ابوبرزه اسلمی

لغت نامه دهخدا

ابوبرزه اسلمی. [ اَ بو ب َ زَ ی ِ اَ ل َ ] ( اِخ ) فضل بن محمد. از اصحاب حضرت رسول صلی اﷲعلیه وآله. اودر زمان خلافت معاویه یا یزید در خراسان وفات کرد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه]
ابن سعد به نقل از فرزند ابوبرزه، نام وی را عبداللـه بن نضله، و خلیفه بن خیاط ، نضله بن عبداللـه ثبت کرده است، اما بیش تر منابع بر نضله بن عُبَید اتفاق دارند، گرچه صورت های دیگری نیز از نام وی در دست است. به گفته نووی وی پیش از اسلام ، نضله بن نیار (نیار = شیطان ) نام داشت: پیامبر صلی الله علیه و آله او را نضله بن عبداللـه خواند. در کنیه او اختلافی نیست، تنها طوسی وی را ذیل اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله، ابوبرده و ذیل یاران علی علیه السلام، ابوبَرزه خوانده است که به نظر می رسد، سهوی رخ نموده باشد. نووی معتقد است که در میان صحابه پیامبر صلی الله علیه و آله تنها وی مکنی به ابوبرزه بوده است.

[ویکی شیعه] نَضلة بن عبداللـه بن حارث (د ۶۴ق/۶۸۴م) معروف به اَبوبَرْزه اَسْلَمی، صحابی پیامبر اسلام(ص) و از یاران امام علی(ع)، که در غزوات متعدد و جنگ های جمل، صفین و نهروان شرکت کرد. وی در برخی از فتوحات دوره خلفا نیز حضور داشت. برخی او را در ردیف سلمان، مقداد، ابوذر و عمار ذکر کرده اند. ابوبرزه روایات چندی از پیامبر(ص) و امام مجتبی(ع) نقل کرده است. او از جمله کسانی است که پس از شهادت حسین بن علی(ع)، به یزید اعتراض کرد.
ابن سعد به نقل از فرزند ابوبرزه، نام وی را عبداللـه بن نضله، و خلیفة بن خیاط، نضله بن عبداللـه ثبت کرده است، اما بیشتر منابع بر نضله بن عُبَید اتفاق دارند، گرچه صورت های دیگری نیز از نام وی در دست است.
به گفته نووی وی پیش از اسلام، نضله بن نیار (نیار=شیطان) نام داشت: پیامبر(ص) او را نضلة بن عبداللـه خواند. در کنیه او اختلافی نیست، تنها شیخ طوسی وی را ذیل اصحاب پیامبر(ص)، ابوبردهو ذیل یاران علی(ع)، ابوبَرزه خوانده است که به نظر می رسد، اشتباهی رخ داده باشد. نووی معتقد است که در میان صحابه پیامبر(ص) تنها وی مکنی به ابوبرزه بوده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس