اراؤنا فی اصول الفقه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آراؤنا فی أصول الفقه (کتاب). آراؤنا فی اصول الفقة یکی از کتاب های اصولی است که مباحث اصولی را با سبکی روان بیان کرده است این مجموعه تالیف آیت الله سید تقی طباطبایی قمی است و در سه مجلد منتشر شده است.
« آراؤنا فی اصول الفقة» تألیف آیت الله سید تقی طباطبایی قمی است. در این اثر سه جلدی کلیه مباحث اصول به صورت نسبتاً اجمالی و روان بیان شده است.نگارنده چنانچه خودش در مقدمه کتاب می گوید این کتاب را برای اجابت خواست عده ا ی از شاگردان خود نوشته تا مباحث مهم اصول فقه را با زبانی ساده و به دور از هرگونه پیچیدگی ارایه نماید.

[ویکی نور] آراؤنا فی اصول الفقه. آراؤنا فی اصول الفقة تألیف آیت الله سید تقی طباطبایی قمی است. در این اثر سه جلدی کلیه مباحث اصول به صورت نسبتاً اجمالی و روان بیان شده است.
نگارنده چنانچه خودش در مقدمه کتاب می گوید این کتاب را برای اجابت خواست عده ای از شاگردان خود نوشته تا مباحث مهم اصول فقه را با زبانی ساده و به دور از هرگونه پیچیدگی ارایه نماید.
نگارنده کتاب را در یک مقدمه پنج مقصد و یک خاتمه تنظیم کرده است. در مقدمه کلیاتی از علم اصول فقه و الفاظ ارائه کرده و در مقاصد اصول لفظی و عملی و مباحث حجیت را بیان کرده و در خاتمه به بحث درباره چند قاعده اصولی پرداخته است.
نویسنده ابتدا تعریفی از علم اصول فقه و موضوع این علم ارائه کرده و سپس به بحث در مورد وضع و کیفیت وضع معانی حرفی و مرکبات پرداخته و علایم حقیقت و مجاز و معنای حقیقت شرعیه، صحیح و اعم و مشتق را بیان کرده است.
در ادامه به بحث درباره اوامر و دلالت صیغه امر بر فور و تراخی و معنای امر پس از نهی و معنای طلب و اراده در مورد خداوند و دیدگاه های امامیه و اشاعره در این باره و معنای و تعبدی و توصلی و فرق آنها در قصد قربت و عدم آن بیان شده است.

[ویکی فقه] آراؤنا فی اصول الفقه (کتاب). آراؤنا فى اصول الفقة یکی از کتاب های اصولی است که مباحث اصولی را با سبکی روان بیان کرده است این مجموعه تالیف آیت الله سید تقی طباطبایی قمی است و در سه مجلد منتشر شده است.
« آراؤنا فى اصول الفقة» تألیف آیت الله سید تقى طباطبایى قمى است. در این اثر سه جلدى کلیه مباحث اصول به صورت نسبتاً اجمالى و روان بیان شده است.نگارنده چنانچه خودش در مقدمه کتاب مى گوید این کتاب را براى اجابت خواست عده ا ى از شاگردان خود نوشته تا مباحث مهم اصول فقه را با زبانى ساده و به دور از هرگونه پیچیدگى ارایه نماید.
آراؤنا فی اصول الفقه، طباطبایی قمی، سید تقی، ج۱، ص۳.
نگارنده کتاب را در یک مقدمه پنج مقصد و یک خاتمه تنظیم کرده است. در مقدمه کلیاتى از علم اصول فقه و الفاظ ارائه کرده و در مقاصد اصول لفظی و عملى و مباحث حجیت را بیان کرده و در خاتمه به بحث درباره چند قاعده اصولى پرداخته است.
گزارش محتوای جلد اول
نویسنده ابتدا تعریفى از علم اصول فقه و موضوع این علم ارائه کرده و سپس به بحث در مورد وضع و کیفیت وضع معانى حرفى و مرکبات پرداخته و علایم حقیقت و مجاز و معناى حقیقت شرعیه، صحیح و اعم و مشتق را بیان کرده است.در ادامه به بحث درباره اوامر و دلالت صیغه امر بر فور و تراخى و معناى امر پس از نهى و معناى طلب و اراده در مورد خداوند و دیدگاه هاى امامیه و اشاعره در این باره و معناى و تعبدى و توصلى و فرق آنها در قصد قربت و عدم آن بیان شده است.در بخش بعدى مسأله إجزاء و مجزى بودن امر اضطراری از امر پس از آن بیان شده و مقدمه واجب و نحوه وجوب مقدمه نسبت به ذى المقدمه به عنوان وجوب تبعی و غیرى مانند وجوب طهارات ثلاث( وضو، غسل و تیمم) نسبت به وجوب نماز تبیین گردیده است. امر به شى ء مقتضى نهى از ضد، استحاله ترتب امرى به امر یا نهى دیگر، بیان متعلق امر، و بیان معناى نسخ و وقوع آن در قرآن از مباحث بعدى است.در قسمت بعد نویسنده اقسام واجب مانند واجب تخییری و تعیینى، واجب کفایى و عینى و واجب موسّع و مضیّق را بیان کرده و شروع به بحث در مورد نواهى مى کند. در بحث از نواهى نگارنده ضمن بررسى دلالت صیغه نهى بر حرمت و فساد، به بحث درباره اجتماع امر و نهى پرداخته و حکم ارتکاب نهى در صورت اضطرار را بیان مى نماید. وى همچنین به مفهوم نهى در عبادات و فرق آن با نهى در معاملات اشاره کرده و دیدگاه هاى برخى از اصولیین مانند میرزاى نائینى و آخوند خراسانى را در این زمینه با هم مقایسه کرده است.بحث درباره مفاهیم و مفهوم داشتن یا نداشتن شرط، وصف، غایت، حصر، عدد، لقب و مباحثى درباره عام و خاص و تمسک به عام در شبهات مصداقیه ، احکام مطلق و مقید و مقدمات حکمت و احکام مجمل و مبین از دیگر مباحث مطرح شده در جلد اول از این مجموعه است.
گزارش محتوای جلد دوم
...

پیشنهاد کاربران

بپرس