ازدواج پیامبر با ام سلمه

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کلیدواژه: رسول خدا صلی الله علیه و آله، وقایع پس از هجرت، ازدواج پیامبر با ام سلمه، ام سلمه، فضایل ام سلمه
ام سلمه زنی بیوه و دارای دو کودک بود که رسول خدا صلی الله علیه و آله ، چون شوهرش ابوسلمه در اثر زخمی که در جنگ احد برداشت به شهادت رسید، او را به عقد خویش در آورد، و ضمن سرپرستی از آن زن با ایمان و محترم، سرپرستی و تربیت دو کودک یتیم او را نیز که از ابو سلمه به جای مانده بود به عهده گرفت.
و از روایاتی که در دست هست معلوم می شود که ازدواج با ام سلمه پس از مرگ زینب دختر خزیمه صورت گرفت و رسول خدا صلی الله علیه و آله او را در اتاق زینب جای داد.
ام سلمه گذشته از سابقه ای که در اسلام داشت و از جمله زنانی است که با شوهرش ابو سلمه به حبشه هجرت کرد و پس از ورود به مکه نیز آزارها از دست مشرکین کشید از نظر فهم و عقل نیز گوی سبقت را از دیگران ربوده بود، و ابن حجر عسقلانی در ترجمه او گوید: سخنی را که او در جنگ حدیبیه به رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض کرد دلیل بر وفور عقل و صواب دید رای و نظر اوست - که ان شاء الله در جای خود مذکور خواهد شد.
ام سلمه از زنان بزرگی است که صرف نظر از افتخار همسری با رسول خدا صلی الله علیه و آله در ایمان به خدا و روز جزا و پیروی از دستور های پیغمبر بزرگوار اسلام به مرتبه والایی رسید و پس از خدیجه کبری سلام الله علیها در میان همسران پیغمبر از همگان گوی سبقت را در فضل و کمال ربوده و پس از رحلت آن حضرت نیز با این که عمری طولانی کرد و آخرین همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله بود که از دنیا رفت تا زنده بود حرمت خود و پیغمبر را نگاه داشته و کاری که مخالف شان بانوی بزرگی چون او بود از وی دیده نشد و بحق «ام المؤمنین » بود.
و شایستگی چنین افتخار و نام بزرگی را داشت و حتی اگر عمل خلافی از سایر همسران آن حضرت می دید در صدد جلوگیری و پند و اندرز آنان نیز بر می آمد، چنان که هنگامی که عایشه خواست به بصره و جنگ جمل برود او را موعظه کرد و از این کار نهی نمود و عایشه نیز با این که سخنان او را تصدیق کرد و قبول نمود اما سرانجام وسوسه شیطانی کار خود را کرد و او را به میدان جنگ کشانید.
ام سلمه همان بانوی محترمی است که به نقل محدثین شیعه و سنی آیه تطهیر در خانه او نازل شد و سخن او با رسول خدا صلی الله علیه و آله و عایشه مشهور است.

پیشنهاد کاربران

بپرس