اداب المریدین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آداب المریدین. آدابُ الُمُریدین، کتابی عرفانی به زبان عربی، نوشته ضیاءالدّین ابوالنّجیب عبدالقاهر سهروردی (۴۹۰ـ۵۶۳ق/۱۰۹۷ـ ۱۱۶۸م)، از مشایخ بزرگ صوفیان است.
این کتاب یک مقدّمه کوتاه و ۲۷ فصل دارد که ضمن آن ها از اصول اعتقادات صوفیان، احوال و مقامات سالکان، شَطْحیّات صوفیان، آداب صوفیان در سفر و حضر و سماع و جز آن سخن به میان می آید. نویسنده با نقل شواهد و سخنانی از مشایخ سلف، خود نیز به اظهار عقیده پرداخته و دستورهایی داده است.
توجه صوفیان
این کتاب از آغاز تألیف مورد توجّه صوفیه و «مستمسک جمیع ارباب طریقت»
سهروردی، عبدالقاهر بن عبدالله، آداب المریدین، ص۲۸، به کوشش نجیب مایل هروی، تهران، مولی، ۱۳۶۳ش، مقدّمه.
ابوالمفاخر سیف الدّین یحیی باخَرزی (۵۸۶ ـ۶۵۹ق/۱۱۹۰ـ۱۲۶۱م) در بخش دوم کتاب اورادُ الاَحباب از این اثر بهره فراوان برده است. همچنین متن کامل آداب المریدین در سده ۸ق/۱۴م به وسیله عمر بن محمّد بن احمد شیرکانی به فارسی روان ترجمه شده است. محمّد یوسف حسینی، ملقّب به گیسودراز، در ۸۱۳ق/۱۴۱۰م آن را به فارسی ترجمه و شرح کرده و همین شرح و ترجمه همراه با متن عربی در ۱۳۵۸ق/۱۹۳۹م در هند به چاپ رسیده است. متن عربی آداب المریدین همراه با ترجمه فارسی عمر شیرکانی در ۱۳۶۳ش، به کوشش نجیب مایل هروی در تهران چاپ و منتشر شده است.
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد، فهرست می کلروفیلم ها، ج۱، ص۴۳۵.
...

دانشنامه آزاد فارسی

آداب المریدین. آدابُ المُریدین (۲)
نوشتۀ ضیاءالدین ابوالنجیب عبدالقاهر سهروردی، کتابی عرفانی به عربی. این کتاب در یک مقدمه و ۲۷ فصل است و در آن از اصول باورهای صوفیان، احوال و مقامات سالکان، شطحیات صوفیان، و آداب آن ها در سفر و حضر و سماع و مانند آن ها سخن رفته است. عمر بن محمد شیرکانی در قرن ۸ ق این اثر را به فارسی ترجمه کرد و در ۸۱۳ ق نیز محمد یوسف حسینی، ملقب به گیسودراز، آن را به فارسی برگردانده است. این کتاب از آغاز تألیف مستمسک جمیع ارباب طریقت بوده است. ابوحفص عمر بن محمد سهروردی، عوارف المعارف را بر مبنای این کتاب نوشت و ابوالمفاخر باخرزی در بخش دوماورادالاحباب از این کتاب بسیار بهره برد. ترجمۀ فارسی عمر شیرکانی از آداب المریدین، به کوشش نجیب مایل هروی به چاپ رسیده است (۱۳۶۳ش).

آداب المریدین (آداب السالکین). آدابُ المُریدین (۱)
(نیز: آداب السالکین) تألیف شیخ نجم الدین کبری، رساله ای به فارسی، در عرفان. میر سید علی همدانی این رساله را که تاکنون به چاپ نرسیده است، تلخیص کرده است. آداب الصوفیه، اثر دیگر نجم الدین، از آداب المریدین جداست. متن تلخیص شده مشتمل است بر هفت باب، در آداب لباس و نشست و برخاست و سلوک در خانقاه و صرف غذا و دعوت و سماع و سفر.

پیشنهاد کاربران

بپرس