اقطی سرخ

دانشنامه عمومی

آقطی سرخ. آقطی سرخ ( نام علمی: Sambucus racemosa ) نام یک گونه از سرده آقطی است. در اغلب کشورها بخصوص در دامنه های منتهی به جنگل های وسیع کشورهای اروپایی انتشار دارد و در ایران به صورت پرورشی کاشته می شود. طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک است. بخش مورد استفاده آن پوست ساقه، برگ و میوه است. به طور معمول پوستِ ساقه ( پوست ثانوی ) و برگ را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می کنند. در طب سنتی از میوهٔ آن کمتر استفاده می شود.
آقطی سرخ درختچه ای است به ارتفاع حدود ۴ متر با برگ هایی مرکب از چندین برگچهٔ دندانه دار، بیضی شکل و دراز، گل هایش سفیدِ مایل به سبز و مجتمع به صورت خوشه های منشعب و میوه آن قرمز مرجانی است.
ساکارز، ماده روغنی، اولئیک اسید، پالمیتیک اسید، آراشیدیک اسید و در میوه آن آب، کالری، پروتئین، مواد چرب، هیدروکربنات ها، ویتامین های مختلف K، رایبوفلاوین، نیاسین، ویتامین C و غیره در آن تشخیص داده شده است.
ضد تب و برطرف کننده درد و ناراحتی های گلو، ضد نفخ و رفع کننده سوءهاضمه، مسهل، ادرارآور و معرق قوی، ضد عفونی کننده و از بین برنده میکروب ( هلیکوباکتر ) در معده، مسکن دردهای عمومی بدن و دفع کننده سنگ کیسه صفرا می باشد. در استعمال خارجی ضماد برگ ها مسکن دردهای ناشی از پیچ خوردگی مفاصل و کوفتگی ها می باشد. خواص درمانی اقطی سرخ نسبت به گونهٔ آقطی سیاه ضعیف تر است و در طب سنتی کاربرد قابل توجهی ندارد و برای درمان بیماری ها کمتر از آن استفاده می شود.
عکس آقطی سرخعکس آقطی سرخعکس آقطی سرخعکس آقطی سرخ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس