ارام پزی

فرهنگستان زبان و ادب

آرام پزی
{simmering} [علوم و فنّاوری غذا] فرایند پختن مواد غذایی در مایعی مانند آب در درجۀ حرارتی پایین تر از نقطۀ جوش

دانشنامه عمومی

آرام پزی. آرام پزی[ ۱] ( به انگلیسی simmering ) پختن مواد غذایی در مایعی مانند آب در درجهٔ حرارتی پایینتر از نقطهٔ جوش است. در آرام پزی غذا را در زیر نقطه جوش آب یعنی ۱۰۰ درجه سانتی گراد ( مثلاًحدود ۹۴ درجه سانتی گراد ) یا هر مایع دیگری ( مثلاً «شیر ) به صورت ملایم در حالت تقریباً» نیمه جوش نگاه داشته تا نهایتاً «پخته شود.
دمای مایع نباید به حالتی برسد که تولید حباب بخار نماید. به عنوان مثال انواع خورش را برای بهتر جا افتادن و کامل پختن بااین شیوه تهیه می کنند. آب پزی ملایم از این لحاظ که مثلاً» تکه های گوشت سفت و سبزیجات تکه تکه نمی شوند یک برتری نسبت به آب پز کردن سریع و جوشیدن کامل می باشد. آرام پزی شیوه ای مناسب و مؤثر در پخت غذا می باشد. اگر در این روش به جای آب از شیر یا خامه استفاده کنیم از اصطلاح شیر و خامه پزی استفاده می شود. دمای نهایی آرام پزی موضوعی است که بین سرآشپزان مورد بحث و اختلاف نظر است، این دما بین ۸۲ تا ۹۴ درجه سانتی گراد متغیر است. [ ۲]
عکس آرام پزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس