اراء حول القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آراء حول القرآن. آراء حول القرآن تألیف سید علی فانی اصفهانی پیرامون بعضی از مسائل علوم قرآنی است؛ اگرچه مطالب ارائه شده کمتر جنبه علوم قرآنی داشته و بیشتر جنبۀ اصولی دارد و نویسنده سعی نموده با این روش از دیدگاههای شیعه در موضوعات مختلف دفاع نماید.
کتاب دارای 8 امر (فصل) می باشد که فهرست مطالب آن به قرار زیر است:
فصل اول:پیرامون حجیت ظواهر.(اختلاف گروههای اسلامی در کیفیت تفسیر
حجیت ظواهر الفاظ-حجیت خبر واحد و...)
فصل دوم:نزول القرآن (تدبر در قرآن-هدایت و مراتب آن)

[ویکی فقه] آراء حول القرآن (کتاب). سید علی العلامه الفانی الاصفهانی تالیف کتاب آراء حول القرآن، را پیرامون بعضی از مسائل علوم قرآنی نوشته اند.
همانطوریکه از نام کتاب مشخص است بدست می آید که مطالب ارائه شده که عبارتند از: نسخ، قرائت، تفسیر، حجیت ظواهر ...
آراء حول القرآن ، سید علی العلامه الفانی الاصفهانی، ج۱، ص ۵.
کتاب دارای ۸ امر (فصل) می باشد که فهرست مطالب آن به قرار زیر است: فصل اول: پیرامون حجیت ظواهر. (اختلاف گروههای اسلامی در کیفیت تفسیر حجیت ظواهر الفاظ- حجیت خبر واحد و...) فصل دوم: نزول القرآن (تدبر در قرآن- هدایت و مراتب آن) فصل سوم: درباره تفسیر- (تعریف آن- تفاوت بین تفسیر و تاویل) فصل چهارم: بحث قرائت ها- (آیا قرائت های هفتگانه متواترند و...) فصل پنجم: تحریف ناپذیری قرآن (تعریف تحریف- ادله قائلین به تحریف و...) فصل ششم: آیا خبر واحد می تواند کتاب (قرآن) را تخصیص بزند فصل هفتم: نسخ در قرآن- (تعریف نسخ- اقوال علماء پیرامون نسخ).
آراء حول القرآن ، سید علی العلامه الفانی الاصفهانی، ج۱، ص ۳۵.
ویژگی های کتاب عبارتند از: ۱- در ابتدای مباحث قبل از شرح موضوع مورد بحث، مطالبی را که عنوان مقدمی دارد و در بیان موضوع نقش دارند شرح داده سپس موضوع مورد بحث را توضیح می دهند ۲- در بعضی از موارد عنوان بحث را بصورت سؤالی مطرح نموده و شرح مطالب را بصورت جواب ارائه می دهند ۳- در بحث نسخ (فصل هفتم): ابتدا نسخ را از نظر لغوی معنا، سپس اقوال پیرامون معنای اصطلاحی آن را بیان و در پایان، ادله کسانی را که قائل به نسخ هستند شرح می دهد ۴- در فصل پنجم: بحث گسترده ای را پیرامون تحریف ارائه و در آن اقوال و دیدگاههای مختلف را بیان می نمایند ۵- در فصل سوم: پس از بیان تعریف تفسیر و اقسام آن، آیات قرآن را به چهار گروه تقسیم می نمایند.
آراء حول القرآن ، سید علی العلامه الفانی الاصفهانی، ج۱، ص ۳۵.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس