احمد بن محمد اردبیلی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] او در عصر صـفویه و در شهر اردبیل دیده به جهان گشود، پس از رشد و نما وکسب تحصیلات ابـتـدایی، به قصد تحصیلات عالیه، به نجف اشرف مهاجرت کرد و بابهره گیری از فضای علمی و مـعـنوی نجف اشرف مجاورت آن خاک اقدس راپذیرفت و علی رغم دعوتهای مکرری که از سوی امرا و حکام صفوی از او به عمل آمد، نپذیرفت و تدریس و تدرس را بر استفاده از مزایای اجتماعی و سیاسی ایران ترجیح داد پس از شهید ثانی مرجعیت و ریاست تامه شیعه را در نجف بر عهده داشت. عـلـی رغـم شـهـرتی که مقدس اردبیلی در میان توده های مردم داشت، ولی با کمال تاسف منابع شـنـاخـت این فقیه عالیقدر در میان کتابها و منابع تراجم و رجال بسیارمحدود است.
← علامه شیخ حر عاملی
او بـا شیخ بهایی و میرزا محمد استر آبادی صاحب رجال معروف، معاصر بود واز بعضی از تلامذه شهید ثانی تلمذ نموده است، و صاحب اعیان الشیعه اساتید او را،جمال الدین محمود، شاگرد جـلال الدین دوانی، ملا عبدالله یزدی (صاحب حاشیه تهذیب المنطق) و مولی میرزاجان باغندی ذکر نموده است.

شاگردان
صاحب معالم و صاحب مدارک، ملا عبدالله شوشتری از شاگردان او می باشندو از دیگر شاگردان او امـیـر غـلام و امـیر فضل اللّه می باشد هنگام فوت از او پرسیدند:به چه کسی می توانیم رجوع کنیم؟ گفت: در شرعیات به امیر غلام، و در عقلیات به امیر فضل اللّه تفرشی.

تالیفات و آثار
...

پیشنهاد کاربران

بپرس