ال خاتون

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آل خاتون. آل خاتون، خاندانی از عالمان شیعی جبل عامل لبنان است.
گفته اند جمال الدین، یکی از اجداد این خاندان که در قرن هشتم می زیست،
خوانساری، روضات الجنات، ج۱، ص۷۹.
جبل عامل از زمان دانشمند بزرگ شیعی، محمد بن مکّی جِزّینی معروف به شهید اول (شهادت در ۷۸۶)، رونق علمی یافت و تا اواخر قرن دوازدهم از بزرگترین حوزه های علمیِ شیعی شناخته می شد.حضور آل خاتون، از نامدارترین خاندانهای علمی جبل عامل در آن دوران در عیناثا، این منطقه را به یکی از مراکز علمی مهم جبل عامل تبدیل کرد.در سده های دهم و یازدهم براثر سختگیریهای حکومت عثمانی بر مناطق شیعه نشینِ قلمرو خود، به ویژه جبل عامل، و نیز دعوت حکومت شیعی صفوی از عالمان جبل عامل، تعدادی از افراد این خاندان - همانند شماری دیگر از عالمان آن دیار - به ایران مهاجرت کردند.
جعفر مهاجر، جبل عامل بین الشهیدین: الحرکة الفکریة فی جبل عامل فی قرنین من اواسط القرن الثامن للهجرة/ الرابع عشر للمیلاد حتی اواسط القرن العاشر/ السادس عشر، ج۱، ص۱۶۹، دمشق ۲۰۰۵.
مشهورترین افراد آل خاتون عبارت اند از:
← شمس الدین محمد
...

[ویکی شیعه] آل خاتون. آل خاتون؛ خاندانی از عالمان شیعی جبل عامل لبنان هستند.
جمال الدین، یکی از اجداد این خاندان است که در قرن هشتم قمری می زیسته، وی در روستای اِمّیه جبل عامل حوزه درسی داشت، یکی از سلاطین هنگام عبور از روستا تحت تأثیر زهد او قرار گرفت و دختر خود، خاتون، را به همسری او درآورد. از آن پس این خاندان به آل خاتون شهرت یافتند.
آل خاتون که بعدها در عَیناثا و جویا(هر دو از روستاهای مهم جبل عامل) سکونت گزیدند گاه بیت بورینی(منسوب به بورین، در جنوب نابلس) و بیت ابوشامه نیز خوانده شده اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس