ارتور پیگو

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آرتور پیگو. آرتور پیگو از اساتید دانشگاه کمبریج و از اقتصاددانان مکتب کمبریج بود. وی به عنوان نظریه پرداز اقتصاد رفاه قدیم مشهوربود.
آرتور پیگو در ۱۸ نوامبر ۱۸۷۷ در شهر راید در جزیره ویت جنوب انگلستان متولد شد. وی فرزند یک افسر بازنشسته ارتش بود. او در جوانی بورس تحصیلی مدرسه مشهور هارو را به دست آورد و از همان جا برنده بورس تحصیلی کالج کبینگز در دانشگاه کمبریج شد. پیگو در سال ۱۹۰۱ بعد از انتشار پایان نامه خود به تدریس اقتصاد در دانشگاه کمبریج پرداخت؛ کاری که بدون وقفه تا جنگ جهانی دوم ادامه داشت. او در ابتدا به عنوان یک سخنران برجسته شناخته شد و اصرار او به دانشجویان که «هرچه بخواهید آلفرد مارشال گفته است»، در اشاعه اقتصاد مارشالی در سال های بین دو جنگ نقش عمده ای ایفا کرد. وی از سال ۱۹۲۷ به دلیل بیماری و ضعف قوای بدنی، فعالیت های تدریس و تالیف را به شدت کم کرد و به تدریج از امور علمی دور شد و سرانجام در ۷ دسامبر ۱۹۵۹ درگذشت.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ جهان، حسن گلریز، تهران، نی، ۱۳۷۵، ص۳۴.
۱. پایان نامه "رابرت براونینگ به عنوان یک معلم مذهبی" که در سال ۱۹۰۱ به چاپ رسید.۲. تعرفه های گمرکی؛ که در سال ۱۹۰۳ چاپ شد.۳. صلح صنعتی؛ که در سال ۱۹۰۵ منتشر شد.۴. حقوق گمرکی؛ که در سال ۱۹۰۶ نگاشته و به طبع رسید.۵. ثروت و رفاه؛ در سال ۱۹۱۲ به چاپ رسید.۶. بیکاری؛ که در سال ۱۹۱۴ منتشر شد.۷. مقاله ای درباره ارزش پول؛ که در سال ۱۹۱۷ از وی باقی مانده است.۸. کتاب مشهور او با نام اقتصاد رفاه؛ که در سال ۱۹۲۰ به طبع رسید.۹. مقاله هایی در اقتصاد کاربردی؛ که در سال ۱۹۲۳ منتشر کرد.۱۰. نوسانات صنعتی؛ که در سال ۱۹۲۷ نشر پیدا کرد.۱۱. مطالعه ای در مالیه عمومی؛ که در سال ۱۹۲۸ از وی به جا ماند.۱۲. نظریه بیکاری؛ که در سال ۱۹۳۳ به چاپ رسید.۱۳. اقتصاد وضعیت ایستا؛ که را در سال ۱۹۳۵ منتشر ساخت.۱۴. سوسیالیسم در مقابل سرمایه داری؛ که در سال ۱۹۳۷ نشر یافت.۱۵. اشتغال و تعادل؛ که در سال ۱۹۴۱ از خود بر جای گذاشت.۱۶. درآمد، مقدمه ای در اقتصاد؛ چاپ شده در سال ۱۹۴۶.۱۷. حجاب پول؛ که در سال ۱۹۴۹ از وی چاپ شده است.۱۸. بازنگری نظریه عمومی کینز؛ که در جواب انتقادات کینز در سال ۱۹۵۰ مطرح ساخت.۱۹. مقالاتی در اقتصاد؛ که در سال ۱۹۵۲ به چاپ رسید.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ قبل از کینز، غلامعلی فرجادی، بی جا، وثقی، ۱۳۷۵، ص۱۹۳-۱۹۵.
در قرن هجدهم، فیزیوکرات ها و کلاسیک ها معتقد بودند که اگر هرکس به دنبال نفع شخصی خود باشد، نظم طبیعی در جامعه حاکم خواهد شد و لذا برای رسیدن به رفاه کل، باید رفاه و آسایش افراد در بستر رقابت به وجود بیاید.
ایسینگ، اُتمار، تاریخ اندیشه ها و عقاید اقتصادی، هادی صمدی، تهران، مؤسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس، ۱۳۷۴، ص۲۱۴.
...

