احمد قوام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] احمد قوام فرزند میرزا ابراهیم معتمدالسلطنه فرزند میرزامحمد قوام الدوله، فرزند محمدتقی قوام الدوله، فرزند هاشم خان فرزند میرزا محسن آشتیانی است. احمد قوام در ۱۲۵۲ش، در تهران متولد شد.
(میرزا محسن از فئودالها و مالکین بزرگ آشتیان بود و در زمان نادر شاه افشار در آن منطقه یک نوع حکومت مستقل داشت. او به کریم خان زند پناه داد و جان او را حفظ کرد به همین دلیل هاشم خان در زمان کریم خان به مناصب عالی و مهم رسید و در دربار سلسله قاجار نیز مقامی منیع پیدا کرد. محمد تقی در اوایل سلطنت فتحعلی شاه وارد خدمت شد. او قرار مصالحه را در ارزنة الروم امضا کرد و لقب قوام الدوله گرفت و در اوایل سلطنت ناصرالدین شاه درگذشت. میرزا محمد در ۱۸ سالگی به نیابت مستوفی گری آذربایجان منصوب گردید و در زمان محمد شاه از مستوفیان درجه اول ایران بود. در سال ۱۲۷۲ ه. ش فرمان حکومت خراسان به نام وی صادر شد.)
مادر قوام
مادرش نوۀ عباس میرزا نائب السلطنه بود. چون امور مالی آذربایجان با پدر و جدّش بود، در سال ۱۲۹۷ (ه. ق) از طرف میرزا هدایت الله وزیر دفتر مستوفی آذربایجان شد. در سال ۱۳۰۴ ناصرالدین شاه به وی لقب معتمدالسلطنه داد. وی پیش کاری و وزارت حکومت فارس، گیلان را نیز برای مدتی به عهده گرفت. آخرین سمت دولتی معتمدالسلطنه حکومت قزوین بود. مادرش طاووس خانم دختر میرزا محمدخان مجدالملک سینکی (خواهرزادۀ میرزا آقاخان نوری) بود.
تحصیلات
احمد هنوز بیش از یک سال نداشت که مادر خود را از دست داد. احمد از ۶ سالگی تحصیلات مقدماتی را آغاز کرد و تحصیلات متوسطه و عالی خود را آغاز نمود. قوام به تعلیم حسن خط پرداخت و نزد میرزا کاظم خوش نویس مشق خط کرد به طوری که خط شکسته و نستعلیق را استادانه می نوشت.
دوران جوانی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس