اتوماتای سلولی زندگی گونه

دانشنامه عمومی

اتوماتای سلولی زندگی - گونه ( انگلیسی:Life - like cellular automaton ) به نوعی از اتوماتای سلولی می گویند که بسیار شبیه بازی زندگی کانوی[ ۱] است، این نوع از اتوماتا معمولاً در فضای دکارتی دوبعدی بیان می شود و هر بعد از دو طرف تا بی نهایت ادامه دارد. به هر خانه از این فضا یک سلول گفته می شود.
در این نوع اتوماتا هر خانه دو حالت زنده یا مرده دارد و وضعیت هر خانه در هر مرحله از وضعیت همسایه هایش و خودش در مرحله قبل به صورت یکتا تعیین می شود.
قاعده همسایگی برای یک خانه مطابق قانون همسایگی مور تشخیص داده می شود که در این قاعده هر دو خانه که در حداقل یک نقطه اشتراک دارند با هم همسایه هستند، پس هر خانه در این نوع اتوماتا با ۸ خانه دیگر همسایه است.
قاعده اتوماتای سلولی زندگی - گونه با استفاده از دو رشته تعیین می شود، قاعده برای همه خانه ها یکسان است و با توجه به این دو رشته مشخص می شود در مرحله بعد سلول وضعیتش چگونه تغییر می کند.
دو رشته به این صورت مشخص می شوند که رشته اول مربوط به سلول های زنده است، این رشته مشخص می کند در چه صورتی سول در مرحله بعد زنده می ماند و اگر هیچ کدام از شرایط رشته درست نباشد در مرحله بعد سلول می میرد. رشته دوم مشخص می کند برای یک سلول مرده در مرحله بعد تحت چه شرایطی سلول زنده می شود و اگر هیچ کدام از شرایط این رشته درست نباشد سلول در مرحله بعد نیز مرده باقی می ماند.
هر رشته به صورت یک دنباله از اعداد ۱ تا ۸ است که مشخص می کند چه تعداد از همسایه های زنده در این قاعده صدق می کنند، رقم هایی که در دنباله آمده اند در شرط دنباله صدق می کنند و سایر رقم ها در شرط دنباله صدق نمی کنند. معمولاً دو رشته را به صورت x/y نشان می دهند که x رشته قاعده برای سلول های زنده است و y رشته قاعده برای سلول های مرده است. مثلاً برای بازی زندگی کانوی قاعده ها به صورت ۲۳/۳ است.
مدل های دیگری نیز برای بیان قواعد اتوماتای سلولی زندگی - گونه بیان شده اند، از جمله ولفرم و پکارد[ ۲] در سال ۱۹۸۵ روش کدینگ ولفرم را پیشنهاد دادند، که در این روش از نمایش تبدیل شده باینری به دهدهی برای وضعیت زندگی یک سلول با توجه به همسایه هایش تعریف شده بود.
در نوع دیگری از بیان قواعد مطابق روش گالی که از فرمت آر ال ای استفاده می کرد مشابه قواعد نوع اول دو رشته داریم که ابتدای رشته نوع اول حرف 'S' می آید که برای مشخص کردن قاعده زنده ماندن "Survival" است و ابتدای قاعده دوم حرف 'B' می آید که برای نشان دادن قاعده زنده شدن "Birth" یک سلول مرده است.
عکس اتوماتای سلولی زندگی گونه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس