امنه بنت وهب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آمنه بنت وهب. آمنه بنت وهب بن عبدمناف بن زهرة بن کلاب
مادر پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) "آمنه بنت وهب بن عبد مناف بن زهرة بن کلاب" می باشد که "عبدالله" و "آمنه" در "کلاب" جمع می شوند (نسبشان بهم می رسد.) پدرش «وهب بن عبدمناف بن زهره بن کلاب» و مادرش «برّة بنت عبدالعزی بن عثمان بن عبدالدار بن قصی بن کلاب» بوده است. گفته اند که سرپرستی او را عمویش «وهیب بن عبدمناف» به عهده داشته است.
ابن اثیر، ابوالحسن عزالدین، اسدالغابة فی معرفة الصحابة، بیروت دارالفکر، ۱۴۰۹، ج۱، ص۲۰.
او را از نظر نسب و جای گاه از برترین زنان قریش دانسته اند. پدرش وهب، بزرگ بنی زهره و شریف ترین آنان بود.
ابن اسحاق، السیر و المغازی، ج۱، ص۴۲.
پس از آن که "عبدالمطلب" با دادن صد شتر فرزندش عبدالله را از قربانی شدن نجات داد، دست او را گرفته به خانه "وهب بن عبد مناف" رفت و دختر او آمنه را برای عبدالله خواستگاری کرد. پدر آمنه با این ازدواج موافقت نمود و بدین وسیله آمنه یک سال قبل از عام الفیل به همسری عبدالله در آمد. عبدالمطلب در همان مجلس از "هاله" دختر عموی آمنه برای خودش خواستگاری نمود و بدین ترتیب ازدواج عبدالله و عبدالمطلب همزمان و در یک مجلس صورت گرفت. از هاله "حمزه" و از آمنه رسول گرامی اسلام متولد شدند.
ابن عبدالبر، یوسف بن عبدالله، استیعاب، تحقیق علی محمد البجاوی، بیروت، دارالجیل، چ۱، ۱۴۱۲، ج۱، ص۲۸۱.
...

[ویکی شیعه] آمنه بنت وهب. آمِنَة بنت وَهْب (درگذشت ۴۶ قبل از هجرت/۵۷۶م)، مادر پیامبر اسلام(ص) و از محترم ترین بانوان قریش. آمنه ۵۴ یا ۵۳ سال قبل از هجرت، با عبداللـه بن عبدالمطلب ازدواج کرد و از او باردار شد و ۵۲ سال قبل از هجرت حضرت محمد(ص) را به دنیا آورد. آمنه در ۶ سالگی یا ۴ سالگی حضرت محمد (ص)، هنگامی که از سفر مدینه بازمی گشت، در محلی به نام «ابواء» درگذشت.
آمنه در مکه به دنیا آمد. پدرش «وَهب»، بزرگ بنی زهره و جدش عبد مَناف بن زُهره است که هم ردیف پسرعمویش، عبدمناف بن قُصَی است و به جهت احترام «منافَین» خوانده می شوند. جده پدری اش، نیز عاتِکَه دختر أوقَص بن مُرَّة بن هلال السلیمه، یکی از «عَواتک» سه گانه ای است که پیامبر (ص) به اینکه فرزند آنان است افتخار کرده و گفته است: «انا ابن العَواتک من سُلَیم»؛ یعنی من فرزند عاتکه ها از بنی سلیم هستم.

[ویکی حج] آمنه بنت وهب. آمنه بنت وهب همسر عبدالله بن عبدالمطلب و مادر گرامی پیامبر اسلام(ص) بود. در هنگام ازدواج با عبدالله 24 سال داشت و شش سال بعد از تولد پیامبر در سی سالگی در حالی که برای دیدار با خویشناوندانش بهیثرب سفر کرده بود، درگذشت و در ابواء، مکانی میان مکه و مدینه به خاک سپرده شد. مسئله ایمان او به خدای یگانه و دین ابراهیمی، یکی از مسائل مناقشه برانگیز بین متکلمان و تاریخ نگاران اسلامی است.
آمنه دختر وهب بن عبد مناف بن زهرة بن کلاب از تیره بنی زهره از قبیله قریش بود که نسب او در کلاب جد پنجم پیامبر(ص) به وی می پیوندد. پدرش وهب از بزرگان و شریفان بنی زهره بود. مادرش بُرّه دختر عبدالعزی از خاندان بنی عبدالدار بود که در عبد مناف جد سوم پیامبر(ص) به او می پیوندد. از این روی، به «زهریه» معروف بوده است.
زمان دقیق تولد او مشخص نیست اما گفته اند هنگام خواستگاری عبدالله از وی در سال نخست عام الفیل ۲۴ سال داشته است. بنا براین، زمان تقریبی تولد او ۶۴ سال قبل از بعثت بوده است.

دانشنامه آزاد فارسی

آمنه بنت وهب. آمِنه بنتِ وَهَب
مادر پیامبر گرامی اسلام (ص). پدرش وَهَب بن عبد مناف بن زُهْره، از طایفۀ بنی زهره، و مادر او بَرّه، دختر عبدالعُزّی بن عثمان، از طایفۀ بنی عبدالدار قریش، بود. آمنه نزد عموی خود وهیب پرورش یافت و عبدالمطلب دختر وی، هاله، را برای خود و آمنه را برای پسرش عبدالله خواستگاری کرد (حدود سال ۵۳ یا ۵۴ قبل از هجرت) که حمزۀ سیدالشهدا (ع) از هاله و حضرت محمد (ص) از آمنه (در سال ۵۲ قبل از هجرت) متولد شدند. عبدالله اندکی قبل یا بعد از ولادت پیامبر (ص) در بازگشت از سفر تجاری شام در مدینه درگذشت. آمنه سه روز پیامبر (ص) را شیر داد. سپس ثویبه، کنیز ابولهب، چهار ماه و بعد از آن حلیمۀ سعدیه (حدود دو سال) شیردادن و پرورش آن حضرت را به عهده گرفت. آمنه در ۶ سالگی پیامبر، وی را برای دیدن اقوام پدری اش به مدینه برد. اما در بازگشت در ابواء درگذشت و همان جا به خاک سپرده شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس