اندره گوندر فرانک

دانشنامه عمومی

آندره گوندر فرانک. آندره گوندر فرانک ( آلمانی: Andre Gunder Frank؛ زاده ۲۴ فوریهٔ ۱۹۲۹ – درگذشته ۲۵ آوریل ۲۰۰۵ ) یک جامعه شناس و اقتصاددان اهل آلمان بود.
وی تمایلات مارکسیستی داشت ولی نظریات تاریخی مارکس را رد می کرد. در دهه ۷۰ میلادی تئوری وابستگی را ارائه داد و در دهه ۸۰ میلادی تئوری سیستم جهانی را ارائه کرد.
فرانک در طول زندگی حرفه ای خود در بخش های مردم شناسی، اقتصاد، جغرافیا، تاریخ، روابط بین الملل، علوم سیاسی و جامعه شناسی به تدریس و تحقیق پرداخت. او در نه دانشگاه در آمریکای شمالی، سه دانشگاه در آمریکای لاتین و پنج دانشگاه در اروپا کار کرد. سخنرانی ها و سمینارهای بی شماری را در ده ها دانشگاه و مؤسسه دیگر در سراسر جهان به زبان های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، پرتغالی، ایتالیایی، آلمانی و هلندی ارائه کرد. فرانک به طور گسترده در مورد تاریخ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و توسعه معاصر نظام جهانی، کشورهای توسعه یافته صنعتی، و به ویژه جهان سوم و آمریکای لاتین نوشت. او بیش از هزار مقاله به سی زبان تولید کرد.
آخرین مقاله مهم او، "شرق و غرب"، در جلد: "دارالاسلام. مدیترانه، نظام جهانی و اروپای وسیعتر: "گسترش فرهنگی" اتحادیه اروپا و هویت اروپاً با ویرایش پیتر هرمان ( دانشگاه ) منتشر شد.
فرانک نویسنده ای پرکار بود و ۴۰ کتاب نوشت. او به طور گسترده در مورد اقتصاد سیاسی، تاریخ اقتصادی، روابط بین الملل، جامعه شناسی تاریخی و تاریخ جهان منتشر کرد. شاید برجسته ترین کار او سرمایه داری و توسعه نیافتگی در آمریکای لاتین باشد. این کتاب که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد، یکی از متون سازنده در نظریه وابستگی بود. او در کار بعدی خود آثاری مانند ReOrient: اقتصاد جهانی در عصر آسیایی و با بری گیلز، سیستم جهانی: پانصد سال یا پنج هزار را تولید کرد.
نظریه های فرانک بر این ایده متمرکز است که قدرت اقتصادی یک ملت، که عمدتاً توسط شرایط تاریخی - به ویژه جغرافیا - تعیین می شود، قدرت جهانی آن را دیکته می کند.
او همچنین به دلیل پیشنهاد این که راه حل های صرفاً صادرات محور برای توسعه، عدم تعادل هایی را برای کشورهای فقیر ایجاد می کند، به خوبی شناخته شده است.
فرانک کمک های قابل توجهی به نظریه سیستم های جهانی ( که به گفته او، بهتر است سیستم جهانی یک نامیده شود ) داشته است. او استدلال کرده است که نظام جهانی حداکثر در هزاره چهارم قبل از میلاد شکل گرفته است. استدلال او به شدت در تضاد با اکثریت علمی است که آغاز را در «قرن طولانی شانزدهم» می دانند ( موقعی که برای مثال، امانوئل والرشتاین داشت ) . فرانک همچنین اصرار داشت که ایدهٔ «نظام های جهانی» زیاد منطقی نیست ( در واقع، اگر «سیستم های جهانی» زیادی در جهان وجود داشته باشد، آن ها به سادگی سزاوار این نیستند که «سیستم های جهانی» نامیده شوند ) . و ما بهتر است در مورد یک سیستم جهانی واحد صحبت کنیم.
عکس آندره گوندر فرانک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس