التیما ثولی

دانشنامه عمومی

آلتیما ثولی. آلتیما ثولی ( انگلیسی: ( 486958 ) 2014 یا MU69 ) ، ( 486958 ) 2014 MU69 یکی از اجسام فرانپتونی است که در کمربند کویپر گرفتار آمده است. این جسم، احتمالاً یک سیارک دوتایی یا نزدیک به دوتایی است که با قطر ۳۰ کیلومتر ( ۲۰ مایل ) تخمین زده شده است. با یک تناوب مداری ۲۹۵ ساله و انحراف مداری و خروج از مرکز مداریِ کم و بی حرکتی، آن را به عنوان یک نمونهٔ کلاسیک اجرام تشکیل دهندهٔ کمربند کویپر مانند کرده اند و مشکوک به داشتن تفاوت های قابل ملاحظه ای نیست.
در سال ۲۰۱۴، آلتیما ثولی بر اساس روشنایی و فاصلهٔ آن دارای قطری ۳۰–۴۵ کیلومتر ( ۲۰–۳۰ مایل ) برآورد شد. با مشاهدات سال ۲۰۱۷ این نتیجه گرفته شد که آلتیما ثولی بیش از ۳۰ کیلومتر ( ۲۰ مایل ) قطر ندارد ولی بسیار بلندتر و احتمالاً یک دوتایی نزدیک یا در حال تماس است.
براساس مدل هایی که از پرواز کناری نیوهورایزنز با پلوتو به دست داده، پیش بینی شده که آلتیما ثولی فقط متوسط است و حداکثر ۲۵ تا ۵۰ دهانهٔ بزرگتر از حد قطع مؤثر ۲۰۰ متر ( ۶۶۰ فوت ) است. بر خلاف سامانهٔ خورشیدی درونی، که در آن معمولاً دهانه های برخوردی در سرعت های بالای ۱۰ کیلومتر در ثانیه به وجود می آیند، انتظار می رود که بیشتر دهانه ها در آلتیما ثولی' در سرعت های بسیار پایین تر شکل گرفته باشند. مورفولوژی آن ها ممکن است با آنچه که در سیارک های قبلاً دیدار شده دیده می شود متفاوت باشد. اگر میزان دهانه سازی کم باشد، انتظار می رود که بیشتر سطح در آن جا صاف و دست نخورده باشد؛ احتمالاً نشانه هایی از قرص پیش سیاره ایِ ۴٫۶ میلیارد سال پیش داشته باشد. آلتیما ثولی دارای طیفی قرمز است ( نشان مواد ارگانیک ) و کوچکترین شی کمربند کویپر است که تاکنون رنگ آن شناسایی و اندازه گیری می شود.
عکس آلتیما ثولیعکس آلتیما ثولیعکس آلتیما ثولیعکس آلتیما ثولی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس