اب کثیر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آب کثیر. آب کثیر، مقابل آب قلیل است. فقیهان آب کثیر را درباره آب غیر قلیل، به کار برده اند که شامل آب کر، آب جاری، باران، چشمه، چاه و حمّام می شود. گاه، آب کثیر مقابل آب جاری به کار می رود که مراد از آن آب کرّ است. ازاین عنوان در باب طهارت بحث شده است.
آب کثیر مطلق، به ملاقات نجاست، نجس نمی شود، مگر آن که رنگ، بو یا مزه آن به نجاست، تغییر کند.
طریقه ی پاک شدن آب کثیر
آب نجس -اعم از قلیل و کثیر- با اتّصال به آب کثیر همراه با آمیختگی آن و زوال تغیر پاک می شود. در حصول طهارت بدون آمیختگی اختلاف است.
العروة الوثقی،ج۱، ص۴۳.
۱. ↑ العروة الوثقی،ج۱، ص۴۳.۲. ↑ جواهر الکلام، ج۶، ص۱۹۶.
...

[ویکی شیعه] آب کثیر. آب کَثیر اصطلاحی فقهی در مقابل آب قلیل است. آب کثیر در صورت برخورد با نجاست نجس نمی شود مگر اینکه رنگ، بو یا مزه نجاست بگیرد.
فقیهان عنوان «آب کثیر» را درباره آب غیر قلیل به کار برده اند که شامل آب کُر، آب جاری، آب باران، آب چشمه و آب چاه می شود. در اصطلاحی غیر مشهور، آب کثیر به آب کُر در مقابل آب جاری گفته می شود. از این عنوان در باب طهارت بحث شده است.
آب کثیر مطلق (بر خلاف آب مضافی که حجم زیادی دارد) در صورت برخورد با نجاست نجس نمی شود، مگر آنکه رنگ، بو یا مزه آن به نجاست تغییر کند. آب نجس ـ اعم از قلیل و کثیر ـ با اتّصال به آب کثیر در صورت آمیختگی با آن و از بین رفتن رنگ، بو یا مزه نجاست، پاک می شود. در صورت اتصال با آب کثیر بدون اینکه دو آب با هم مخلوط شوند اختلاف دیدگاه وجود دارد.

[ویکی اهل البیت] آب کثیر. در فقه اسلامی آب کثیر، مقابل آب قلیل است .
فقیهان ، عنوان آب کثیر را درباره آب غیر قلیل به کار برده اند که شامل آب های کرّ، جاری، باران، چشمه، چاه و حمّام می شود. گاه آب کثیر مقابل آب جاری به کار می رود . که مراد از آن آب کُرّ است.

پیشنهاد کاربران

بپرس