استخوان کامی

دانشنامه عمومی

استخوان کامی یا استخوان پالاتین ( Palatine bone ) یکی از استخوان های جفت و باز و قرینه صورت است که با سطح تحتانی فک بالا در دهان قسمت کام سخت را تشکیل می دهد. استخوان کامی در پشت استخوان های فک بالایی قرار گرفته و در ساختن قسمت پشتی حفره بینی، بخش پشتی و سقف دهان و کف کاسه چشم شرکت می کند. [ ۱] هر یک از استخوان های کامی از یک تیغه عمودی که قسمت پشتی حفره بینی را محدود می کند و یک تیغه افقی که بخش پشتی کام استخوانی دهان را می سازد، تشکیل شده است.
هر استخوان کامی به شش استخوان فک بالا، خیش، استخوان پروانه ای، استخوان پرویزنی، استخوان شاخک تحتانی بینی و استخوان کامی طرف مقابل متصل می شود. استخوان کامی در تشکیل سقف دهان، کف بینی، دیواره خارجی بینی و حفرات فروگیجگاهی و بالی کامی ( تریگوپلاتین ) شرکت دارد.
این استخوان دارای دو صفحه افقی و عمودی است، صفحه افقی آن دارای دو سطح فوقانی ( کف بینی ) و تحتانی ( سقف دهان – کام ) است، صفحه عمودی در تشکیل دیواره خارجی بینی شرکت دارد و دارای دو سطح داخلی و خارجی است، سطح داخلی آن دارای ستیغ های شاخکی ( کونکال ) و پرویزنی ( اتموئید ) بوده و سطح خارجی آن با فک بالا و زائده بالی ( تریگوئید ) پروانه ای ( اسفنوئید ) مفصل می شود.
کنار فوقانی صفحه عمودی آن دارای زوائد حدقه ای ( اوربیتال ) و پروانه ای و بریدگی پروانه ای کامی ( اسفنوپالاتین ) است. از محل برخورد تیغه های عمودی و افقی آن در عقب زائده هرمی منشأ می گیرد. این زائده بریدگی بالی پروانه ای ( تریگوئید اسفنوئید ) را پر می کند. خار بینی خلفی مربوط به تیغه افقی کامی است.
عکس استخوان کامی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس