اردینه

/~Ardine/

لغت نامه دهخدا

( آردینه ) آردینه. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب )آنچه از آرد کنند. آشی که از آرد پزند :
فغان از دل آردینه بخاست
ببستند بر خود کفنهای ماست.
بسحاق اطعمه.

فرهنگ فارسی

( آردینه ) ( صفت ) ۱ - منسوب به آرد آنچه از آرد سازند . ۲ - آشی که از آرد پزند آش آرد.
آشی که از آرد پزند
آردین، آردی: منسوب به آرد، آش آرد، آنچه از آرد درست کنند

فرهنگ معین

( آردینه ) (نِ ) (ص نسب . ) ۱ - منسوب به آرد، آنچه از آرد سازند. ۲ - آشی که از آرد پزند، آش آرد.

فرهنگ عمید

( آردینه ) ۱. آردی.
۲. آنچه از آرد تهیه می کنند: آش آردینه.

دانشنامه عمومی

آردینه (گیاه شناسی). آردینه ( انگلیسی: Aleurone ) ، ( یونانی، aleuron، آرد ) پروتئینی است که در دانه های پروتئینی بذرها و تجه های بالغ یافت می شود. [ نیازمند شفاف سازی] این اصطلاح همچنین یکی از دو نوع سلول اصلی درون دانه، لایه آردینه را توصیف می کند. لایه آردینه بیرونی ترین لایه درون دانه است و پس از آن درون دانه نشاسته ای داخلی قرار دارد. [ ۱] این لایه از سلول ها گاهی به عنوان درون دانه محیطی نامیده می شود. بین پریکارپ و لایه هیالین درون دانه قرار دارد. برخلاف سلول های درون دانه نشاسته ای، سلول های آردینه در زمان بلوغ زنده می مانند. پلوئیدی آردینه ( ۳n ) در نتیجه باروری دوتایی است. [ ۲]
لایه آردینه بافت درون دانه بذرهای چمن را دربر گرفته و از نظر ریخت شناسی و بیوشیمیایی از آن متمایز است. سلول های درون دانه نشاسته ای، سلول های بزرگ و با شکل نامنظم هستند و دارای دانه های نشاسته هستند، در حالی که سلول های آردینه مکعبی شکل هستند و دارای دانه های آردینه هستند. [ ۳] در اکثر غلات کشت شده ( گونه های گندم، چاودار، جو، برنج و ذرت ) آردینه تک لایه است، در حالی که جو دارای یک لایه آردینه چندسلولی است. [ ۴] [ ۵] دیواره های سلولی اولیه ضخیم سلول های آردینه را محصور کرده و از آنها محافظت می کند. [ ۶]
لایه آردینه هم برای بذر در حال رشد و هم برای گیاه بالغ مهم است. بافت آردینه مقدار زیادی روغن و لیپید را جمع می کند که در طول رشد بذر مفید هستند. همچنین محل ذخیره مواد معدنی است و در برخی گونه ها در خواب بذر عمل می کند. آردینه همچنین ممکن است چندین پروتئین محافظ پاتوژن از جمله پی آر - ۴ ( PR - 4 ) را بیان کند. آردینه همچنین به عنوان مفیدترین بخش غذایی در بسیاری از سبوس ها عمل می کند. [ ۷] علاوه بر این، بافت آردینه دارای واکوئل های ذخیره سازی پروتئین زیادی است که به عنوان اجسام پروتئینی شناخته می شوند. در غلات با درون دانه نشاسته ای، آردینه حاوی حدود ۳۰ درصد از پروتئین های هسته است. در ذرت چند رنگ، رنگدانه های آنتوسیانین در لایه آردینه به دانه ها رنگ تیره و سیاه آبی می دهد.
پروتئین های آردینه می توانند دو ویژگی ریخت شناسی متفاوت داشته باشند، همگن و ناهمگن. آردینه همگن از اجسام پروتئینی مشابه ( مانند لوبیا ) تشکیل شده است در حالی که آردینه ناهمگن از دانه هایی با شکل ها مختلف و انواع پروتئین های پوشیده شده با یک غشاء تشکیل شده است ( برای نمونه کرچک ) .
عکس آردینه (گیاه شناسی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس