اداب عباسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آداب عباسی. آدابِ عَبّاسی، کتابی فارسی حاوی دعاهای شبانه روزی، ترجمه ملاصدرالدین محمد بن محب علی معروف به صدرای تبریزی از محدّثان شیعی سده ۱۱ق/۱۷م می باشد.
این کتاب ترجمه مفتاح الفلاح نوشته بهاءالدین محمد بن حسین بن عبدالصمد جبل عاملی معروف به شیخ بهایی (۹۵۳ـ۱۰۳۱ق/۱۵۴۶ـ۱۶۲۲م) است، صدرای تبریزی شاگرد شیخ بهایی بوده و این کتاب را به نام شاه عباس صفوی اول (حکومت: ۹۹۶ـ ۱۰۳۸ق/۱۵۸۸ـ۱۶۲۹م) به فارسی برگردانده و توضیحاتی بر آن افزوده است.
محتوای مفتاح الفلاح
مفتاح الفلاح دارای ۶ باب و در شرح اعمال و دعاهای مربوط به اوقات مختلف شبانه روز است. مؤلف این اوقات را به ۶ بخش تقسیم کرده است:۱. از طلوع صبح صادق تا برآمدن آفتاب؛ ۲. از برآمدن افتاب تا نیمروز؛ ۳. از نیمروز تا غروب خورشید ؛ ۴. از غروب خورشید تا هنگام خواب ؛ ۵. از هنگام خواب تا نیمه شب ؛ ۶. از نیمه شب تا طلوع صبح صادق.نگارش کتاب را شیخ بهایی در ۲۱ صفر ۱۰۵۱ق ۲۲ مه/ ۱۶۴۱م در شهر گنجة قفقاز به پایان برده است.
چاپ مفتاح الفلاح و آداب عباسی
کتاب مفتاح الفلاح در ۱۳۰۴ق/۱۸۸۶م در بمبئی، ۱۳۱۷ق/۱۸۸۹م در تهران و ۱۳۲۴ق/۱۹۰۶م در مصر به چاپ رسیده، ولی آداب عباسی چاپ نشده است.
نسخه های خطی
...

[ویکی شیعه] آداب عباسی (کتاب). آدابِ عَبّاسی، کتابی فارسی حاوی دعاهای شبانه روزی، ترجمه صدرای تبریزی از به فارسی ترجمه نمود و توضیحاتی بر آن افزود.
آداب عباسی ترجمه ملاصدرالدین محمد بن محب علی معروف به صدرای تبریزی از محدّثان شیعی قرن یازدهم هجری قمری است. این کتاب ترجمه مفتاح الفلاح نوشته شیخ بهایی (۹۵۳ـ۱۰۳۱ق) است. صدرای تبریزی شاگرد شیخ بهایی بوده و این کتاب را به نام شاه عباس اول به فارسی برگردانده و توضیحاتی بر آن افزوده است.
نگارش کتاب را شیخ بهایی در ۲۱ صفر ۱۰۵۱ق در شهر گنجه قفقاز به پایان برده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس