ادبیات فلسطین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ادبیات فلسطین به مجموعه ی آثار ادبی (اعم از شعر، داستان و ...) گفته می شود که توسط مردم فلسطین به وجود آمده باشد و در مفهوم عام تر به هر نوع نوشته ی ادبی که درباره ی مقاومت فلسطین باشد نیز، اطلاق می شود.
ادبیات فلسطین به مجموعه ی آثار ادبی (اعم از شعر، داستان و ...) گفته می شود که توسط مردم فلسطین به وجود آمده باشد و در مفهوم عام تر به هر نوع نوشته ی ادبی که درباره ی مقاومت فلسطین باشد نیز، اطلاق می شود؛ چراکه فلسطین از حد و چارچوب یک منطقه ی جغرافیایی خاص تجاوز کرده و به مسئله و موضوعی جهانی تبدیل شده است.
دوره های ادبیات فلسطین
برای بررسی بهتر و عملی تر موضوع، لازم است به پیشینه و گذشته ی ادبیات فلسطین توجه کنیم، از طرفی می دانیم فلسطین بیش از سایر کشورها، همواره در تلاطم و تصادم حوادث مختلف سیاسی بوده است، به این ترتیب، دادن تصویری از ادبیات این ملت، بدون پرداختن به حوادث سیاسی و تاریخی آن امکان پذیر نیست. بر ابن اساس، ادبیات فلسطین در قالب سه دوره ی تاریخی بررسی می شود. نکته قابل توجه ی دیگر این است که «شعر» بخش عظیم و عمده ی میراث ادبی فلسطین را تشکیل می دهد و نوع ادبی داستان تقریبا در انزوا قرار دارد، بر این اساس ادبیات فلسطین با توجه به حوادث سیاسی و تاریخی این کشور به چند مرحله تقسیم می شود:۱. دوره ی حکومت عثمانی ها در شام (که فلسطین بخشی از آن محسوب می شد.)۲. دوره ی قیومیت بریتانیا بر فلسطین.۳. دوره ی حکومت اسرائیل یا صهیونیست بر فلسطین و آغاز آوارگی فلسطینیان.
← دوره اول
← أ. آوارگان عرب فلسطینی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس