احیاء الاراضی الموات

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] إحیاء الأراضی الموات (کتاب). کتاب« إحیاء الأراضی الموات»، نوشته جناب استاد محمود بن محمد مظفر است که پیرامون احیای زمین های موات ، طبق نظر فریقین بحث می کند. این کتاب، به زبان عربی بوده و موضوعش فقه استدلالی مقارن می باشد و در سال ۱۳۸۹ ق، تألیف گردیده است.
مؤلف، ابتدا در مقدمه ای کوتاه موضوعات احیا را نام برده و سپس به نطاق بحث پرداخته و منهج و شیوه فرقه های مختلف فقهی را تبیین نموده است. وی کتاب خود را در چهار باب و یک خاتمه تنظیم کرده است که قبل از ورود به این ابواب اربعه، یک باب تمهیدی هم راجع به زمین و موقعیت شرعی و اقتصادی تملک آن بیان نموده است.عناوین ابواب چهارگانه کتاب عبارتند از:۱- طبیعت اراضی موات و مراحل انتقال حقوق در آنها.۲- شروط احیای زمین های موات.۳- احکام احیا و آنچه بدان تعلق دارد.۴- اقطاع.خاتمه کتاب هم تحت عنوان اصلاح زراعی می باشد. ایشان در نهایت از مطالب کتاب خلاصه ای را تنظیم و بازگو نموده اند.

[ویکی نور] إحیاء الأراضی الموات، نوشته محمود بن محمد مظفر است که پیرامون احیای زمین های موات، طبق نظر فریقین بحث می کند. این کتاب، به زبان عربی بوده و موضوعش فقه استدلالی مقارن می باشد و در سال 1389ق، تألیف گردیده است.
مؤلف، ابتدا در مقدمه ای کوتاه موضوعات احیا را نام برده و سپس به نطاق بحث پرداخته و منهج و شیوه فرقه های مختلف فقهی را تبیین نموده است. وی کتاب خود را در چهار باب و یک خاتمه تنظیم کرده است که قبل از ورود به این ابواب اربعه، یک باب تمهیدی هم راجع به زمین و موقعیت شرعی و اقتصادی تملک آن بیان نموده است.
عناوین ابواب چهارگانه کتاب عبارتند از: 1- طبیعت اراضی موات و مراحل انتقال حقوق در آنها. 2- شروط احیای زمین های موات. 3- احکام احیا و آنچه بدان تعلق دارد. 4- اقطاع. خاتمه کتاب هم تحت عنوان اصلاح زراعی می باشد.ایشان در نهایت از مطالب کتاب خلاصه ای را تنظیم و بازگو نموده اند.
مؤلف، در مقدمه متذکر چند نکته شده است؛ از آن جمله علت پرداختن به این موضوع می باشد. او موضوعات احیا را در این مقدمه به چهار دسته تقسیم می کند که عبارتند از: 1- موضوع اراضی موات و آنچه به تقسیمات آن تعلق دارد. 2- موضوع مواد معدنی و آنچه که به تملک آن مربوط است. 3- موضوع آب های خاصه و عامه و آنچه به حکم احراز و استخراج آن مرتبط می گردد و اشاره به احادیثی که به شرکت در حفر چنین چاه هایی توصیه می کنند. 4- منافع عامه مثل راه ها، پل ها، معبدها و... لکن ایشان بحث را بر روی همان موضوع اول برده و فقط در مورد اراضی موات بحث می کنند. وی در ادامه موضوع ابواب کتاب را مشخص کرده، می گوید: در باب تمهیدی کتاب، اشاره ای خواهیم داشت به اهمیت زمین و ملکیت و حیازت آن تا با تبیین آن به مباحث پیرامونیش در ابواب بعدی بپردازیم. ایشان سبک تحقیق خود را استدلالی و مقارن معرفی می کند و می گوید: در کتاب نگاهی خواهیم داشت به آرای مکاتب مشهور فقهی از امامیه، زیدیه، احناف، مالکیه، شافعیه، حنابله و ظاهریه. وی دشواری کار خود را در این می داند که خیلی از این مکاتب فقهی به جزئیات مسئله هیچ اشاره ای نکرده اند و این باعث سختی تحقیق و پژوهش گردیده است.
زمین و اهمیت فقهی و اقتصادی آن

[ویکی فقه] احیاء الاراضی الموات (کتاب). کتاب« إحیاء الأراضی الموات»، نوشته جناب استاد محمود بن محمد مظفر است که پیرامون احیاى زمین هاى موات ، طبق نظر فریقین بحث مى کند. این کتاب، به زبان عربی بوده و موضوعش فقه استدلالى مقارن مى باشد و در سال ۱۳۸۹ ق، تألیف گردیده است.
مؤلف، ابتدا در مقدمه اى کوتاه موضوعات احیا را نام برده و سپس به نطاق بحث پرداخته و منهج و شیوه فرقه هاى مختلف فقهى را تبیین نموده است. وى کتاب خود را در چهار باب و یک خاتمه تنظیم کرده است که قبل از ورود به این ابواب اربعه، یک باب تمهیدى هم راجع به زمین و موقعیت شرعى و اقتصادى تملک آن بیان نموده است.عناوین ابواب چهارگانه کتاب عبارتند از:۱- طبیعت اراضی موات و مراحل انتقال حقوق در آنها.۲- شروط احیاى زمین هاى موات.۳- احکام احیا و آنچه بدان تعلق دارد.۴- اقطاع.خاتمه کتاب هم تحت عنوان اصلاح زراعى مى باشد. ایشان در نهایت از مطالب کتاب خلاصه اى را تنظیم و بازگو نموده اند.
إحیاء الأراضی الموات، محمود بن محمد مظفر، ج ۱، ص۷ .
۱. ↑ إحیاء الأراضی الموات، محمود بن محمد مظفر، ج ۱، ص۷ . ۲. ↑ إحیاء الأراضی الموات، محمود بن محمد مظفر، ج۱ ، ص ۷. ۳. ↑ سوره سجده، آیه ۴.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس