه اما گوجه سبز یه میوه است زمانی که برسه نه زرد میشه نه قرمز و سبز می مونه نهایتا طعم ملس به خودش می گیره و مثل آلو شیرین نمیشه و خیلی رشد و طعمش با آلوی کال یا آلوچه متفاوته
🇮🇷برابرش= آلو سبز
🌐 به انگلیسی: GREEN PLUMS
گوجه سبز
گرجه باغی
آلوچه
آلو گوجه
و . .
هر شهر و فرهنگی اسم باب طبع خود را گذاشته است که هیچکدام غلط نیست و بهتر است نظر خود را به یکدیگر تحمیل نکنیم.
I think that is appleberry
گوجه سبز ترجمه کلمه greengage است که از دو کلمهgreen ( سبز ) و gage ( نام اولین کسی که این میوه را در انگلستان کشت کردsir william gage ) تشکیل شده است که در فارسی به "گِیج سبز" ترجمه شده است و در محاوره به "گوجه سبز" معروف شده است.
منابع• https://www.etymonline.com/word/greengage
Greengage
اگه دوست داشتید لایک کنید 🌌💎
هوالعلیم
گوجه سبز : از غلط های مصطلح است. صحیح این واژه ( آلوچه ) است یعنی آلوی کوچک وآن میوه ای است گرد و کوچک با پوستی سبزرنگ وگوشتی ترد وترش واستخوانی ( هسته ای ) سفت.
این میوه هیچ ارتباطی با خانواده گوجه ندارد، ومشابه اعضای خانواده آلوهاست. . . .
گوجه در زبان ترکی که باید به صورت "گؤیجه" تلفظ شود، به معنی سبز یا میوه سبز است؛ کلمه "گؤیجه" به تنهایی مفهوم گوجه سبز را می رساند و عبارت "گوجه سبز" در حقیقت تکرار دوبار کلمه "گؤیجه" ترکی و یا "سبز" فارسی است.
در زبان ترکی معمولاً به "گوجه سبز"، " آلچا"و " الچه" گفته می شود.
اساسا این میوه نرسیده میوه کامل خانواده آلو است ورسیده آن تکمیل کننده نرسیده آن است حال سوال این است که آیا واژه گوجه سبز رسیده که میشود نام آن گوجه فرنگی است؟ جواب البته خیراست لذا بهتراست نام آن آلوچه
...
[مشاهده متن کامل]
گفته شود چرا که هم نرسیده گیاه آلو است وهم رسیده آن تکمیل کننده آلوچه است مثل آلوزرد آلو سیاه و. . . .

green plum
گوجه سبز در انگلیسی همان آلو درختی ست . که در فارسی زمانی مه به طور کامل نرسیده چیده و مصرف میشه
Cherry Plum
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)

بپرس