اراکان

دانشنامه عمومی

آراکان. آراکان یا اَروکَن ( /ˈærəkæn/ ARR - ə - kan or /ˈɑːrəkɑːn/ AR - ə - kahn[ ۱] ) یک منطقه ساحلی تاریخی در آسیای جنوب شرقی است. مرزهای آن با خلیج بنگال در غرب، شبه قاره هند در شمال و برمه در شرق آن روبرو بود. کوه های آراکان این منطقه را منزوی کرده و این منطقه تنها از طریق شبه قاره هند و دریا قابل دسترسی بود. این منطقه اکنون ایالت راخین در میانمار را تشکیل می دهد.
آراکان به یکی از اولین مناطق در جنوب شرقی آسیا تبدیل شد که ادیان هندی، به ویژه بودیسم و هندوئیسم را پذیرفت. اسلام با بازرگانان عرب در قرن هشتم به این منطقه وارد شد. پادشاهی «Mrauk U» به مدت ۳۰۰ سال به عنوان یک پادشاهی مستقل آراکانی ظهور کرد. در عصر کاوش و توسعه اقتصادی عمده بنگال سوبا ( به انگلیسی:Bengal Subah ) ، آراکان مورد توجه کمپانی هند شرقی هلند و امپراتوری پرتغال قرار گرفت. در اواسط قرن هفدهم، امپراتور گورکانی اسلامی اورنگ زیب بر آن تسلط داشت. آراکان از قرن ۱۸ به بعد و پس از تسخیر توسط امپراتوری مغول به طور پیوسته رو به زوال نهاد.
آراکان پس از فتح توسط کمپانی هند شرقی بریتانیا به یکی از بخشهای هند بریتانیا تبدیل شد و مهاجرانی را از بخش همسایه چیتاگونگ از پرزیدنسی فورت ویلیام پذیرفت. در سال ۱۹۳۷ میلادی، این منطقه به بخشی از برمه بریتانیا تبدیل شد. بخش آراکان زمانی یکی از صادرکنندگان پیشرو برنج بود. در طول جنگ جهانی دوم، این منطقه توسط امپراتوری ژاپن اشغال شد. نیروهای متفقین آراکان را در طی عملیات برمه آزاد کردند. پس از استقلال برمه آراکان همچنان یک تقسیم اداری بود. و بعدها به استان تبدیل شد. در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی، بخش شمالی آراکان از یانگون به عنوان منطقه مرزی مایو اداره می شد.
در سال ۱۹۸۲ میلادی، قانون تابعیت برمه بسیاری از ساکنان منطقه، به ویژه روهینگیاها را از شهروندی محروم کرد. در سال ۱۹۸۹ میلادی، خونتای نظامی برمه نام رسمی برمه را به میانمار تغییر داد. در دهه ۱۹۹۰ میلادی، حکومت نظامی نام ایالت آراکان را به ایالت راخین تغییر داد - نامی که نشان دهنده تسلط اکثریت راخین است. [ ۲] بسیاری از اقلیت روهینگیا به شدت با این تغییر مخالفت کردند. این منطقه شاهد درگیری بین دولت برمه، ملی گرایان راخین و شورشیان روهینگیا بوده است. در زمان های اخیر، ایالت راخین به دلیل مهاجرت پناهجویان به کشورهای همسایه به دلیل عملیات نظامی توسط تاتماداو ( نیروهای مسلح میانمار ) قابل توجه بوده است.
عکس آراکانعکس آراکان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آراکان. آراکان (Arakan)
(یا: راکن) ایالتی در میانمار(برمۀ سابق) در ساحل خلیج بنگال، به طول حدود ۶۴۵ کیلومتر. دارای جزایر پراکنده است و ۲,۴۸۲,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۴). بخش عمدۀ آن کوهستانی یا پوشیده از زمین های مرتفع است که قبلاً مملو از جنگل های استواییبود، اگرچه اکنون بخش اعظم این زمین ها به سبب کشت تناوبینابود شده اند و جای آن ها را انبوه درختان خیزران گرفته اند. فقط در دَه درصد از منطقه، به ویژه در دلتای رودها، کشت و زرع رواج دارد و محصولات اصلی عبارت اند از برنج و تنباکو. مهم ترین شهر ایالت مزبور سیتوِیاست. بخش شرقی آراکان به رشته کوه آراکان یوما، به ارتفاع حدود ۳هزار متر، محدود است، و در شمال مرز کوتاهی نیز با بنگلادش دارد. برمه در ۱۸۷۵ کشور پادشاهی باستانی آراکان را اشغال کرد. این ایالت در جنگ جهانی دوم صحنۀ نبردهای بسیار شدید بین سربازان بریتانیایی و ژاپنی بود، چون راه استراتژیک برای حمله به برمه از هند به شمار می رفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس