احیاء المیت بفضائل اهل البیت

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] احیاء المیت بفضائل اهل البیت (کتاب). إحْیاءُ الْمَیّت بِفَضائلِ أهْلِ الْبَیْت (ع)اثر سیوطی (متوفای ۹۱۱ ق) عالم اهل سنت، رساله ای کوتاه شامل ۶۰ حدیث درباره خاندان پیامبر (ص) است.
حافظ جلال الدین عبد الرحمن بن ابی بکر سیوطی شافعی عالم اهل سنت و مؤلف آثار بسیار در حدیث، تاریخ و علوم دیگر است. سیوطی در سال ۸۴۹ق در اسیوط مصر متولد شد و از کودکی به آموختن قرآن و حدیث روی آورد. در سال ۸۶۶ اولین اثر خود را تالیف کرد. آثار او را تا پانصد شمرده اند هر چند بسیاری از آنها به دست ما نرسیده است.
نام گذاری کتاب با این عنوان، پیش از سیوطی سابقه نداشته و بعدها علامه هندی حسن بن حسن بخاری قنوجی کتابی را با نام «احیاءُ المیّت بِذِکْر مَناقب اهل البیت (ع)» تألیف کرد.

[ویکی نور] احیاء المیت بفضائل اهل البیت(ع). إحیاء المیت بفضائل أهل البیت(ع)، اثر جلال الدین عبدالرحمن سیوطی، رساله ای است که به ذکر فضائل و مناقب اهل بیت(ع) اختصاص یافته است. این رساله توسط کاظم عبود فتلاوی و محمد سعید طریحی به صورت جداگانه تصحیح شده است. احمد امامی این دو تحقیق را ادغام نموده، سپس متن رساله و تحقیقات مذکور را ترجمه نموده است.
این رساله، دومین اثر مؤلف است....که به انگیزه بیدار کردن افرادی که در خواب غفلت به سر می برند و شناختی از اهل بیت(ع) ندارند نوشته شده است....
در این رساله، شصت حدیث از فضائل اهل بیت(ع) آمده است که در ابتدای احادیث منبع مورد استفاده مؤلف ذکر شده، سپس متن روایت آمده است. در این بین مؤلف، سند روایات را حذف کرده و به ذکر راوی (صحابه ای) که از پیامبر(ص) روایت نقل کرده، اکتفا نموده است.
مؤلف در تصنیف این رساله، از کتاب های زیادی، از جمله صحاح سته، سنن سعید بن منصور، تفسیر ابن منذر، تفسیر ابن ابی حاتم، تفسیر ابن مردویه، تفسیر طبری، معجم کبیر و اوسط طبرانی ، مسند عبدبن حمید، مسند ابن ابی شیبه، تاریخ ابن عساکر، تاریخ بخاری، تاریخ خطیب بغدادی و... بهره برده است....
در ابتدای رساله دو مقدمه از مترجم و مؤلف، سپس متن عربی رساله و در پایان ترجمه مؤلف و ترجمه فارسی رساله آمده است.
مترجم در ابتدای رساله، ترجمه ای از مؤلف، معرفی رساله و شیوه تحقیق آن نوشته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس