اطیب البیان فی تفسیر القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] اطیب البیان فی تفسیر القرآن. أطْیَبُ البَیان فی تَفْسیرِ القُرْآن، تفسیر قرآن کریم به زبان فارسی، نوشته سید عبدالحسین طیب که همه آیات قرآن را دربرمی گیرد و چنانکه صاحب کتاب گفته، آن را به امر حضرت مهدی (عج) نگاشته است. وی در آغاز تفسیر، ده گفتار در باب علوم قرآنی نوشته است. نثر ساده و روان، پایبندی به ظاهر آیات قرآن و وارد نشدن به تأویل، و همچنین رویکرد شیعی در تفسیر آیات قرآن کریم، برخی از ویژگی های اطیب البیان دانسته شده است.
سید عبدالحسین طیب از عالمان و مفسران معاصر شیعه اهل اصفهان، در هشتم محرم الحرام ۱۴۱۲ق درگذشت و در مسجد میر اصفهان (مسجد کازرونی) که امامت جماعت آن را بر عهده داشت، دفن شد.
بنا بر آنچه خود مؤلف گفته، او سال ها در فکر نوشتن کتابی تفسیری بوده و حلقه درس تفسیر قرآن کریم هم داشته، اما تنها جزوه های متفرق و پراکنده ای نوشته، تا آنکه امام زمان (ع) را در خواب می بیند که او را امر به نوشتن تفسیر قرآن می کند و او پس از آن کتاب اطیب البیان فی تفسیر القرآن را تالیف می کند.

[ویکی اهل البیت] اطیب البیان فی تفسیر القرآن. تفسیری از قرآن مجید به زبان فارسی، در 14 جلد که جلد اول آن سال 1341 شمسی تمام شده و بقیه مجلدات آن بعد از سال 1341 به اتمام رسیده است.
این کتاب تفسیر شامل تفسیر تمام قرآن بر پایه اصول اعتقادی شیعه و بر مبنای احادیث و روایات شیعه است. نویسنده آن، حاج سید عبدالحسین طیب می باشد. به گفته وی نگارش این تفسیر به دستور امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا علیه السلام و امام دوازدهم حضرت مهدی علیه السلام در خواب بوده که به او داده شده است. در مقدمه این تفسیر، 10 مطلب طی 12 گفتار برای بصیرت خواننده در قرائت کتاب های تفسیر قرآن، از مولف آمده است که عبارتست از:
پایگاه طهور، بخش کتابشناسی.
اطیب البیان فی تفسیر القرآن

[ویکی نور] اطیب البیان فی تفسیر القرآن. أطیب البیان فی تفسیر القرآن، به زبان فارسی، اثر سید عبدالحسین طیب است.
مؤلف درباره وجه تسمیه این تفسیر به أطیب البیان می گوید: «چون در تفسیر آیات قرآن از احادیث و بیانات خاندان نبوت و معادن علم و حکمت حضرت احدیت استفاده نمودم و حقا که بیانات ایشان بهترین و پاکیزه ترین بیانات در تفسیر قرآن بوده و این جامه تنها به قامت اینان راست آمده، لذا این کتاب را أطیب البیان فی تفسیر القرآن نامیدم»  ...
مؤلف، در شروع تفسیر، مباحثی در قالب ده گفتار درباره علوم قرآنی دارد به شرح زیر:
گفتار اوّل در بیان فضیلت قرآن و وجوب تمسک به آن.
گفتار دوم در بیان عدم تحریف قرآن و توجیه اخبار تحریف.

پیشنهاد کاربران

بپرس