دانشنامه عمومی

آرتور پیگو. آرتور سیسیل پیگو ( به انگلیسی: Arthur cecil pigou ) اقتصاددان انگلیسی متولد ۱۸ نوامبر ۱۸۷۷ م. در شهر راید در جزیره وایت می باشد. [ ۱] وی از اقتصاددانان دانشگاه کمبریج بود[ ۲] و به عنوان نظریه پرداز اقتصاد رفاه قدیم مشهور است. او در سال ۱۹۵۹ بر اثر بیماری درگذشت. [ ۳]
پیگو در شهر راید واقع در جنوب شرقی انگلستان زاده شد. پدر وی کلارنس جورج اسکات پیگو، افسر ارتش، بود. او در جوانی بورسیه مدرسه مشهور هارو را که واقع در نیوزلندبود، بدست آورد و اولین رئیس مدرسه مدرن شد. در سال ۱۸۹۶به عنوان محقق تاریخ در کالج کینگ کمبریج پذیرفته شد. [ ۴] وی در سال ۱۸۹۹ موفق به کسب مدال طلای صدراعظم برای اشعار ادبی اش، و کبدن ( ۱۹۰۱ ) ، برنی ( ۱۹۰۱ ) و جایزه آدام اسمیت ( ۱۹۰۳ ) شد. آرتور پیگو با مطالعه فلسفه و شاخه علوم اخلاقی [ ۵] به اقتصاد روی آورد و تحصیلات خودرا تحت آموزش آلفرد مارشال گذراند. پایان نامه او درسال ۱۹۰۱ با عنوان «رابرت براونینگ به عنوان یک معلم مذهبی» به چاپ رسید. [ ۶]
پیگو در سال ۱۹۰۱ شروع به تدریس و سخنرانی در زمینه اقتصادی کرد و در سال ۱۹۰۲ عضوی از کالج کینگ در کمبریج شد. [ ۷] وی خود را وقف تحقیقات اقتصادی کرد و حاصلش ده ها مقاله و نظریات اقتصادی است. او تحت آموزش آلفرد مارشال تحصیل کرد و تحقیقات او متمرکز بر اقتصاد ارزشی بود. این اقتصادان انگلسیی تحت تأثیر اقتصاد رفاهی قرار می گیرد که منافع عمومی جامعه را که از کلیه تصمیماتی که گرفته می شود بررسی می کند ( یعنی افرادی که در مورد خرید، فروش و کار و بنگاه هایی که در مورد تولید و اشتغال تصمیم می گیرند. ) [ ۸] در سال ۱۹۰۸ پیگو به عنوان جانشین آلفرد مارشال در مقام استاد تمامی اقتصاد سیاسی در دانشگاه کمبریج انتخاب شد. وی دارنده این پست را تا سال ۱۹۴۳ بود. اگر بخواهیم ماندگارترین نقش پیگو دراقتصاد را بیان کنیم بی شک باید به نظریات او در اقتصاد رفاه اشاره کنیم، که در آن او مفهوم اثرات جانبی و مالیات پیگویی ( "مالیات پیگوویان" ) را مطرح کرد. ( که با تحمیل مالیات پیگویی به اثرات جانبی می توان به اصلاح مشکلات پیش آمده در این مسئله دست زد. ) دراقتصاد رفاه ( که در ابتدا با نام ثروت و رفاه خوانده می شد ) ، پیگو مفهوم اثرات جانبی مارشال را توسعه داد، در واقع اثرات جانبی و یا پیامدهای خارجی به این مفهوم اشاره دارد که هزینه و یا مزایا و سودی که به افراد تعلق می گیرد و پولی بابتش اخذ نمی شود و در واقع به شکاف قیمتی مصرف کننده و تولید کننده منجر می شود ، که در این راستا پیگو برای حل این مسئله در برابر اثرات جانبی منفی مالیات و در برابر پیامد خارجی و یا اثرات جانبی مثبت یارانه را مطرح کرد . در اوایل دهه ۱۹۶۰، تجزیه و تحلیل پیگو توسط رونالد کوز مورد انتقاد قرار گرفت، او استدلال کرد اگر شرکا در معامله بتوانند چانه زنی کنند، دیگر نیازی به مالیات و یارانه نیست. مفهوم اثرات جانبی برای اقتصاد رفاه مدرن و به ویژه برای اقتصاد محیط زیست از اهمیت اساسی برخوردار است. باشگاه پیگو، که به افتخار او نامیده می شود، یک انجمن متشکل اقتصاددانان مدرن است که از ایده مالیات کربن برای رفع مشکل گرم شدن کرهٔ زمین استفاده و حمایت می کند. وجه غفلت مطالعات پیگو، تحلیل او دربارهٔ طیف وسیعی از پدیده های بازار کار است که توسط اقتصاددانان بعدی مورد مطالعه قرار گرفته است، از جمله قدرت چانه زنی دسته جمعی، چسبندگی دستمزد، بازارهای داخلی کار ، بازار کار تفکیک شده وسرمایه انسانی. [ ۹] یکی از اقدامات اولیه او تأمین پشتیبانی مالی خصوصی برای جان کینز برای کار بر روی تئوری احتمال بود. [ ۱۰] همانطور که خود پیگو بیان می کند با وجود انتقادات بسیاری که برروی گفته های کینز داشت اما همچنان معتقد بودکه کینز در پایه گذاری نظریات خود، اطلاعات باارزشی از آنالیزهای اقتصادی ارائه داد؛ و بعدها عنوان کرد در قدردانی از کینز برای دستاوردهای ارزشمندش ناکام بوده است. [ ۱۱]
عکس آرتور پیگو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس