از فرات تا فرات

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فرات تا فرات، مجموعه مقالات و تحلیل هایی است که توسط محققان حوزوی در همایشی که توسط مرکز تخصصی مهدویّت برگزار گردیده، نوشته شده است:
مجموعه حاضر(دو مجلد)، در پاسخ به اقبال چشم گیر مخاطبان به کتب و مقالات پیشین بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) طبع و منتشر شده است.
مقالات مربوط به فراخوان مرکز تخصصی مهدویّت در 1385 می باشد.
میان عاشورا و انتظار پیوندی ناگسستنی است. ارتباط عاشورا و مهدویّت و انتظار و تاثیر فرهنگی این دو ایده بنیادین شیعی در ایجاد تحوّلات ساختاری و اساس فکر بشری دیر زمانی است که افکار اندیشمندان و بزرگان را به خود مشغول داشته است. به همین جهت در این دو مجلد طی بیست مقاله به تشریح این پیوند و ارتباط از مناظر و ابعاد مختلف پرداخته شده است.
مجلد اوّل با مقاله آیت الله رضا استادی که به بازخوانی بررسی گونه های برخورد با نهضت عاشورا و انتظار می پردازد، آغاز می شود. ایشان معتقدند، دو گونه می توان با مساله پاس داشت عاشورا برخورد نمود: یکی عزاداری کردن و لعن و نفرین بر ظالمان فرستادن. این روش، اگر چه خوب و ارزشمند است؛ ولی روش کامل و درستی به شمار نمی آید، بلکه زمانی این عزاداری و زنده داشت، می تواند تاثیرگذار باشد که بتواند خط فکری صحیح را زنده نگه دارد و بستری را برای تحقق وعده الهی که همانا تحقق حکومت جهانی مهدوی است، فراهم آورد. در ادامه مقالات این مجلد از زوایای مختلف، به سلوک عاشورای نهضت حسینی و تا خیمه مهدی، عاشورا و انتظار در یک نگاه، نکاتی پیرامون عاشورا و انتظار، راه سبز و سرخ، عزّت در آینه عاشورا و انتظار، یاران حسینی، منتظران مهدوی، یاران امام حسین(ع)، الگوی یاران امام مهدی(عج) و جایگاه عناصر مکتبی در دو نهضت عاشورا و انتظار بحث شده است.

[ویکی فقه] از فرات تا فرات (کتاب). فرات تا فرات، مجموعه مقالات و تحلیل هایی است که توسط محققان حوزوی در همایشی که توسط مرکز تخصصی مهدویت برگزار گردیده، نوشته شده است.
مجموعه حاضر (دو مجلد)، در پاسخ به اقبال چشم گیر مخاطبان به کتب و مقالات پیشین بنیاد حضرت مهدی موعود عجّل الله فرجه الشریف طبع و منتشر شده است. مقالات مربوط به فراخوان مرکز تخصصی مهدویت در ۱۳۸۵ می باشد.
ساختار مجلدات
میان عاشورا و انتظار پیوندی ناگسستنی است. ارتباط عاشورا و مهدویت و انتظار و تاثیر فرهنگی این دو ایده بنیادین شیعی در ایجاد تحولات ساختاری و اساس فکر بشری دیر زمانی است که افکار اندیشمندان و بزرگان را به خود مشغول داشته است. به همین جهت در این دو مجلد طی بیست مقاله به تشریح این پیوند و ارتباط از مناظر و ابعاد مختلف پرداخته شده است.
گزارش محتوا
مجلد اول با مقاله آیة الله رضا استادی که به بازخوانی بررسی گونه های برخورد با نهضت عاشورا و انتظار می پردازد، آغاز می شود. ایشان معتقدند، دو گونه می توان با مساله پاس داشت عاشورا برخورد نمود: یکی عزاداری کردن و لعن و نفرین بر ظالمان فرستادن. این روش، اگر چه خوب و ارزشمند است؛ ولی روش کامل و درستی به شمار نمی آید، بلکه زمانی این عزاداری و زنده داشت، می تواند تاثیرگذار باشد که بتواند خط فکری صحیح را زنده نگه دارد و بستری را برای تحقق وعده الهی که همانا تحقق حکومت جهانی مهدوی است، فراهم آورد. در ادامه مقالات این مجلد از زوایای مختلف، به سلوک عاشورای نهضت حسینی و تا خیمه مهدی، عاشورا و انتظار در یک نگاه، نکاتی پیرامون عاشورا و انتظار، راه سبز و سرخ، عزت در آینه عاشورا و انتظار، یاران حسینی، منتظران مهدوی، یاران امام حسین علیه السّلام ، الگوی یاران امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف و جایگاه عناصر مکتبی در دو نهضت عاشورا و انتظار بحث شده است. مجلد دوم با مقاله آیت الله حائر شیرازی آغاز می شود. عاشورا و انتظار بر مبنای فطرت الهی بشر تحقق یافته و اهداف این دو قیام برای شکوفا ساختن استعدادهای فطری انسان هاست. در ادامه مقالات این مجلد از زوایای مختلف پیرامون اهداف انقلاب حسینی و مهدوی، حق و باطل ، درس های عاشورا و انتظار، نقش زن در این دو قیام و بررسی سندی زیارت ناحیه مقدسه و پیوند شخصیتی امام حسین علیه السّلام و حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف بحث شده است.
گزارش وضعیت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس