ازدواج موقت در اینه قران و سنت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] ازدواج موقت در آینه قرآن و سنت. ازدواج موقت در آینه قرآن و سنت، تألیف رحیم پارسا، از جمله آثار فارسی است که موضوع ازدواج موقت را از دیدگاه شیعه و اهل سنت مورد بررسی قرار داده و به شبهات مربوطه پاسخ گفته است.
کتاب، مشتمل بر یک پیش درآمد و سه بخش است. در بخش اول، ازدواج موقت در آینه قرآن و حدیث، در بخش دوم، ازدواج موقت در آینه دیدگاه ها و در بخش سوم، سؤالات و اشکالات مطرح شده است.
نویسنده در مقدمه، اشتراکات و اختلافات ازدواج دائم و موقت را ذکر کرده است. سپس به کلام شهید مطهری درباره ازدواج موقت که در کتاب حقوق زن در اسلام، تقسیم ازدواج به دو صورت دائم و موقت را یکی از قوانین درخشان اسلام از دیدگاه مذهب جعفری دانسته، اشاره کرده است .
نویسنده در بخش اول کتاب، ازدواج موقت را از دیدگاه قرآن و روایات مورد مطالعه قرار داده و آن را راه حل منطقی و دینی در جهت رفع پاره ای از مشکلات جنسی دانسته است: «بر اساس مستندات صریح قرآنی و روایی و عمل صحابه و مسلمانان، نکاح موقّت، همانند ازدواج دائم، امری مشروع و قانونی است و نه تنها اشکال و خدشه ای به اصل شرعی بودن آن نمی توان وارد کرد؛ بلکه باید آن را راه حلّ منطقی، عقلانی، اخلاقی و دینی در جهت رفع پاره ای از مشکلات جنسی جوامع و جلوگیری از فحشا و بی بندوباری جنسی تلقّی کرد. در قرآن در این زمینه، آیه روشن و صریح وجود دارد که بر مشروع بودن آن دلالت کامل دارد. روایات فراوانی هم از شیعه و سنی درباره حلیّت و شرعی بودن آن در صدر اسلام (زمان پیامبر و خلیفه بعدی) نقل شده است» .
جالب آنکه صحابه نزدیک پیامبر و تابعین مورد اعتماد اهل سنت، راویان احادیث ازدواج موقت هستند. اسامی بعضی از این افراد، عبارت است از: جابر بن عبدالله انصاری، ابن مسعود، عمران بن حصین، ابوسعید خدری، عبدالله بن مسعود، عبدالله بن عمر، سلمة بن امیّه، زبیر بن عوّام، خالد بن مهاجر، عمرو بن حریث و سعید بن جبیر .

پیشنهاد کاربران

بپرس